Mam dla Was propozycję może mało poważną, ale kto lubił bawić się w młodości (lub obecnie) w zakłady bukmacherskie pewnie (mam nadzieję)lekko się uśmiechnie. Nagrody musimy przemyśleć (trochę czasu nam zostanie).
Pytania na które należy odpowiedzieć są dwa:
- którego dnia (dokładna data, z godziną lub bez - do ustalenia) zostanie napisany na forum post nr 10 000
- kto powyższy post napisze
Jeśli są chętni hazardziści to proszę sie ujawnić - dokładne zasady ustalimy wspólnie powiedzmy do 6.01 wieczorem i potem obstawiamy.
Propozycja mało poważnego zakładu lub konkursu
Propozycja mało poważnego zakładu lub konkursu
Wszystko co piękne jest przemija, wszystko co piękne jest zostaje ...
Hehe, forum się rozkręca, więc mamy utrudnienie
.
Mam też propozycję kilku zasad
:
- nie liczą się odpowiedzi w postach zmienianych,
- uwzględniamy liczbę postów wyświetlaną na głównej stronie forum (tzn. bez postów skasowanych),
- nie pomagamy sobie pisaniem wielu postów zamiast jednego
.
I w związku z tym nie będę typował autora, ale datę: przełom maj/czerwiec 2007. Będzie już po zlocie, rozkręcimy się w relacjach z innych wypraw itp.
Co Ty na to?
Mam też propozycję kilku zasad
- nie liczą się odpowiedzi w postach zmienianych,
- uwzględniamy liczbę postów wyświetlaną na głównej stronie forum (tzn. bez postów skasowanych),
- nie pomagamy sobie pisaniem wielu postów zamiast jednego
I w związku z tym nie będę typował autora, ale datę: przełom maj/czerwiec 2007. Będzie już po zlocie, rozkręcimy się w relacjach z innych wypraw itp.
Co Ty na to?
307 - Czerwony Wierch (Wierzchowina Złotogórska)
Z punktami które oznaczyłem jako 1-3 zgadzam się bezwzględnie, ale szczegóły ustalimy gdy wypowiedzą się inne osoby.
Myślę że będą z tego 2 osobne konkursy, więc nie będzie problemu jeśli ktoś będzie chciał wziąć udział tylko w jednym.
Natomiast zdecydowanie jestem za dokładnym podaniem dnia osiągnięcia postu nr 10000 - innaczej zakład byłby lekko bez sensu.
Reasumując czekamy do 6.01 na przemyślenia innych forumowiczów i po tym zaczynamy zakłady.
apollo pisze:Mam też propozycję kilku zasad:
1. nie liczą się odpowiedzi w postach zmienianych,
2. uwzględniamy liczbę postów wyświetlaną na głównej stronie forum (tzn. bez postów skasowanych),
3. nie pomagamy sobie pisaniem wielu postów zamiast jednego.
Co Ty na to?
Z punktami które oznaczyłem jako 1-3 zgadzam się bezwzględnie, ale szczegóły ustalimy gdy wypowiedzą się inne osoby.
Myślę że będą z tego 2 osobne konkursy, więc nie będzie problemu jeśli ktoś będzie chciał wziąć udział tylko w jednym.
Natomiast zdecydowanie jestem za dokładnym podaniem dnia osiągnięcia postu nr 10000 - innaczej zakład byłby lekko bez sensu.
Reasumując czekamy do 6.01 na przemyślenia innych forumowiczów i po tym zaczynamy zakłady.
318 - Rudawka (Pogórze Bolkowskie)
Można by tak zrobić z tym że czas na odpowiedzi dałbym do 10.01, tak żeby każdy miał te 3-4 dni czasu na wejście na forum.
Pozostaje wtedy też pytanie kogo wysiudamy z konkursu ? Coś tak czuję, że mnie
apollo pisze:A może żeby utrudnić wprowadzimy zasadę, że odpowiedzi będziemy przesyłać do 08.01 prywatną wiadomością forumowiczowi, który nie będzie uczestniczył w konkursie?
Wtedy nie będziemy znali odpowiedzi innych - aż do czasu rozwiązania konkursu.
Można by tak zrobić z tym że czas na odpowiedzi dałbym do 10.01, tak żeby każdy miał te 3-4 dni czasu na wejście na forum.
Pozostaje wtedy też pytanie kogo wysiudamy z konkursu ? Coś tak czuję, że mnie
Apollo, jako moderator masz za zadanie ustalenie kto zbiera odpowiedzi.
Moja koncepcja jest taka:
Reguły konkursu nr 1:
- do 10.01.2008 r. (czwartek) do godziny 18.00 należy podać:
datę dzienną napisania posta nr 10 000 na forum Sudety.it
- uwzględniamy liczbę postów wyświetlaną na głównej stronie forum (tzn. bez postów skasowanych)
Reguły konkursu nr 2:
osobę, która napisze post nr 10 000 na forum Sudety.it
- nie wolno głosować na siebie
Odpowiedzi udzielamy na priva osobie, którą wyznaczymy (skoro to wymyśliłem to biorę to na siebie, o ile to zaakceptujecie).
Symboliczne nagrody funduje gar, czyli ja
Moja koncepcja jest taka:
Reguły konkursu nr 1:
datę dzienną napisania posta nr 10 000 na forum Sudety.it
- uwzględniamy liczbę postów wyświetlaną na głównej stronie forum (tzn. bez postów skasowanych)
Reguły konkursu nr 2:
osobę, która napisze post nr 10 000 na forum Sudety.it
- nie wolno głosować na siebie
Odpowiedzi udzielamy na priva osobie, którą wyznaczymy (skoro to wymyśliłem to biorę to na siebie, o ile to zaakceptujecie).
Symboliczne nagrody funduje gar, czyli ja