Co do podróży na zlot:
a) Tak jak ktoś napisał - linia z Jeleniej Góry do Lwowka ( Pilchowice Zapora) jest obsługiwana przez Koleje Dolnoślaskie (KD).
- bilet kupionyw KASIE NA DOWOLNEJ STACJI jest wazny w KD
(czyli mozna kupic bilet Gliwice - Jelenia Gora -Pilchowice Zapora)
- u konduktora (Przewozy Regionalne) można kupić bilet tylko do Jeleniej Góry -natomiast żeby nie płacić dodatkowo za bilet do Zapory TRZEBA poprosić konduktora o ADNOTACJE NA BILECIE "DALEJ" - wtedy konduktor w Kolejach Dolnośląskich wypisze bilet i zapłaci sie tylko za różnice odległości.
-zdarza sie ze zamiast szynobusu jeździ KKS (Kolejowa Komunikacja Samochodowa) - w skrócie autobus z napisem "pociąg" -dlatego warto sie na stacji w Jeleniej Górze zapytać jaka jest sytuacja.
- Linia Jelenia Góra - Lwowek jest naprawdę ładnie położona linia i dla samych widoków warta ja przejechać pociągiem.
Pozdrawiam
ps. strona KD
http://kolejedolnoslaskie.eu/index.php?strona=akt
zniżki i bilety promocyjne uznawane przez KD
http://kolejedolnoslaskie.eu/index.php? ... niebiletow
ps.2 na dzień 5.10.2010 - szynobusy na lini do Lwówka Kursują Normalnie
V (albo VI) JESIENNY ZLOT FORUM SUDETY.IT- DOLINA BOBRU
Niestety nie mogę być na całym zlocie (obowiązki rodzinne). Jednak chciałbym przyjechać przynajmniej na kilka sobotnich popołudniowych godzin i spędzić je z Wami. Czy mogę liczyć na wspólne wypicie kawy, bo o czymś mocniejszym nawet nie myślę?
P.S
Prawdopodobnie wyjadę samochodem z Wrocławia pomiędzy 12:00, a 14:00. Jeżeli ktoś ma kłopot z dojazdem, to zapraszam, mam wolne miejsce.
P.S
Prawdopodobnie wyjadę samochodem z Wrocławia pomiędzy 12:00, a 14:00. Jeżeli ktoś ma kłopot z dojazdem, to zapraszam, mam wolne miejsce.
Michał pisze:Witam starego forumowicza! Czekam na info, czy dotrzesz
Starego - wolałbym doświadczonego
buba1 pisze:fajnie by bylo!
Też tak uważam - może tym razem uda nam się nie rozminąć, ale ode mnie zależy niewiele. Jutro wieczorem będę mądrzejszy.
Wszystko co piękne jest przemija, wszystko co piękne jest zostaje ...
- Ariel Ciechański
- obieżyświat
Stasiu będziemy z OLKIEM na WAS na pewno czekac...więc do piątku ...cieszy mnie mobilizacja forumowiczów wnet na finiszu ....Stasiu czy ja dobrze zrozumiałem że w maratonie jednak wystartujesz ????? w piątek zapowiedziała się też Buba z Tooperzem z resztą drużyny przyjaznej więc będzie już ciekawie ...Skiboy widzę że jesteś obecny na forum i co u CIEBIE ???? przyjedziesz ?????
Ostatnio zmieniony 05-10-2010 20:59 przez Waldi 449, łącznie zmieniany 3 razy.
życie jest piękne ale jest tylko jedno...
Uważam że wszystko można skoordynowac ...rafhak pisze:Niestety nie mogę być na całym zlocie (obowiązki rodzinne). Jednak chciałbym przyjechać przynajmniej na kilka sobotnich popołudniowych godzin i spędzić je z Wami. Czy mogę liczyć na wspólne wypicie kawy, bo o czymś mocniejszym nawet nie myślę?![]()
P.S
życie jest piękne ale jest tylko jedno...
senior pisze:Co do podróży na zlot:
-zdarza sie ze zamiast szynobusu jeździ KKS (Kolejowa Komunikacja Samochodowa) - w skrócie autobus z napisem "pociąg" -dlatego warto sie na stacji w Jeleniej Górze zapytać jaka jest sytuacja.
No właśnie, na forum kolejowym też wspominają, że zdarza się KKS, tak więc dojeżdżający na zlot pociągiem, polecam uwadze.
senior pisze:- Linia Jelenia Góra - Lwowek jest naprawdę ładnie położona linia i dla samych widoków warta ja przejechać pociągiem.
Wiemy że jest ładna, robiliśmy na niej zlot frakcji kolejowej Sudety.it, z tego co pamiętam tydzień po reaktywacji.
Pzdr
Hoho, widzę, że będzie nas rekordowa ilość.
Ważne informacje przed wyjazdem.
1. Mój telefon: 660519407. Dojeżdżający w sobotę, wskazane, abyście zapisali sobie numer i zdzwonili się, bo będziemy na szlaku, a schronisko będzie zamknięte.
2. Dojeżdżający w piątek: nie liczyć, że będzie otwarty sklep! Zabrać ze sobą rozmaite jadło, i (zwłaszcza) napoje takie, śmiakie i owakie
3. Ponadto apel do piątkowiczów, aby po przyjeździe udali się po drewno.
4. Dotrę do Maciejówki w piątek ok 16, i przejmę schronisko. Wieczorem ognisko.
5. Propozycja programu na sobotę:
- g. 9.00 : wyruszamy żółtym, potem zielonym szlakiem przez Wrzeszczyński Przełom do Siedlęcina, tam zwiedzamy Wieżę Rycerską, potem jakieś piwo, i g. 16.14 szynobusem jedziemy do Pilchowic Zapory, stamtąd przez zaporę i Dziki Wąwóz wracamy do schroniska,
- po przyjściu do schroniska robimy listę co trzeba, i zmotoryzowani jada do sklepu do zaopatrzenie
- wieczorem ognisko.
Oczywiście to tylko sugestia, jak będą inne propozycje to nie ma sprawy. Można np uderzyć w stronę Wlenia.
Pozdrawiam gorąco.
Ważne informacje przed wyjazdem.
1. Mój telefon: 660519407. Dojeżdżający w sobotę, wskazane, abyście zapisali sobie numer i zdzwonili się, bo będziemy na szlaku, a schronisko będzie zamknięte.
2. Dojeżdżający w piątek: nie liczyć, że będzie otwarty sklep! Zabrać ze sobą rozmaite jadło, i (zwłaszcza) napoje takie, śmiakie i owakie
3. Ponadto apel do piątkowiczów, aby po przyjeździe udali się po drewno.
4. Dotrę do Maciejówki w piątek ok 16, i przejmę schronisko. Wieczorem ognisko.
- g. 9.00 : wyruszamy żółtym, potem zielonym szlakiem przez Wrzeszczyński Przełom do Siedlęcina, tam zwiedzamy Wieżę Rycerską, potem jakieś piwo, i g. 16.14 szynobusem jedziemy do Pilchowic Zapory, stamtąd przez zaporę i Dziki Wąwóz wracamy do schroniska,
- po przyjściu do schroniska robimy listę co trzeba, i zmotoryzowani jada do sklepu do zaopatrzenie
- wieczorem ognisko.
Oczywiście to tylko sugestia, jak będą inne propozycje to nie ma sprawy. Można np uderzyć w stronę Wlenia.
Pozdrawiam gorąco.
Michał pisze:przejmę schronisko. Wieczorem ognisko.
o.
mi sie podoba! i sie pochodzi i sie pociagiem pojezdzi i piwo i zwiedzanie uwzglednione