Więcej: http://www.pttk-jg.pl/pieszo/1360-zmian ... dnich.html

Zły Marcin pisze:Szkoda kawałka z Radomierza w kierunku Przełęczy Komarnickiej (przez Dudziarz), bardzo sympatyczny, leśny odcinek.

hm0 pisze:Czemu zmieniono tak znacząco przebieg E3?
Makuh pisze:Potem kupiłem Ciechana Miodowego. Od tego momentu wręcz ubóstwiam to piwo.
Zły Marcin pisze:Makuh pisze:Potem kupiłem Ciechana Miodowego. Od tego momentu wręcz ubóstwiam to piwo.
Taa to było kiedyś pyszne piwko i to w okresie przedcraftowym, dawno nie piłem.
Zły Marcin pisze:A ciekawe jak nowy przebieg szlaku ułatwi przekroczenie krajowej 3ki w Radomierzu. Pamiętam, że kiedyś dobre parę minut czekałem aż tiry,motory szlifierki i inne takie zrobią mi miejsce - żeby z ciężkim plecakiem przeprawić się na drugą stronę drogi (i to w dosłownym tych słów znaczeniu - a nie właśnie w metaforycznym).
Zły Marcin pisze:A ciekawe jak nowy przebieg szlaku ułatwi przekroczenie krajowej 3ki w Radomierzu.
doktorkidler pisze:Do zmiany przebiegu tego szlaku doszło też jeszcze w jednym miejscu (ok. 1,5 roku temu) i do tej pory nie trafiłem na mapę, która by tę zmianę uwzględniała. Chodzi o odcinek od Wojcieszyc do Zimnej Przełęczy. Patrząc na mapę, to w Wojcieszycach główną drogę przekraczamy prostopadle i górki o nazwach Wilcza tudzież Polna obchodzimy od południa a nie od północy, jak było dotychczas.

Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”