Bajeczne Jeseniky i Praded 04.07.2009

Planujesz wypad? Byłeś gdzieś i masz ochotę podzielić się wrażeniami z innymi - zrób to koniecznie! Zdjęcia mile widziane!
Awatar użytkownika
Spirit
podróżnik

Bajeczne Jeseniky i Praded 04.07.2009

Postautor: Spirit » 05-07-2009 22:40

Trasa: Karlova Studanka-Dolina Białej Opawy-Barborka-Praded-Svycarna
-Kamzik-Vyrovka-Klinovec-Cervenohorske Sedlo

Mimo obaw z powodu powodzi udało się zrealizować zaplanowaną trasę na szczęście a i samej powodzi nigdzie nie było widać, nawet w Jeseniku.Wycieczka z zaprzyjaźnioną grupą turystów, która tym razem liczyła....37 osób i jednego przewodnika :shock: :shock: :shock: .Jak słowo daję, jeszcze parę wycieczek i będzie nas setka :o .Trasa przepiękna, zwłaszcza odcinek od Karlovej Studanki do Barborki.Te mostki, schodki, ta grzmiąca, spieniona woda, po prostu cudo.Pradziad interesujący i widoki z niego przednie, ale to asfalcisko zabija klimat górski, mogli przynajmniej zrobić brukowaną drogę jak na Śnieżce.Budowla na pradziadzie mnie tam nie odstrasza, jest znośna a sama wieża widokowa imponująca.Fotek sporo i nawet mi nieźle wyszły bo i pogoda świetna była.
http://picasaweb.google.com/apodsiadlo7 ... directlink

Awatar użytkownika
grzesievip3
wędrowiec

Postautor: grzesievip3 » 06-07-2009 07:27

bardzo fajne fotki. 2 tygodnie temu robiłem tą samą trasę..oczywiście z tego co widzę ludzi było full..przez ten asfalt do samego pradziada ludzie zrobili sobie krupówki jak w Zakopanem :)

Awatar użytkownika
olo23333
obieżyświat

Postautor: olo23333 » 06-07-2009 15:11

Bardzo fajne fotki potoku i wodospadzików - widać iż pomimo długiego deszczowego okresu poziom wody nie za wysoki.
Jedno trzeba powiedzieć: szlak z Karovej S. wzdłuż Biłej wody jest rewelacyjny.
Pzdr

Wróć do „Relacje z wypraw”