dzikie miejsca w sudetach
-
buba
dzikie miejsca w sudetach
hej:) jakie jest wedlug was najbardziej dzikie pasmo sudetow? bo tak ogladajac zdjecia wszedzie widac kupe ludzi, wieze widokowe (z ktorej szczytu widac przynajmniej dwie inne wieze...
wszedzie tablice, tabliczki , drogowskazy... ktore pasmo jest najmniej odwiedzane przez turystow i najmniej tam tzw "infrastruktury"??? jak na razie tylko w okolicy chatki pod snieznikiem czulam klimat jakby troche bieszczadzki:)
łóczęga po Górach Złotych i Bialskich
to prawda, tam dziko, ale można także poszukać gdzieś indziej:
*) Izery wokolicy Chatki Górzystów (torfowisko i dalej w kierunku Smerka)
*) Okolice Śnieżnika w kierunku na Jodłów
*) nawet Góry Sowie - odcinek od Barda (bardziej od Zdanowa) na przełęcz Woliborską - kiedyś widziałem tam stadko muflonów[/code]
walter02 pisze:Izery wokolicy Chatki Górzystów (torfowisko i dalej w kierunku Smerka)
To fakt. Polecałbym żółty szlak w stronę Stogu Izerskiego. Szczególnie, że w okresie opadów zamienia się on w potok.
Ze swej strony mogę jeszcze dodać i fragmenty tak obleganych Gór Stołowych - idąc z Radkowa w kierunku Wodospadów Pośny w długi sierpniowy weekend w ub. r. nie spotkałem tam żywej duszy. A na Szczelińcu w tym czasie przypadało 15 osób na m2.
Godne polecenia są też Góry Bystrzyckie - szczególnie okolice Jagodnej, bo stamtąd można łypnąć okiem na Kotlinę Kłodzką i Masyw Śnieżnika. Sam uskok tektoniczny też jest ciekawym obiektem obserwacji.
Ja polecam Krowiarki, może nie są to wysokie górki, ale ludzi tam nie wiele. Poza tym blisko do Masywu Śnieżnika i w Bialskie też nie daleko
Warto odwiedzić kamieniołom w Rogóżce i tamtejszą jaskinię "Na ścianie".
Krowiarki to też fajne miejsce na rowerowe wycieczki.
Gorąco polecam dla tych którzy cenią sobie puste szlaki
Pozdrawiam enkeli
Warto odwiedzić kamieniołom w Rogóżce i tamtejszą jaskinię "Na ścianie".
Krowiarki to też fajne miejsce na rowerowe wycieczki.
Gorąco polecam dla tych którzy cenią sobie puste szlaki
Pozdrawiam enkeli
Ja sie przylaczam do Waszych opini - dla mnei najdziksze miejsca w polskich Sudetach to:
- cale Gory Izerskie,
- Grzbiet Lasocki Karkonoszy,
- Gory Bystrzyckie,
- pd. czesc Gor Zlotych,
- Gory Bialskie
- i generalnie caly Masyw Snieznika.
To miesjca, gdzie wloczyc sie mozna bez celu i bez szlaku, a zywej duszy, poza zwierzyna, raczej sie nei napotka. Polecam.
- cale Gory Izerskie,
- Grzbiet Lasocki Karkonoszy,
- Gory Bystrzyckie,
- pd. czesc Gor Zlotych,
- Gory Bialskie
- i generalnie caly Masyw Snieznika.
To miesjca, gdzie wloczyc sie mozna bez celu i bez szlaku, a zywej duszy, poza zwierzyna, raczej sie nei napotka. Polecam.
-
buba
-
Gość
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”