? ? ? ZAGADKA ? ? ?

Gdzie jechać? Jak dojść? Co zobaczyć? O turystyce w Sudetach.
Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 17-10-2007 18:33

cezaryol pisze:
Lech pisze:Któtko mówiąc w okolicy Jeseniku, bo z tych okolic podobny widok zapamiętałem. Myślę, że teraz to uściślisz i podasz konkretne nazwy. A ja czekam na odgadnięcie mojej ostatniej fotki z krzyżem.
To jednak tylko odgadnięcie "okolicy", wprawdzie osiągalnej z Jesenika w marszu, ale nie stanowi odpowiedzi na pytanie.
Wiem, że to nie jest odpowiedź na Twoje konkretnie pytanie i czekam, że teraz uściślisz jaka jest prawidłowa odpowiedź i podasz miejsce i właściwe nazwy. No i oczywiście czekam na odgadnięcie mojej ostatniej zagadki.
Obrazek

cezaryol
bardzo stary wyga

Postautor: cezaryol » 18-10-2007 18:01

[/quote]Wiem, że to nie jest odpowiedź na Twoje konkretnie pytanie i czekam, że teraz uściślisz jaka jest prawidłowa odpowiedź i podasz miejsce i właściwe nazwy. No i oczywiście czekam na odgadnięcie mojej ostatniej zagadki.[/quote]

W pytaniu chodziło jednak o podanie miejsc, gdzie znajdują się te kościoły. "Usciślenie" przez podanie nazw byłoby juz odpowiedzią.
W związku z poprzednią odpowiedzią, mało dokładną, ale zawsze,zamieszczam link do strony z widokami kaplicy na Krizovym vrchu.
http://jesenik.org/mesto/fotogalerie/de ... =1&dotaz=1

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 18-10-2007 19:01

cezaryol pisze:
Wiem, że to nie jest odpowiedź na Twoje konkretnie pytanie i czekam, że teraz uściślisz jaka jest prawidłowa odpowiedź i podasz miejsce i właściwe nazwy. No i oczywiście czekam na odgadnięcie mojej ostatniej zagadki.

W pytaniu chodziło jednak o podanie miejsc, gdzie znajdują się te kościoły. "Usciślenie" przez podanie nazw byłoby juz odpowiedzią.
No skoro nikt nie odpowiedział na pytanie, to właśnie czekam na to, że zadający zagadkę poda jaka jest prawidłowa odpowiedź. Ja domyślam się jednego koscioła: kościół św. Marcina Ondřejovicach koło Zlatých Hor.

PS. Pod podanym linkiem niestety nie ma widoków z kaplicą na Křižovým vrchu. Trzeba wpisać w wyszukiwarce wyraz "Kaple", kliknąć na "hledej" i dopiero wtedy fotki z kaplicami sie pokażą.