Chatka pod Śnieżnikiem
boskimm pisze:To mój pierwszy post więc najpierw się przywitam,
WITAM!!!
a teraz zapytam
był ktoś ostatnio w chatce??? mnie tam z rok nie było, i nie wiem czy piła jest, czy piec hula, czy jest lampa naftowa-nie wiem czy naftę kupować??? jadę z dziewczyna, której obce są luksusy topienia śniegu na herbatę, noszenia drewna...itp.
czy chatka stoi jeszcze, bo nie wiem czego mam się spodziewać
przy okazji zapytam:
czy ktos wybiera się tam na sylwestra???
pozdrawiam
Namiotu nie bierz, piec stoi, piła moja-twoja jest kozioł do piłowania drewna również, zestaw rozbitych obuhów do rozbijania kloków wala się wokół paleniska. Lampa naftowa ma się dobrze. Weź ze sobą dobrą siekierę i piłę ramową. Piec działa nieźle. W chatce 2 tygodnie temu był niezły chlew ale jak się pokręcisz przez godzinę to dporowadzisz lokal do składu i ładu. Od strony Stromej jest tęgi wiatrołom gdzie przy większym opadzie śniegu zwłaszcza nocą możesz mieć poważny problem z pokonaniem tego odcinka więc sugeruję ominąć górą za dnia ten odcinek albo podchodzić stokówkami od dołu. Niezapomnij o świecach zapałkach i workach na śmieci i ew. butelkach na wodę.
- baniak
- wędrowiec
Wolne przewodnictwo-Śnieżnicka Kraina
dzięki wielki
teraz spokojniejszy będę o moja Lubą
siekierka, świeczki to podstawa, gorzej z piłą, ale pilnik wezmę to podostrzę conieco to co tam jest...
będę tam parę dni, więc ogarnę co się da i podreperuje co potrafię...a czy jest jeszcze drewniana 'klamka'???
co do tłumów na sylwestra to - nie pamiętam dokładnie czy to było w '05r czy w '07r ale jak przyszedłem 27grudnia to nikogo nie było i dopiero jak 31 odwiedziłem schronisko to zaczepiła mnie grupka ludzi popytali czy drzewo w chatce jest itp. i wieczorem przyszli (później tego żałowałem-chatka jest dla nich metą) nachlali się, zrzygali co się dało i poszli...
ale wtedy to sroga zima była że drzwi całe zasypane... teraz to ciepło jest i ludzi na pewno więcej będzie
A podchodził będę z Międzygórza do schroniska i później niebieskim i w prawo...
teraz spokojniejszy będę o moja Lubą
będę tam parę dni, więc ogarnę co się da i podreperuje co potrafię...a czy jest jeszcze drewniana 'klamka'???
co do tłumów na sylwestra to - nie pamiętam dokładnie czy to było w '05r czy w '07r ale jak przyszedłem 27grudnia to nikogo nie było i dopiero jak 31 odwiedziłem schronisko to zaczepiła mnie grupka ludzi popytali czy drzewo w chatce jest itp. i wieczorem przyszli (później tego żałowałem-chatka jest dla nich metą) nachlali się, zrzygali co się dało i poszli...
A podchodził będę z Międzygórza do schroniska i później niebieskim i w prawo...
Nie byłem choć tam siedziałem troszke ale może i dobrze bo widziałem jak przedwczoraj walduś schodził a z tym debilem lepiej źebym w chacie sie nie widział.Tu są fotki z wyjazdu pozdrawiam http://picasaweb.google.pl/Azja73/Sn2?a ... WAiNjZkgE#
- ecowarrior
- stary wyga
Dziś cały dzień lało na Śnieżniku śniegu prawie nie ma https://picasaweb.google.com/Azja73/Prz ... 0128464882
Dziś cały dzień lało na Śnieżniku śniegu prawie nie ma https://picasaweb.google.com/Azja73/SnP ... 8332270610
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”