Radunia
Mam jakieś dziwne wrażenie że szlaki typu:
a) Jordanów Śląski- Radunia- Ślęża-Sobótka,
b) Gogołów-Wzgórza Kiełczyńskie-Kiełczyn-Przełęcz Tąpadła-Ślęża-Sobótka,
c) Strzelce Świdnickie-Biała-Ślęża
są bardzo słabo znane forumowiczom. Zachęcam szczególnie osoby mieszkające w pobliżu na przykład we Wrocławiu do bardzo dokładnej penetracji Masywu Ślęży
są bardzo słabo znane forumowiczom. Zachęcam szczególnie osoby mieszkające w pobliżu na przykład we Wrocławiu do bardzo dokładnej penetracji Masywu Ślęży
rafhak pisze:Zrobiłaś mi apetyt na Masyw.![]()
Na Radunii byłem dobrych kilka lat temuCzy jest jeszcze na szczycie drewniania wieża?
Czy mokasyny są jeszcze w sprzedaży?
Wiezy nie ma od dobrych kilku lat
Będzie z 10
tomaszll pisze:Mam jakieś dziwne wrażenie że szlaki typu:
Złe wrażenie. Znam te szlaki a na Ślęży jestem średnio raz w miesiącu
wirek pisze:Wieża była typowo triangulacyjna, nie widokowa. Stała jak pamiętam w tym miejscu, gdzie teraz szlak wchodzi na grzbiet. Nie jestem pewien czy to było na Raduni, ale chyba jakiś czas sterczały jeszcze z ziemi dwa pokrzywione stalowe płaskowniki
Miała platformę na którą dało się wejść a stała na wzniesieniu nad polanką z widokiem na Góry Sowie a płaskowniki sterczą na szczycie.
Przy okazji Raduni mam pytanie. Wie ktoś coś na temat sztolni nad Tapadłami? Co tam wydobywano i kiedy?
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Lepiej jest milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."
"Lepiej jest milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."