II Zlot Forum Sudety.it

Coś się gdzieś dzieje ciekawego? Jeżeli wiesz o jakiejś imprezie, sam ją organizujesz albo chciałbyś zorganizować - daj znać!
Awatar użytkownika
wlkp
Moderator

Postautor: wlkp » 20-04-2009 17:32

skiboy pisze:Wlkp kontuzjowany. Przygotujcie lektykę żeby go wnieść na Śnieżnik. :(

Spokojnie regeneracja (czyt: rekonwalescencja) przebiega prawidłowo, chociaż jeszcze dzisiaj prowadząc samochód musiałem podnosić nogę ręką aby wstawić ją na pedał sprzęgła. Do soboty jednak powinno być już dobrze, a jak nie to i tak dam radę, w końcu zdobyty tytuł Harpagana zobowiązuje.
Skiboy lepiej trenuj na Kierat, bo mam zamiar złoić Ci skórę co najmniej o godzinę :wink:

Wracając do zlotu, to będę w Poznaniu ok. 21:45. Co do koron, to faktycznie ich trochę będzie potrzeba, bo w planie Michała jest wyciąg, dwa przejazdy, jakaś knajpa, może ktoś policzy ile tego trzeba.
Aha jeszcze jedno, realizując program Michała na Śnieżnik będziemy wchodzić pewnie już po ciemku i trzeba zabrać latarki.

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 20-04-2009 19:31

o ktorej gdzies planujecie byc na sniezniku??
"ujrzałam kiedys o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną.. cała reszta jest wynikiem , że ją wybrałam"

http://picasaweb.google.pl/topeerz (biedronka.buba, osiolek.widmo)
http://www.biedronka-buba.fotosik.pl

Awatar użytkownika
Michał
Moderator

Postautor: Michał » 20-04-2009 23:08

buba pisze:o ktorej gdzies planujecie byc na sniezniku??

Późno, raczej po 20.
W temacie koron: jutro zasięgnę informacji u źródła, czyli na stacji Opole, ile kosztuje międzynarodowy bilet do Ramzovej, czy przypadkiem nie wyjdzie taniej bilet PKP do Głuchołaz, a tam u kierpocia kupic czeski. Ale powinna być promocja.
W Czechach piwo kuflowe kosztuje ok. 20 KC. Obiad ok.120 KC. Bilet Horni Lipova- Hanusovice 42 KC, Hanusovice- STare Mesto 22 KC. Wyciag na Serak 150 KC. Razem ( w tym 2 browary) ok. 370 KC. 10 Koron "chodzi" po ok. 1,60 zł. Myślę, że wymiana 70 zl powinna wystarczyć (ale 60 zł jest niezbędne minimum).
UWaga!!! Primo: Jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że wyciag na Serak jest nieczynny, w tym przypadku 150 KC mniej i robimy opcję Smrk- TRi Studanki, zdobyłem nr telefonu kolejki na Serak i jutro tryntnę, jak jest w realu. Secundo: nie mamy decyzji na plan powrotu, jeśli w niedzielę schodzimy do Ostrużnej i wracamy do Opola, to trzeba dodatkowe KC na bilet (chyba, że teraz się zdeklarujemy, i w Opolu kupimy tam/ powrót, albo wracamy przez Kłodzko).
Inna sprawa, że nie wiem, czy np Gnieźnianie, Poznaniaki mają możliwość kupienia koron- na kantor w Ramzovej raczej nie ma co liczyć, lepiej kupić w Polsce. Może jak będziecie krążyć w nocy po Wrocku, to jest jakiś całodobowy kantor? ( na stacji).
Prognoza pogody jest wyśmienita, pamiętajcie o latarkach, i ponawiam prośbę, żeby ktoś zabrał mapę czeskiej strony Śnieżnika od Starego Mesta, bo moje nie obejmują tego wycinka.
Acha. Na Śnieżniku zarezerwowałem miejsce dla wszystkich, ale wpłaciłem symboliczną zaliczkę 12 zł (vide dyskusja o etycznej stronie rezerwacji w schroniskach). Najwyżej będzie awantura, ale Nas będzie więcej. :lol:
Narka, teraz będę codziennie na forum.

Awatar użytkownika
baniak
wędrowiec

Postautor: baniak » 21-04-2009 07:13

:D Raczej dalej jak po 20,przynajmniej mi się tak wydaje,bo po czeskiej stronie leży mnóstwo sniegu,ale +jest ten ,że czesi pewnie niezle wydeptali główny szlak na Śnieżnik/Na schronisku napewno się spotkamy/pozdrowionka/baniak
Ps.jesli wstrzelimy się dobrze w czasie to spotkamy się w hanusovicach :roll:

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 21-04-2009 09:16

baniak pisze::

ja na to licze!! fajnie by bylo!

jedna mam tylko obawe..- jak wiekszosc ekipy zamierza cala noc z piatku na sobote imprezowac we wroclawiu, a w sobote dotrzec do schroniska na 21 po dlugiej trasie to ja marnie widze ta wieczorna impreze...;)
"ujrzałam kiedys o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną.. cała reszta jest wynikiem , że ją wybrałam"

http://picasaweb.google.pl/topeerz (biedronka.buba, osiolek.widmo)

http://www.biedronka-buba.fotosik.pl

Awatar użytkownika
seba123
stary wyga

Postautor: seba123 » 21-04-2009 10:39

buba pisze:
baniak pisze::

ja na to licze!! fajnie by bylo!

