Bieżące wydarzenia sportowe
A wracając do Maratonu Karkonoskiego to gratulacje dla Wirka i wszystkich uczestników. To musiała być naprawdę trudna impreza. Nie obyło się bez ofiar co widać na zdjęciach (zawodnicy z 4 i 5 miejsca). Chętnie bym spróbował swoich sił, ale przegapiłem niestety moment zapisów, który faktycznie był momentem. Trochę mnie odstrasza odcinek między Przełęczą Karkonoską a Słonecznikiem, bo tam faktycznie trudno biec i ci ranni ze zdjęć to chyba tam właśnie byli poszkodowani.
Impreza trudna i to bynajmniej nie z powodu różnic wysokości czy stopnia nachylenia, ale raczej z powodu nawierzchni. Akurat odcinek Przeł. Karkonoska - Słonecznik nie był taki zły zarówno w jedną jak i w drugą stronę. Nie udało mi się podbiec całego odcinka na Mały Szyszak, ale bardziej mi się dał we znaki ten płaski odcinek "tęposzczytowy" gdzie trzeba było ostro kombinować po kamieniach żeby utrzymać rytm biegu. Najgorszy był powrót i to właśnie odcinek (jak wspominałem) Dołek - Kotły był selekcją i w zasadzie historią całego biegu. Warto spróbować za rok. Ja mam nadzieję, że jako elita, czyli uczestnik wszystkich dwóch dotychczasowych edycji mam na stałe nr 5. 
Będziesz miał okazję powyginać stopy za trzy tygodnie a póżniej we wrześniu.Ja zbieganie z góry najczęściej trenuję na żółtym szlaku ze Słonecznika do Polany.Kolanka robią się mocno gorące a na końcówce zaczynają się problemy z koordynacją ruchów.Niestety pomimo tego że co sobotę i niedzielę ostro śmigam po Karkonoszach to i tak mi daleko jeszcze do Wirka.wlkp pisze:A wracając do Maratonu Karkonoskiego to gratulacje dla Wirka i wszystkich uczestników. To musiała być naprawdę trudna impreza. Nie obyło się bez ofiar co widać na zdjęciach (zawodnicy z 4 i 5 miejsca). Chętnie bym spróbował swoich sił, ale przegapiłem niestety moment zapisów, który faktycznie był momentem. Trochę mnie odstrasza odcinek między Przełęczą Karkonoską a Słonecznikiem, bo tam faktycznie trudno biec i ci ranni ze zdjęć to chyba tam właśnie byli poszkodowani.
1017 - ???
Piłkarska jesień powoli dobiega końca. Może o reprezentacji się nie wypowiadajmy bo po się denerwować. Dzisiaj udało mi się być na meczu Urania Ruda Śląska - Szombierki Bytom (13 kolejka na V ligi śląskiej). Na nim reprezentanci mogliby zobaczyć co to jest walka o zwycięstwo. Ostatecznie Szombierki kończąc mecz w "9" wygrały na wyjeździe 3:1.
Piłkarska jesień powoli dobiega końca. Może o reprezentacji się nie wypowiadajmy bo po się denerwować. Dzisiaj udało mi się być na meczu Urania Ruda Śląska - Szombierki Bytom (13 kolejka na V ligi śląskiej). Na nim reprezentanci mogliby zobaczyć co to jest walka o zwycięstwo. Ostatecznie Szombierki kończąc mecz w "9" wygrały na wyjeździe 3:1.
Wszystko co piękne jest przemija, wszystko co piękne jest zostaje ...
gar pisze:1017 - ???
Kiedyś wyrażenie "Szombierki Bytom" częściej mozna byó zobaczyć w TV a nie na forum Sudety.
!018 - Jeleni strań (Góry Izerskie)
Jeszcze kilka lat i może sytuacja wróci do normy. W końcu Szombierki po upadku na dno zaczynają marsz od najniższej klasy rozgrywkowej na Śląsku czyli od klasy B. Dwa awanse już za nimi. Teraz sezon na spokojnie a w sezonie 2010/2011 liczę na kolejny awans (do IV ligi).
cezaryol pisze:Kiedyś wyrażenie "Szombierki Bytom" częściej mozna byó zobaczyć w TV a nie na forum Sudety.
Jeszcze kilka lat i może sytuacja wróci do normy. W końcu Szombierki po upadku na dno zaczynają marsz od najniższej klasy rozgrywkowej na Śląsku czyli od klasy B. Dwa awanse już za nimi. Teraz sezon na spokojnie a w sezonie 2010/2011 liczę na kolejny awans (do IV ligi).
