http://www.grzyby.pl/wystepowanie.htm
sprawdzałem, i w moim lesie faktycznie nie ma, jutro sprawdzę łąki za kaniami - ciekawe co z tego wyniknie
na grzyby
- Lech
- bardzo stary wyga
A zobacz tu => http://picasaweb.google.pl/Klubsudecki/ ... 7548828274
Uff! Idąc za radą Wlkp nareszcie uporałem się z zainstalowaniem Mandrive - Linux na moim komputerze. Rozpracowałem większość programów i chodzą bez zastrzeżeń. Bedę teraz mógł tu częściej pisać.
Uff! Idąc za radą Wlkp nareszcie uporałem się z zainstalowaniem Mandrive - Linux na moim komputerze. Rozpracowałem większość programów i chodzą bez zastrzeżeń. Bedę teraz mógł tu częściej pisać.
Ostatnio zmieniony 01-09-2008 21:08 przez Lech, łącznie zmieniany 1 raz.

super zdjęcie z perspektywy grzyba ! 
"podróżowanie - nawlekanie koralików geografii na nitkę życia" A. Stasiuk
www.picasaweb.google.pl/nataliataja2
www.picasaweb.google.pl/NataliaTaja
www.picasaweb.google.pl/tifataja
www.trekearth.com/members/nanax86
w dniu dzisiejszym tez wybrałam się na grzyby - byłam w okolicach Piły, mojego rodzinnego miasta. Efekty można zobaczyć tutaj:
http://picasaweb.google.pl/NataliaTaja/Grzybobranie#

http://picasaweb.google.pl/NataliaTaja/Grzybobranie#
Lech pisze:Uff! Idąc za radą Wlkp nareszcie uporałem się z zainstalowaniem Mandrive - Linux na moim komputerze. Rozpracowałem większość programów i chodzą bez zastrzeżeń. Bedę teraz mógł tu częściej pisać.
Bardzo słuszna decyzja witaj wśród społeczności Open Source. Niech żyje wolne oprogramowanie
Czy ostatnie grzybobranie było może w Puszczy Noteckiej, bo tak jakoś znajomo mi wygląda ten bór sosnowy?
- Lech
- bardzo stary wyga
Bardzo ładne fotografie. Na fotkach widać też okolice Chodzieży. Kiedyś tam często się wybieraliśmy na wędrówki i na szczyt Gontyńca. Po zobaczeniu tych paru zdjęć nabrałem ochoty się tam znowu wybrać.Taja pisze:w dniu dzisiejszym tez wybrałam się na grzyby - byłam w okolicach Piły, mojego rodzinnego miasta.
Zainstalowem wersję Mandriva Linux One 2008 Spring. Zawiera w sobie niemal wszystkie uzyteczne programy. Nie trzeba osobno instalować dodatkowych programów graficznych, do obsługi nagrywarki, scanera itp. Wszystko w jednym. A mieści się na zwykłej płycie startowej CD, która jednoczesnie zawiera oprogramowanie do zainstalowania na stałe.wlkp pisze:Bardzo słuszna decyzja witaj wśród społeczności Open Source. Niech żyje wolne oprogramowanie

Można oczywiście zmienić tapetę wg własnego gustu itp.

Tak. To okolice Obornik.wlkp pisze:Czy ostatnie grzybobranie było może w Puszczy Noteckiej, bo tak jakoś znajomo mi wygląda ten bór sosnowy?

ale szaleństwo, zdobyłam taką górę zupełnie nieświadomie

- Lech
- bardzo stary wyga
Dotarłaś do wieży obserwacyjnej na szczycie? Byłem kiedyś na samej górze. Wspaniały widok ku pólnocy na Dolinę Noteci i dość wysokie - jak na tereny nizinne - wzgórza za Notecią. Na południe rozległy widok na lasy Puszczy Noteckiej. Na pewno by dało się umówić wcześniej z leśnikami załatwić tam wejście. Kiedyś wpuszczono nas na podobnych zasadach na wieżę obserwacyjną koło Zaniemyśla, między Łysą Górą a Leśniczówką Zwola, którą niedawno wybudowano z funduszy unijnych. Też był ciekawy widok.Taja pisze:ale szaleństwo, zdobyłam taką górę zupełnie nieświadomie.

oo niestety nie byłam na wieży..ale może kiedyś..dosyć często bywam w tych rejonach, więc kto wie