"Z wizytą u Matki Bożej"

Planujesz wypad? Byłeś gdzieś i masz ochotę podzielić się wrażeniami z innymi - zrób to koniecznie! Zdjęcia mile widziane!
Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 21-02-2007 15:11

wlkp pisze:Lechu - kiedy macie te Wasze klubowe wyprawy, bo na Waszej stronie nie znalazłem kalendarza planów. Zaś Tomice, to już całkiem blisko ode mnie - ok. 30 km.

Takie bliższe wycieczki organizujemy na zasadzie skrzykiwania się, wiec zwykle relacja pojawia się na stronie już po wycieczce. Nie wszystkie relacje jednak ostatnio zamieszczam, bo wyczerpuje sie juz miejsce na serwerze. Fotki wstawiam ostatnio juz tylko z uzyciem darmowego serwera tinypic.com. Przy okazji zapytam, czy to wzgórze, pod którym mieszkasz, to nie ma czasami 128 m n.p.m, i nie jest stamtąd blisko do Dusznik? Jesli tak, to planujemy kolejną wycieczkę jeszcze bliżej, w okolice Ceradza Kościelnego. Przydał by się kontakt telefoniczny. Zapraszam na skrzynkę z wiadomosciami prywatnymi.
Obrazek

Awatar użytkownika
mariomar
stary wyga

Postautor: mariomar » 21-02-2007 16:25

No to się nasi Wielkopolanie wreszcie spotkają. :lol:

Awatar użytkownika
wlkp
Moderator

Postautor: wlkp » 22-02-2007 20:11

Lech pisze:Przy okazji zapytam, czy to wzgórze, pod którym mieszkasz, to nie ma czasami 128 m n.p.m, i nie jest stamtąd blisko do Dusznik?

Jasne, że ma 128 m npm. Nie wiem skąd wzięło się 108 w moim poście. :)

Przesyłam moje namiary na prywatna skrzynkę kontaktową.

Radus
podróżnik

Postautor: Radus » 27-02-2007 18:49

mariomar - piękna sprawa z tymi szaleńczymi wypadami jednodniowymi. Plusem mieszkania we Wrocławiu jest to, że można sobie pozwolić na tego typu wypady w Sudety. Zresztą, czasami w natłoku różnych codziennych spraw i obowiązków trudno sobie pozwolić na dłuższe wyprawy.
Ja w miarę możliwości także urządzam sobie tego typu jednodniowe wyrypy, np. zimowe przejście ze Szklarskiej do Karpacza grzbietem Karkonoszy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mariomar
stary wyga

Postautor: mariomar » 28-02-2007 09:00

Ostatnio posmakowałem takich oto wycieczek: przyjazd, szperanie w dolinie, grzebanie w potoczku za "fajnymi kamieniami", trochę chaszczowania w nieznane (słowo "nieznane" nie występuje w moim słowniku, gdyż zawsze mam przy sobie mapę topograficzną), odpoczynek na słonecznej polance, najlepiej upstrzonej głazami, no i... powrót. Obrazek

Awatar użytkownika
baniak
wędrowiec

Postautor: baniak » 01-06-2009 18:08

:D Dziś Wybrałem się do Groty Maryjnej pod Suszycą,którą częsciowo opisałem na początku tematu.Od tamtej pory została wyremontowana droga krzyżowa i otoczenie/Miejsce dla ciała i duszy :wink:

:arrow: http://picasaweb.google.com/baniaczek88
Wolne przewodnictwo-Śnieżnicka Kraina

Gryf
obieżyświat

Re: "Z wizytą u Matki Bożej"

Postautor: Gryf » 17-06-2009 13:42

baniak pisze: wybrałem sie na małą wycieczke do "groty maryjnej,która znajduje się między Młynowcem a Bolesławowem.]

Baniak, Słyszałem o tej grocie już dosyć dawno i wybieram się w tamto miejsce niebawem.
W Młynowcu Jest ciekawa Droga Krzyżowa.

Zapraszam na lipcowy odpust do kapliczki nad Wojtówką.

Ile śniegu na zboczach Śnieżnika?
Kotlina Kłodzka ≠ Ziemia Kłodzka! :)

www.bushcraft.pl

Awatar użytkownika