Temat do usuniecia

Gdzie spać? Za ile? Co można polecić, a co raczej nie.
Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 29-02-2008 09:34

kamil756 pisze:http://www.ladek.com.pl/lechiczech/index.html

a jęsli nie, to postaram się zdobyc dla Ciebie numer do skalniaka :wink:

to jakies takie za drogie i za eleganckie jak dla mnie ;) chyba ze na zdjeciach tak wyszlo ;)
"ujrzałam kiedys o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną.. cała reszta jest wynikiem , że ją wybrałam"

http://picasaweb.google.pl/topeerz (biedronka.buba, osiolek.widmo)
http://www.biedronka-buba.fotosik.pl

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 29-02-2008 10:35

Przecież to budynek po dawnej strażnicy SG w Lutyni, prawie przy samej granicy.
Obrazek

gar
stary wyga

Postautor: gar » 29-02-2008 14:37

625 - Czerwony Kacper (Góry Sowie)
buba pisze:pewnie ze chce :D

Ośrodek Turystyczny "Bolko", adres: Bolesławów 12, tel. (74) 814 12 74, pokoje od 1-osobowego do 8-osobowych, mam wpisane że jest aneks kuchenny, ale szczerze mówiąc to go sobie nie przypominam. Trzeba zadzwonić i zapytać czy jest i czy w interesującym Cię terminie będzie ten przybytek otwarty.
Wszystko co piękne jest przemija, wszystko co piękne jest zostaje ...

Awatar użytkownika
kamil756
wędrowiec

Postautor: kamil756 » 29-02-2008 15:21

no owszem, Lechu masz racje, nawet chyba bliżej do sklepu do Czech niż do Lądka:wink: o cenę zapytam. A dowiedziałem się, że gdzieś w Kletnie są noclegi, bardzo tanio gdzieś na poddaszu, lecz nie wiem nic więcej, tylko tyle, że tam są(przynajmniej były) noclegi i Pani Lica chyba to ma :?: więc numeru byś musiała gdzieś w książce poszukać :wink:
"O jak dobrze nam zdobywać Góry";]

Awatar użytkownika
IvanGn
podróżnik

Postautor: IvanGn » 29-02-2008 15:24

Ja spytam sie wujasa , bo jego kolega mieszka w Kletnie , moze cos bedzie wiedzial ;)
Jak sie czegos dowiem napisze ;)

Awatar użytkownika
Apollo
Moderator

Postautor: Apollo » 01-03-2008 09:16

Habelschwerdt pisze:Albo ona jemu ze sie ruszyc nie chciał.

Zaczyna się miło robić na forum.

Rafał pisze:Poziom dyskusji - dno. Moje kulturalne wypowiedzi zostałe zmieszane z błotem. Jedynie nieliczne odpowiedzi są na poziomie.

Niestety - to prawda. :oops:
Nie bardzo rozumiem, dlaczego Rafała (i jego dziewczynę) - za wygłoszenie odrębnego zdania - należy poniżać i odzierać z godności.
Jeśli już punktujemy - to punkt dla Buby za pomysłowość,
a dla Habelschwerdta i emila
Obrazek

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 02-03-2008 14:45

Zgadzam się żenada! I nie mam tu na myśli Rafała.
Najwiekszy cham wg mnie w tym temacie to Azja. Po co Ty człowieku tak jątrzysz??? O co Ci chodzi?? Tak się zapędziłeś w tym amoku, że już wszelkie docinki bierzesz do siebie.
A tak nawiasem mówiąc Azja, przed kim Ty (z dużej - zauważ, to kwestia kultury osobistej, która na forum powinna obowiązywać), tak zawzięcie ukrywasz Chatkę pod Śnieżnikiem?? Co?? Przed turystami z plecakiem takimi jak ja czy Rafał? Czy przed idiotami z magnetofonem i piwem w puszkach?? Co, Azja? Przed kim?