jedna mam tylko obawe..- jak wiekszosc ekipy zamierza cala noc z piatku na sobote imprezowac we wroclawiu, a w sobote dotrzec do schroniska na 21 po dlugiej trasie to ja marnie widze ta wieczorna impreze...;)

podzielam Twoją opinię, zlot się odbędzie przed zlotem :-(

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 21-04-2009 10:53

seba123 pisze:podzielam Twoją opinię, zlot się odbędzie przed zlotem :-(

No jak? Wszyscy przecież muszą się gdzieś spotkać. Ekipa będzie w nocy z piątku na sobotę w kolei siedzieć, jak można to nazwać zlotem, to ok. Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie aby o 2:00 w nocy ruszyć z Poznania, no chyba, że wybiera się opcję "bieżkami na Śnieżnik", tylko zlot nie jest bieżkowy i jest, jak jest 8)
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.

Awatar użytkownika
voi-vod
obieżyświat

Postautor: voi-vod » 21-04-2009 11:59

Michał pisze:nie wiem, czy np Gnieźnianie, Poznaniaki mają możliwość kupienia koron- na kantor w Ramzovej raczej nie ma co liczyć, lepiej kupić w Polsce. Może jak będziecie krążyć w nocy po Wrocku, to jest jakiś całodobowy kantor? ( na stacji).

Jest całodobowy kantor na PKP i nie powinno być kłopotu z zakupem koron.

Jak ja Wam zazdroszczę. Jak będziecie w górach ja będę w pracy :(
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

"Lepiej jest milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."

Awatar użytkownika
Taja
stary wyga

Postautor: Taja » 21-04-2009 14:07

Co do powrotu to ja z wlkp schodzimy do Międzylesia (taki mamy przynajmniej plan) i tam o 14:36 mamy osobowszczak do Wrocka, z Wrocka pospiech o 17:35. Można zejśc przez Pisary i załapać się na PKSa do Międzylesia o 13:32 (jedzie się 9 min) :)

Awatar użytkownika
seba123
stary wyga

Postautor: seba123 » 21-04-2009 14:23

do Międzylesia jest kawałek (coś z 6 godz. ?)

Awatar użytkownika
seba123
stary wyga

Postautor: seba123 » 21-04-2009 14:29

pokrywa śnieżna 30-50 cm na 1000 m.n.p.m.

Awatar użytkownika
tomuch
obieżyświat

Postautor: tomuch » 21-04-2009 18:28

w moim przypadku wariant powrotny jest jeszcze nieznany... jeśli rozwalone kolano w porę się naprawi to też wybieram wariant międzyleski (lub międzyleśny, sam nie wiem), jeśli nie to wariant puchaczowski

btw, ile kosztuje nocleg w schronisku?
Oko wszystko widzi

W góry, w góry miły bracie!
Tam przygoda czeka na Cię!

http://www.picasaweb.google.pl/tomuch.be

Awatar użytkownika
rafhak
obieżyświat

Postautor: rafhak » 21-04-2009 19:51

Nie ukrywam, że planowałem wyjazd na zlot, jednak obowiązki mi nie pozwalają. Życzę jednak dużo miłych chwil, nie tylko na werandzie :D

Awatar użytkownika
Michał
Moderator

Postautor: Michał » 21-04-2009 23:57

Saluto. Sytuacja na linii frontu organizacyjnego kształtuje się następująco: nie można dodzwonić się na wyciag na Serak, tzn nikt nie odbiera tefonu. Zatem można sądzić, że wyciąg jest w stadium rozkładu na śrubki. Robimy tę druga wersję (Matko, dwa duże podejścia w ciągu doby, ja się wykończę, nie mam takiej kondycji).
Promocja na Opole- Ramzova jest imponująca, bilet kosztuje prawie 50 zeta i można go kupić tylko w kasie międzynarodowej ICC. Niech im te promocje staną kością w gardle. Kupujemy za 11 zeta bilet Przewozów Regionalnych do Głuchołaz, a tak u czeskiego kierpocia za 52 KC dalej do Ramzovej. Jeśli ktoś tłucze się pół Polski pociągiem osobowym PR, to może bezpośrednio zapodać sobie bilet z X do Głuchołaz.
Pociąg bez zmian, odjazd z Opola 7.04.
Nie wiem, czy będę miał koszulkę zlotową.
Frakcja imprezująca we Wrocku to mocni zawodnicy o silnej osobowości i wysokim morale, dadzą radę zaliczyć dwie imprezy.
Drugi dzień improwizujemy każdy sobie, możliwe, że zostanę do poniedziałku.
Pozdro.

Awatar użytkownika
tomuch
obieżyświat

Postautor: tomuch » 22-04-2009 01:34

a ja mam kolejne pytanie ;)
ktoś będzie brał sprzęt, na którym jakieś foty będzie można zapodać? nie wiem, czy grzebać po galeriach ;)
Oko wszystko widzi

W góry, w góry miły bracie!

Tam przygoda czeka na Cię!

http://www.picasaweb.google.pl/tomuch.be

Wróć do „Imprezy”