KS c/a SKPS - runda I

Wszystko co niezwiązane z górami i turystyką
Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 12-12-2007 14:53

Wędrowniczek pisze:A kol redaktora mimo ciekawych artykułów powinno sie zapytać o posiadanie zezwolenia na zejscie ze szlaków na terenie KPN
A kierownika kursu SKPS na państwowe uprawnienia przewodnickie powinno się zapytać o posiadanie zezwolenia na przełażenie na prowadzonych przez niego wyjazdach kusowych w chamski sposób przez płoty z drutami kolczastymi i inne ogrodzenia, o brak szacunku dla cudzej pracy i własności oraz o niektóre zachowania grupy kursantów typowe dla wandali. Niektóre fotografie z ostatniej galerii kursowej z Rudaw Janowickich każą bowiem poddać w wątpliwość, że to co tam się odbywało było całkowicie legalne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wędrowniczek
podróżnik

Postautor: Wędrowniczek » 13-12-2007 01:12

Skoro chcesz pytać kierownika to pytaj, ja nim nie jestem.

Jak już o chamskości piszesz Lechu to jak słyszałem dopuściłeś sie kradzieży

A tak a propo legalności to tak sie zastanawiam czy przebywanie na terenie parku narodowego poza szlakiem bez zezwolenia z parku jest legalne

bo z tego co mi wiadomo to nie, najczęściej takie zachowanie jest brakiem szacunku dla przyrody oraz zachowaniem typowym dla wandali
Ostatnio zmieniony 20-12-2007 18:43 przez Wędrowniczek, łącznie zmieniany 2 razy.
SKPS z nami w Sudety
http://skps.wroclaw.pl
"Twój umysł pod czaszką już stężał jak nie rozlany w porę beton w betoniarce?" LR

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 13-12-2007 09:07

Wędrowniczek pisze:A tak a propo legalności to tak sie zastanawiam czy przebywanie na terenie parku narodowego poza szlakiem bez zezwolenia z parku jest legalne.
Pomijając fakt, że wstawiłeś zdjęcie w swoim poście bez zgody jego autora, to palnąłeś gafę! Widać, że na przewodnika górskiego się nie nadajesz, bo mieszkasz za daleko od gór, nie znasz gór i nawet nie wiesz, że droga do Chatki "Smogorniak" nie prowadzi przez tereny KPN, sam obiekt leży jedynie na granicy Parku, a nie na obszarze chronionym.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wędrowniczek
podróżnik

Postautor: Wędrowniczek » 13-12-2007 10:37

.
Ostatnio zmieniony 13-12-2007 17:51 przez Wędrowniczek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 13-12-2007 13:01

Wędrowniczek pisze:Chatka leży w całości na terenie KPNu
Guzik prawda. Jesteś kiepskim przewodnikiem i nie znasz Karkonoszy. Ta Chatka leży na granicy KPN, a nie na jego terenie. Granica KPN celowo ma kształt klina i nie obejmuje ścieżki prowadzącej do "Smogorniaka", tak aby dochodzący do chatki nie wraczali na teren Parku. Na terenie KPN poza szlakiem turystycznym stoi np. "Domek Myśliwski" (szlak nie doprowadza pod ten obiekt), a turyści tam dochodzący wcale nie muszą mieć zadnych zezwoleń. Podobnie nie trzeba zezwoleń aby dojść do "Samotni" czy "Strzechy Akademickiej" nie wyznakowanymi drogami od mostku na Łomnicy. Tacy, którzy tego nie wiedzą, powinni powtórzyć kurs przewodnicki i zdać ponownie egzamin ze znajomości Sudetów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wędrowniczek
podróżnik

Postautor: Wędrowniczek » 13-12-2007 13:38

.
Ostatnio zmieniony 13-12-2007 17:52 przez Wędrowniczek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 13-12-2007 13:40

gokugo pisze:
Lech pisze:Guzik prawda. Jesteś kiepskim przewodnikiem i nie znasz Karkonoszy
SKPS ma samych kiepskich przewodników, bo żaden z nich nie jest z Poznania
E tam. Nie koniecznie z Poznania. Znam kilku mieszkańców Dolnego Śląska, którzy nie są zawodowymi przewodnikami, a znają lepiej teren niż wielu przewodników z SKPS. W tym przypadku wystarczy spojrzeć na mapę i wcale nie trzeba żadnych komentarzy aby ocenić znajomość Karkonoszy przez tego gościa.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wędrowniczek
podróżnik

Postautor: Wędrowniczek » 13-12-2007 13:46

.
Ostatnio zmieniony 13-12-2007 17:56 przez Wędrowniczek, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 13-12-2007 13:56