A Emil?? Znalazła się wyorcznia - "kto był ubekiem czy ORMOwcem, a kto nim nie był". Masz z tym problem, to idź do kancerlarii prawnej i sądź tych wszystkich dziadków, którzy mieli to "szczęście", że znaleźli się akurat w takich czasach. Kaczyzm jak się patrzy.

Rafał porobił fotki, ok - dość oryginalnie, ale żeby zaraz UB? SB? ORMO??
To chore Emil. A choroby trzeba leczyć.

Prostactwo w górach szerzy się wprost proporcjonalnie do zaniku turystyki kwalifikowanej. Niestety. I to jest żenada.
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.

Awatar użytkownika
kamil756
wędrowiec

Postautor: kamil756 » 02-03-2008 15:03

ok ok spokojnie! naturą człowieka jest błądzić,a tylko nieliczni potrafią przyznać się do błędu i przeprosić. Należą się przeprosiny Rafałowi i proponuję wrzucić na luz, bo zaraz się zacznie wirtualna wojna..
"O jak dobrze nam zdobywać Góry";]

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 02-03-2008 15:15

chcialam tylko powiedziec ze rafal tu tez nie jest bez winy.. moja wypowiedz skwitowal "zenada" , wedlug mnie calkowicie bez powodu i nawet nie wysilil sie skomentowac dlaczego tak sadzi..jesli sie juz kogos atakuje to warto by podac jakies argumenty...
wedlu mnie jesli rafal moje zachowanie nazywa "zenada" to czemu emil czy azja jego dzialania nie moga nazwac "ormowskimi"?? wedlug mnie poziom jest ten sam...

wypowiedzi emila moze byly troche zbyt ostre w stosunku do sytuacji ale czy kapownictwo i donosicielstwo to cechy ktore nalezy promowac??

osobiscie to bym wolala ze jak komus sie cos nie podoba w moim zachowaniu zeby przyszedl i omowil sprawe lub nawet dal mi w pysk a nie za moimi plecami robil dokumentacje fotograficzna i zdjecia rejestracji.. za co mamy przepraszac?? za to, ze co niektorzy powiedzieli ze im taka metoda dzialania sie nie podoba??

i wedlug mnie chatki nalezy tak samo ukrywac przed magnetofonowa stonka jak i przed ludzmi ktorzy nigdy nie wiadomo komu co doniosa (lesniczemu ze sie spalilo w ognisku nie ten patyk co trzeba, policji ze ktos mial w fajce trawe a przeciez to u nas niedozwolone, parkowcom ze ten i ten przyszedl droga bez szlaku, pogranicznikom z sie zbieralo grzyby za slupkiem). Mialam do czynienia w zyciu z takimi ludzmi i nie wiem ktorzy sa grozniejsi dla otoczenia... czy halasliwa prymitywna swolocz czy bezwzgledni sojusznicy prawa wszelakiego...

nikomu tu nie chodzilo o popieranie kretynow z magnetofonem tylko o wyrazenie niecheci do metod dzialania
Ostatnio zmieniony 02-03-2008 15:31 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedys o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną.. cała reszta jest wynikiem , że ją wybrałam"

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 02-03-2008 15:25

buba pisze:...jesli sie juz kogos atakuje to warto by podac jakies argumenty...

Mam nadzieję, że masz tu na mysli również Azję i Emila

buba pisze:wypowiedzi emila moze byly troche zbyt ostre w stosunku do sytuacji ale czy kapownictwo i donosicielstwo to cechy ktore nalezy promowac??

Kapownictwo? Donosicielstwo? A może chodzi o podkreślenie negatywnych zachowań w górach? Ale widać nie wszyscy to kapują.

azja
wędrowiec
Postautor: azja » 02-03-2008 15:39

Mam nadzieje ze nie bo ja zostaje przy swoim i nie mam zamiaru nikogo przepraszać za jego postepowanie.Nikomu specjalnie jakoś nie ubliżyłem.Od początku nie pochwaliłem gnojków z magnetofonem bo jestem przeciw,tak jak od początku Ty Satanie trzymasz strone Rafała.Ja zrobił bym inaczej i wszycho.

