Wiem, że to nie jest odpowiedź na Twoje konkretnie pytanie i czekam, że teraz uściślisz jaka jest prawidłowa odpowiedź i podasz miejsce i właściwe nazwy. No i oczywiście czekam na odgadnięcie mojej ostatniej zagadki.cezaryol pisze:To jednak tylko odgadnięcie "okolicy", wprawdzie osiągalnej z Jesenika w marszu, ale nie stanowi odpowiedzi na pytanie.Lech pisze:Któtko mówiąc w okolicy Jeseniku, bo z tych okolic podobny widok zapamiętałem. Myślę, że teraz to uściślisz i podasz konkretne nazwy. A ja czekam na odgadnięcie mojej ostatniej fotki z krzyżem.
? ? ? ZAGADKA ? ? ?
- Lech
- bardzo stary wyga

[/quote]Wiem, że to nie jest odpowiedź na Twoje konkretnie pytanie i czekam, że teraz uściślisz jaka jest prawidłowa odpowiedź i podasz miejsce i właściwe nazwy. No i oczywiście czekam na odgadnięcie mojej ostatniej zagadki.[/quote]
W pytaniu chodziło jednak o podanie miejsc, gdzie znajdują się te kościoły. "Usciślenie" przez podanie nazw byłoby juz odpowiedzią.
W związku z poprzednią odpowiedzią, mało dokładną, ale zawsze,zamieszczam link do strony z widokami kaplicy na Krizovym vrchu.
http://jesenik.org/mesto/fotogalerie/de ... =1&dotaz=1
W pytaniu chodziło jednak o podanie miejsc, gdzie znajdują się te kościoły. "Usciślenie" przez podanie nazw byłoby juz odpowiedzią.
W związku z poprzednią odpowiedzią, mało dokładną, ale zawsze,zamieszczam link do strony z widokami kaplicy na Krizovym vrchu.
http://jesenik.org/mesto/fotogalerie/de ... =1&dotaz=1
- Lech
- bardzo stary wyga
No skoro nikt nie odpowiedział na pytanie, to właśnie czekam na to, że zadający zagadkę poda jaka jest prawidłowa odpowiedź. Ja domyślam się jednego koscioła: kościół św. Marcina Ondřejovicach koło Zlatých Hor.cezaryol pisze:Wiem, że to nie jest odpowiedź na Twoje konkretnie pytanie i czekam, że teraz uściślisz jaka jest prawidłowa odpowiedź i podasz miejsce i właściwe nazwy. No i oczywiście czekam na odgadnięcie mojej ostatniej zagadki.
PS. Pod podanym linkiem niestety nie ma widoków z kaplicą na Křižovým vrchu. Trzeba wpisać w wyszukiwarce wyraz "Kaple", kliknąć na "hledej" i dopiero wtedy fotki z kaplicami sie pokażą.

Lech pisze: Ja domyślam się jednego koscioła: kościół św. Marcina Ondřejovicach koło Zlatých Hor.
PS. Pod podanym linkiem niestety nie ma widoków z kaplicą na Křižovým vrchu. Trzeba wpisać w wyszukiwarce wyraz "Kaple", kliknąć na "hledej" i dopiero wtedy fotki z kaplicami sie pokażą.
Gratulacje.
Kościół na pierwszym planie to własnie kościół w Ondřejovicach, kościół w tle znajduje się w Podlesiu. Góra w tle, to Tylna Kopa. Zdjęcie zrobione na odcinku niebieskiego szlaku pomiedzy Ovcackym vrchem a Ondrejovicami.
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”