1020 - przełęcz pod Działem
Runda jesienna w katowicko-bytomskiej grupie V ligi prawie za nami.
Dziś w mocno padającym deszczu (trochę zmarzłem) Szombierki na wyjeździe pokonały Jedność Przyszowice 3:1 i awansowały na 4 miejsce -obecnie tracą tylko 5 punktów do lidera (który niestety ma 1 mecz zaległy)
Runda jesienna w katowicko-bytomskiej grupie V ligi prawie za nami.
Dziś w mocno padającym deszczu (trochę zmarzłem) Szombierki na wyjeździe pokonały Jedność Przyszowice 3:1 i awansowały na 4 miejsce -obecnie tracą tylko 5 punktów do lidera (który niestety ma 1 mecz zaległy)
Z tym weekendem na dobre ruszył sezon moich ulubionych sportów zimowych.
Dziś pięknie w sprincie tech. klasyczną pobiegła J.Kowalczyk, odnosząc 7 zwycięstwo w PŚ!! Brawo!
Do tego już po drugich zawodach jest na czele generalki (wyprzedza nawet Szwedki
)
1. Justyna Kowalczyk Polska 122
2. Marit Bjoergen Norwegia 100
3. Petra Majdic Słowenia 92
4. Charlotte Kalla Szwecja 80
5. Aino-Kaisa Saarinen Finlandia 79
...
41. Sylwia Jaśkowiec Polska 8
Dziś pięknie w sprincie tech. klasyczną pobiegła J.Kowalczyk, odnosząc 7 zwycięstwo w PŚ!! Brawo!
Do tego już po drugich zawodach jest na czele generalki (wyprzedza nawet Szwedki
1. Justyna Kowalczyk Polska 122
2. Marit Bjoergen Norwegia 100
3. Petra Majdic Słowenia 92
4. Charlotte Kalla Szwecja 80
5. Aino-Kaisa Saarinen Finlandia 79
...
41. Sylwia Jaśkowiec Polska 8
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.
1043 - Tetrevec
Cisza zapadła nam w temacie a w tym czasie:
- Justyna święci tryumfy (patrz klasyfikacja generalna PŚ)
- Tomek Sikora powoli odnajduje formę z zeszłego sezonu
- Adam Małysz coraz częściej jest w 10 w kolejnych zawodach PŚ, a w piątek i sobotę w Zakopanem mam nadzieję że zawędruje w okolice podium
- Polacy od 2 zwycięstw (nad Niemcami 27:25 i Szwecją 27:24) rozpoczęli udział w ME w piłce ręcznej
Cisza zapadła nam w temacie a w tym czasie:
- Justyna święci tryumfy (patrz klasyfikacja generalna PŚ)
- Tomek Sikora powoli odnajduje formę z zeszłego sezonu
- Adam Małysz coraz częściej jest w 10 w kolejnych zawodach PŚ, a w piątek i sobotę w Zakopanem mam nadzieję że zawędruje w okolice podium
- Polacy od 2 zwycięstw (nad Niemcami 27:25 i Szwecją 27:24) rozpoczęli udział w ME w piłce ręcznej
-
mateuszkz
- podróżnik
Na ME piłkarzy ręcznych 2010 Polska awansowała wczoraj do strefy medalowej!!!! Jutro kolejny mecz, tym razem walka o pierwsze miejsce w grupie.
Czekam na mistrzostwo !
Czekam na mistrzostwo !
http://rallyonline.pl/g.php?1&pg_[search]=autor&pg_[keyword]=Mateja%20Mateusz
Białoczerwoni!!!!!!!!!!!!
Trzymamy kciuki bardzo mocno!!!!! Mam tylko nadzieję , że po tak pięknym początku turnieju nic się nie zmieni w mentalności naszych chłopców i pokażą charakter do samego końca- do ZŁOTA ME!!!!!! ps. osobiście bardzo cenię wygrany mecz z CZECHAMI, bo w pracy chodzę z podniesioną głową!!!! Bravo, Bravo!!!!!!!
1044 - ???
Ktoś napisał w "Szkle kontaktowym" coś w deseń, że zwycięstwo cieszy ale zwycięstwo z Czechami to frajda. Coś w tym jest. Dziś niestety nie idzie nam (jak dotąd) najlepiej, ale liczę że w półfinale i finale pójdzie świetnie.
Ktoś napisał w "Szkle kontaktowym" coś w deseń, że zwycięstwo cieszy ale zwycięstwo z Czechami to frajda. Coś w tym jest. Dziś niestety nie idzie nam (jak dotąd) najlepiej, ale liczę że w półfinale i finale pójdzie świetnie.