Swoją drogą nikogo od chamów nie wyzywałem
Ostatnio zmieniony 02-03-2008 15:44 przez azja, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 02-03-2008 15:42

jesli chodzi o negatywne postawy w gorach to wedlu mnie sa zle i gorsze... podam przyklad: kiedys w bieszczadach nocowalismy w pewnej wiacie na granicy. Ogolnie puste miejsce ale czasem sie kogos spotyka.. pierwsi napatoczyli sie schlani licealisci, powrzeszczeli, pobiegali i poszli.. nastepnie przechodzila para normalnie wygladajacych turystow... a potem przyjechala straz graniczna bo ta dwojka "prawdziwych turystow" na nas doniosla ze spimy "w miejscu niewyznaczonym i to jeszcze na granicy a tak nie wolno i im zal dupe sciskal ze ktos tak perfidnie lamie prawo" i mozemy nasmiecic i spalic las robiac ognisko..

sorry, ale nie mam watpliwosci kogo ocenic gorzej z tamtego dnia.. i mam po prostu cholerny uraz psychiczny do takich postaw.. tu usmiech, cacy cacy a potem noz w plecy..

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 02-03-2008 15:45

azja, ja do ciebie nic nie mam... z innych wypowiedzi jedynie emilowa "bukkake" uwazam za niesmaczna i nie bardzo trzymajaca sie tematu.. ale kazdy czasem co glupiego chlapnie jak sie zdenerwuje..

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 02-03-2008 16:32

Ok, reasumując. Każdy w tym temacie powiedział co myśli, albo co wiedział. Ja niczyjej strony nie trzymam, ponownie zero zrozumienia (ponownie Azja...). Ja po prostu uważam, że takich zachowań w górach nie powinno być. Tyle.
Jak dla mnie im ciszej, spokojniej w górach , tym bardziej wypoczywam (a po to tam zapchanymi i śmierdzącymi pociągami telepię się kilkanaście godzin z Gdańska). Wszelkie przejawy industrializacji mnie wnerwiają (muzyka, magnetofon itp). I teraz kolejna uwaga - pewnie, że zabawa jest ok, ale nie łupanie do nocy. I jeszcze jedna kwestia - gitara, śpiew piechurów - to jest jak najbardziej ok, bo takie zachowania są wręcz wpisane w kanony i klimaty górskich noclegów.
To co wydarzyło się w Lądków jest wg mnie godne potępienia, co właśnie zrobił Rafał (w dośc oryginalny sposób, przyznaję raz jeszcze).
Wnioski wysunięte przez Azję i Emila są wg mnie daaaaleko przesadzone.
W razie dalszych wątpliwości może się rozmówić na ten teamt szerzej na zlocie, choć lepiej gadać sobie wówczas o przyjemniejszych sprawach.

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 02-03-2008 17:42

Satan pisze:). Ja po prostu uważam, że takich zachowań w górach nie powinno być. Tyle.
Jak dla mnie im ciszej, spokojniej w górach , tym bardziej wypoczywam (a po to tam zapchanymi i śmierdzącymi pociągami telepię się kilkanaście godzin z Gdańska). Wszelkie przejawy industrializacji mnie wnerwiają (muzyka, magnetofon itp). I teraz kolejna uwaga - pewnie, że zabawa jest ok, ale nie łupanie do nocy. I jeszcze jedna kwestia - gitara, śpiew piechurów - to jest jak najbardziej ok, bo takie zachowania są wręcz wpisane w kanony i klimaty górskich noclegów.
To co wydarzyło się w Lądków jest wg mnie godne potępienia, .

pod tym fragmentem podpisuje sie wszystkimi łapkami!!!!

Wróć do „Noclegi”