Ceny noclegów

Gdzie spać? Za ile? Co można polecić, a co raczej nie.
buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 21-05-2010 14:30

Satan pisze:Panowie..to forum również Panie czytają...

i sa coraz bardziej zniesmaczone ;)

Awatar użytkownika
Pudelek
bardzo stary wyga

Postautor: Pudelek » 21-05-2010 14:58

nie łam się Buba, dołącz do nas :D
"Szanowny Prezydencie. Błogosławione łono, które Ciebie nosiło i piersi, które ssałeś."

https://picasaweb.google.com/110344506389073663651

http://hanyswpodrozach.blogspot.com/

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 21-05-2010 16:39

Pudelek pisze:nie łam się Buba, dołącz do nas :D

ale mnie spieranie sie z tomaszem i lechem w sprawie wyzszosci czech nad polska i zalet wypasnych pensjonatow nad chatkami juz dawno znudzilo! oni nie przekonaja mnie, ja ich rowniez nie..ot- kazdy z nas ma swoj swiat i niech sobie w nim siedzi jak mu dobrze!
kazdy taki temat jest powielaniem jakiegos co juz byl.. i mozna dyskutowac za pomoca "kopiuj-wklej" ;)

Awatar użytkownika
Taja
stary wyga

Postautor: Taja » 21-05-2010 19:01

Kopiuj - wklej czyli metoda tzw. Copy'ego - Paste'a ;) (a tak mi się jakoś skojarzyło, jako że w trakcie pisania magisterek jestem :P )

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 21-05-2010 19:30

buba1 pisze:
ale mnie spieranie sie z tomaszem i lechem w sprawie wyzszosci czech nad polska i zalet wypasnych pensjonatow
Te rzekomo wypasłe pensjonaty zarówno po polskiej jak i czeskiej stronie Sudetów są bez porównania o wiele, wiele skromniejsze od molochów typu Szrenica, Hala Szrenicka, Odrodzenie, Strzecha Akademicka, Dom Śląski, Stóg Izerski, Orlica, Pod Muflonem, Na Śnieżniku i wiele wiele innych obiektów tak tu głośno wychwalanych przez osoby uznajace za obszary górskie tylko górne partie tych obszarów.
Taja pisze:Kopiuj - wklej czyli metoda tzw. Copy'ego - Paste'a ;) (a tak mi się jakoś skojarzyło, jako że w trakcie pisania magisterek jestem :P )
O! Widzę, że niektórym nie są obce "mądrości" w stylu ruskiego filozofa Pietii Gorasa.
Obrazek

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 21-05-2010 20:14

Lech pisze:
buba1 pisze:
ale mnie spieranie sie z tomaszem i lechem w sprawie wyzszosci czech nad polska i zalet wypasnych pensjonatow
Te rzekomo wypasłe pensjonaty zarówno po polskiej jak i czeskiej stronie Sudetów są bez porównania o wiele, wiele skromniejsze od molochów typu Szrenica, Hala Szrenicka, Odrodzenie, Strzecha Akademicka, Dom Śląski, Stóg Izerski, Orlica, Pod Muflonem, Na Śnieżniku i wiele wiele innych obiektów tak tu głośno wychwalanych przez osoby uznajace za obszary górskie tylko górne partie tych obszarów..

czekaj.. bo caly czas jest tu pisane ze w czechach czy agroturystyce sa lepsze warunki, czysciej, schludniej i wygodniej niz w polskich pttkach gdzie wszytsko jest stare i karaluchy biegaja.. a teraz ponoc sa skromniejsze.. czyli sa czy nie sa?? :shock:

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 21-05-2010 20:53

buba1 pisze:
Lech pisze:
buba1 pisze:
Te rzekomo wypasłe pensjonaty zarówno po polskiej jak i czeskiej stronie Sudetów są bez porównania o wiele, wiele skromniejsze od molochów typu Szrenica, Hala Szrenicka, Odrodzenie, Strzecha Akademicka, Dom Śląski, Stóg Izerski, Orlica, Pod Muflonem, Na Śnieżniku i wiele wiele innych obiektów tak tu głośno wychwalanych przez osoby uznajace za obszary górskie tylko górne partie tych obszarów..

czekaj.. bo caly czas jest tu pisane ze w czechach czy agroturystyce sa lepsze warunki, czysciej, schludniej i wygodniej niz w polskich pttkach gdzie wszytsko jest stare i karaluchy biegaja.. a teraz ponoc sa skromniejsze.. czyli sa czy nie sa??
A czy ja pisałem, że nie ma? Jest mało, ale są. Natomiast drastycznie ubyło niewielkich obiektów jak schroniska młodzieżowe, i to jest fakt. I to jest też fakt, że w Czechach takich obiektów nie ubywa, że prosperują tanie ubytovnie, które są w dużym stopniu odpowiednikami naszych zlikwidowanych schronisk młodzieżowych. W którymś z wątków pisałem tu też naszej o agroturystyce, że jest o wiele przyjaźniejsza turyście niż te molochy. Podawałem przykład agroturystyki na Grzbiecie Szczepanowskim koło Lubawki, z której korzystaliśmy niewielką grupą w sierpniu ubiegłego roku. O wiele bardziej klimatyczny obiekt, niż te wspomniane wielkie molochy.
Obrazek

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 21-05-2010 21:17

Lech pisze:[
Podawałem przykład agroturystyki na Grzbiecie Szczepanowskim koło Lubawki, z której korzystaliśmy niewielką grupą w sierpniu ubiegłego roku. O wiele bardziej klimatyczny obiekt, niż te wspomniane wielkie molochy.

ale to juz wszytsko kwestia gustu- ty wolisz agroturystyke, kto inny pttkowski moloch a ja wole szalas , wiate czy chatke studencka... ciezko mowic co jest lepsze bo to subiektywna ocena.. i nie da sie jednoznacznie okreslic co lepsze i jeden drugiego nie przekona.

i nie jest to kwestia pieniedzy - po prostu kazdy inaczej widzi "klimat" i swoj wypoczynek w gorach, zeby go cieszyl i sprawial mu radosc. Jednego cieszy czysta lazienka, innego zadymiona izba.. i chyba tyle..

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 21-05-2010 21:24

buba1 pisze:i nie jest to kwestia pieniedzy.
Zależy dla kogo. Jak ktoś ma duże dochody, to może sobie pozwolić na droższy nocleg wielkim molochu, gdzie na samo, zresztą kiepskie wyżywienie, wyda o wiele więcej niż w agroturystyce, gdzie warunki i klimat dla niewielkich grup o wiele lepszy i gdzie może korzystać z samoobsługi - zapłaci łącznie za wszystko. Dla mnie nie jest obojętne za co i ile płacę.
buba1 pisze:Jednego cieszy czysta lazienka, innego zadymiona izba...
A to prawda. Jeden woli lampkę koniaku, drugiego ucieszy flaszka denaturatu przesączonego przez chleb...
Obrazek

Awatar użytkownika
rafhak
obieżyświat