Wędrowniczek pisze:
Ta Chatka leży na granicy KPN

Jeśli masz inne poglądy na temat położenia widocznej chatki i tego czy grupa znajduje sie na terenie KPNu to odsyłam do Andrzeja Raja (namiary na str KPNu pod hasłem Dyrektor)
Nie interesują mnie twoje odsyłacze. "Smogorniak" ani droga dojściowa do tego domku nie lezy w obrębie KPN i to jest fakt. Dałeś plamę i tyle.
Wędrowniczek pisze:Co do przewodnictwa to twoja opinia na ten temat jakoś dziwnie brzmi w sytuacji kiedy to akurat ty oblałeś egzamin na przewodnika a teraz udajesz nie wiadomo jakiego fachowca.
I co z tego, skoro od czasu do czasu pokazujesz, że nie znasz terenu, a na wycieczkach kursowych zachowujesz się w sposób jaki nie przystoi zawodowemu przewodnikowi. Co to za przewodnik, który przełazi przez płoty z drutu kolczastego i zachowuje się jak pospolity wandal?
Obrazek

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 13-12-2007 14:07

Dodam jeszcze, że kierujesz się w swoim postępowaniu typową moralnością Kalego. Kiedy ja wstawiłem hiperłącze do zdjęcia pokazującego jak grupa kursantów SKPS przełazi przez płoty z drutem kolczastym zrobiłeś o to awanturę, więc ja hiperłacze zastąpiłm linkiem. Teraz, kiedy sam wkleiłeś moje zdjęcie, zrobiłeś to bez najmniejszych skrupułów i w ogóle nie raczyłeś zapytać o zgodę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wędrowniczek
podróżnik

Postautor: Wędrowniczek » 13-12-2007 14:10

Oczywiście że nic cię nie interesuje.
Fakt stania chatki na terenie KPNu ignorujesz włazisz grupą na teren Parku Narodowego , masz swój własny lepszy świat, wiec może dalej pozostawaj tej swojej wyimaginowanej krainie.
SKPS z nami w Sudety

http://skps.wroclaw.pl

"Twój umysł pod czaszką już stężał jak nie rozlany w porę beton w betoniarce?" LR

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 13-12-2007 14:18

Wędrowniczek pisze:Oczywiście że nic cię nie interesuje.
Mylisz się. Interesuje mnie dlaczego kiedy ja wstawiłem hiperłącze do zdjęcia ilustrujacego jak na oficjalnym kursie zatwierdzonym przez władze państwowe przełazi się przez płoty z drutem kolczastym i nie szanuje czyjejść pracy i własności, zrobiłeś o to wielką awanturę oraz dlaczego, kiedy sam wkleiłeś moje zdjęcie, zrobiłeś to bez najmniejszych skrupułów i w ogóle nie raczyłeś zapytać o zgodę? Gdybys miał choć odrobinę honoru, to byś zastąpił je linkiem, tak ja ja to zrobiłem.
Wędrowniczek pisze:Fakt stania chatki na terenie KPNu
Widać, że potrafisz nieźle naginać fakty. Interesuje mnie też, dlaczego to robisz?
Obrazek

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 13-12-2007 14:55

gokugo pisze:z załączonej mapki wynika jednoznacznie że granica biegnie osią doliny (Srebrnym Potokiem)!!
Widać, że Krzysztof R. vel Rosja ściąga posiłki. Niestety aby się wypowiadać trzeba jeszcze dobrze znać miejsce z autopsji. Granica terenu nie należącego do KPN wchodzi wyraźnym klinem w obszar parku i obejmuje Chatkę "Smogorniak", mostek na Srebrnym Potoku i drogę do chatki. Ja w tej chatce kilka razy przebywałem, dostałem klucze, bo zawsze była zamykana (aktualnie zapewne nadal jest zamknięta), i nie było potrzebne żadne pozwolenie z KPN aby dojść do chatki i w niej przebywać. Podobnie jest z Chatką AKT na Hutniczym Grzbiecie - też leży przy granicy KPN, ale nie na jego terenie. A ktoś, kto słyszał, że w którymś kościele dzwolili choć nie wie w którym, to lepiej niech się nie wypowiada i nie kompromituje jako zawodowy przewodnik sudecki.
Obrazek

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 13-12-2007 16:26

proponuje zalozenie osobnego watku "obrzucamy sie blotem", szkoda chyba takiego milego watku na takie przepychanki...
"ujrzałam kiedys o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną.. cała reszta jest wynikiem , że ją wybrałam"

http://picasaweb.google.pl/topeerz (biedronka.buba, osiolek.widmo)
http://www.biedronka-buba.fotosik.pl

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 13-12-2007 16:52

buba pisze:proponuje zalozenie osobnego watku "obrzucamy sie blotem", szkoda chyba takiego milego watku na takie przepychanki...
Ja bym ten wątek zatytułował "Szukanie dziury w całym" - mając oczywiście na myśli szukanie na ludzi haka przez mojego zagorzałego przeciwnika, który zawsze wszystko wie najlepiej, nigdy nie myli się, a w ogóle to jest najmądrzejszy i najuczciwszy w świecie. Tym razem uczepił się redaktora "Sudetów", sam oczywiście nie będąc w porządku.
Obrazek

Wróć do „Hyde Park”