? ? ? ZAGADKA ? ? ?
-
teodozjusz
- wędrowiec
Od zielonego szlaku odchodzi czarny szlak rowerowy. Idąc nim kilkaset metrów w stronę Doliny Miłości mamy szansę dostrzec ten punkt widokowy.
Dojście do niego jest całkiem zarośnięte młodymi buczkami, co widać na zdjęciach. Teraz, w pierwszej chwili nie dostrzegłem barierek, latem jest to chyba jeszcze trudniejsze. Szczególnie, że koncentrowałem się na tym co widać przez sporą lukę w drzewostanie.
Dojście do niego jest całkiem zarośnięte młodymi buczkami, co widać na zdjęciach. Teraz, w pierwszej chwili nie dostrzegłem barierek, latem jest to chyba jeszcze trudniejsze. Szczególnie, że koncentrowałem się na tym co widać przez sporą lukę w drzewostanie.
Czyli byłaby to któraś z Czerwonych Skał... Teraz już wiem, dlaczego go nie widziałem. W internecie też nie udało mi się wygooglać więcej zdjęć tego miejsca. Dzięki za szczegółowy opis dojścia, jak będę w tym rejonie, na pewno go poszukam
A moja zagadka brzmi: Co to za słupek, gdzie się znajduje i co oznacza wykuty na nim symbol?

A moja zagadka brzmi: Co to za słupek, gdzie się znajduje i co oznacza wykuty na nim symbol?

Hazmburk pisze:Polska Góra w Górach Kruczych. Na ostatnim zdjęciu widok na północny zachód, w kierunku Bukówki.
włodarz pisze:Tak jest.
włodarz pisze:Od zielonego szlaku odchodzi czarny szlak rowerowy. Idąc nim kilkaset metrów w stronę Doliny Miłości mamy szansę dostrzec ten punkt widokowy.
Dzięki za ciekawe info - dowiedziałem się czegoś nowego. Po Górach Kruczych kręciłem się parokrotnie, a dwa tygodnie temu w Sylwestra, szedłem ze znajomymi z Kruczej Doliny wzdłuż potoku Miłość w stronę "Źródła Miłości", ale dotarliśmy "tylko" na wys. ok. 700 m n.p.m. i odpuściliśmy ze względu na zmęczenie (mieliśmy za sobą tego dnia dość hardcorową wędrówkę na Kralovecky Szpiczak z Chełmska Śl., a była ona hardcorowa, bo trasę wybierałem ja
Hazmburk pisze:zagadka brzmi: Co to za słupek, gdzie się znajduje i co oznacza wykuty na nim symbol?
Odpowiem tylko na ostatnią część pytania
Hazmburk pisze:Sprawdź, jakim symbolem oznaczano Szlak Saara - Śląsk (np. w publikacjach pracowników instytutu, w którym studiowałeś - na pewno wiesz, których)
Gryf ma teraz 2 moje książki, w których mógłbym to sprawdzić, ale odzyskam je najwcześniej w niedzielę
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”