Trawiaste Góry Izerskie i jakby Karkonosze 06.06.2009

Planujesz wypad? Byłeś gdzieś i masz ochotę podzielić się wrażeniami z innymi - zrób to koniecznie! Zdjęcia mile widziane!
Awatar użytkownika
Spirit
podróżnik

Trawiaste Góry Izerskie i jakby Karkonosze 06.06.2009

Postautor: Spirit » 07-06-2009 19:47

TRASA: Szklarska Poręba-Rozdroże pod Zwaliskiem-Rozdroże Izerskie-Tłoczyna-Wolframowe Żródło-Stara Jodła-Ciemny Wądół-Kwieciszowice

Jako że latem na kilka dni planuję wypad w Izerskie i bardzo mnie ciekawią zdecydowałam się pojechać z grupą na wycieczkę.Znowu było ok. 30 osób, zauważyłam, że z każdą wycieczką przybywa ludzi, ale tego dnia byłam w bardzo dobrym humorze, nie przeszkadzało mi towarzystwo ludzi, szło mi się wyśmienicie bo miałam nowe wkładki ortopedyczne na te moje koślawe nogi i dzięki nim marsz był wręcz znakomity.Pogoda jak zwykle nam sprzyjała, bo padać i to nie ulewnie zaczęło dopiero pod koniec wycieczki.No i fajnie było znowu wejść na Wysoki Kamień, ostatnim razem byłam tu trzy lata temu i byłam niedzielną turystką ze słabym doświadczeniem górskim bez kijków trekingowych,kurtki z supratexem, w trampkach za 40zł, które przemokły do suchej nitki bo był wtedy kwiecień i leżało pełno śniegu.Schronisko na Wysokim Kamieniu wygląda fajnie, szkoda, że czynne dopiero za rok, może wkońcu doczekamy jego otwarcia.Trasa bardzo fajna, przez trawy, które sprawiały, że szło się jak po dywanie, bardzo fajny "Tatrzański" żółty szlak od Rozdroża Izerskiego, niby trudny bo co rusz skarpa i strumień ze śliskimi kamieniami, ale tak fajnie miękko się po tej trawie szło że ach i och :wink: .Link do zdjęć z wycieczki:
http://picasaweb.google.com/apodsiadlo7 ... directlink

franek
podróżnik

Postautor: franek » 07-06-2009 20:28

A jednak istnieje :!: :D

Szukałem tej pogańskiej kaplicy, jak tam byłem ostatnio i nic. Widocznie, że muszę tam wrócić. Ale czy na zdjęciu to na pewno ona :?
http://picasaweb.google.com/apodsiadlo7 /TrawiasteGoryIzerskieIJakbyKarkonosze?feat=directlink#5344645053048184402

Awatar użytkownika
Spirit
podróżnik

Postautor: Spirit » 07-06-2009 20:37

Cóż, czy to na pewno ona co do tego zdania wśród uczestników były podzielone :D , jeden z nich miał wachadełko, które wskazywało, że jest to to, co na zdjęciu, natomiast nasz przewodnik twierdził, że to nie to, w każdym razie skoro wachadełko wskazało to chyba się akurat tam znajdowało, niedaleko Starej Jodły. :wink: