Witam czy ma ktoś jakieś propozycje wypadów z Milówki?
jedną już mam Milówka-Barania Góra-Milówka
a drugą stronę do Schroniska na Hali Lipowskiej. Dodam, że moze być też wypad z innej ciekawej miejscowości co ma stację PKP. Pozdrawiam i liczę na propozycje.
Jakie propozycje wycieczek z Milówki
-
mariusz1983
- tramp
Z Węgierskiej górki bym proponował - a w sumie to najlepiej z Żabnicy
zrobić sobie wypad taki - Żabnica - Prusów - Boracza - Redykalny Wierch - Lipowska - Rysianka - Żabnica Skałka.
jest to wg mojej opinii jedna z najbardziej widokowych tras w Beskidach przez cudowne hale!
PKP spokojnie dojedziesz do Węgierskiej Górki skąd jak nie chce ci się robić paru km asfaltem jeżdzą busy i PKSy do Żabnicy więc nie powinno być żadnych problemów logistycznych - ta trasa przy normalnym chodzeniu i robieniu wielu zdjęć na około 7 - 8 h.
Poza tym możesz dojechać do Rajczy bądź Rycerki skąd śmiało w Worek Raczański możesz wyskoczyć - tam kombinacji masz dużo
np:
Rycerka - Przegibek przez Parszywkę - Rycerzowa - Rajcza (też bardzo ciekawa trasa)
jest to wg mojej opinii jedna z najbardziej widokowych tras w Beskidach przez cudowne hale!
PKP spokojnie dojedziesz do Węgierskiej Górki skąd jak nie chce ci się robić paru km asfaltem jeżdzą busy i PKSy do Żabnicy więc nie powinno być żadnych problemów logistycznych - ta trasa przy normalnym chodzeniu i robieniu wielu zdjęć na około 7 - 8 h.
Poza tym możesz dojechać do Rajczy bądź Rycerki skąd śmiało w Worek Raczański możesz wyskoczyć - tam kombinacji masz dużo
Rycerka - Przegibek przez Parszywkę - Rycerzowa - Rajcza (też bardzo ciekawa trasa)
-
mariusz1983
- tramp
Tutaj znajdziesz pare fotek -> http://forum.sudety.it/viewtopic.php?t=1940
-
mariusz1983
- tramp