Góry Sowie , Riese, Kilka pytań.

Gdzie jechać? Jak dojść? Co zobaczyć? O turystyce w Sudetach.
rufuskwz
łazik

Góry Sowie , Riese, Kilka pytań.

Postautor: rufuskwz » 18-04-2011 09:24

Witam, jutro wybieram się z kumplami w Sowie, dla mnie teren nieznany, dlatego prosze o kilka wskazówek. Gdzie spać ( w ktorym schronisku), gdzie można autko zostawić ? Jedziemy na dwie noc, i głównym celem jest Riese i Srebrna Góra.

Pozdrawiam
Te krzyże drewniane te groby nieznane, kazały na wziąć broń do ręki - napis z tablicy pamiątkowej poświęconej żołnierzom AK, wiszący w kościele w Karpaczu

Awatar użytkownika
Ariel Ciechański
obieżyświat

Re: Góry Sowie , Riese, Kilka pytań.

Postautor: Ariel Ciechański » 18-04-2011 12:50

rufuskwz pisze:Witam, jutro wybieram się z kumplami w Sowie, dla mnie teren nieznany, dlatego prosze o kilka wskazówek. Gdzie spać ( w ktorym schronisku), gdzie można autko zostawić ? Jedziemy na dwie noc, i głównym celem jest Riese i Srebrna Góra.

Pozdrawiam

Co do noclegów to nie ma wielkiego wyboru - typowym schroniskiem jest chyba tylko Zygmuntówka. Zresztą pewnie Grzesiek będzie miał więcej na ten temat do powiedzenia ;-).

Awatar użytkownika
grzesievip3
wędrowiec

Re: Góry Sowie , Riese, Kilka pytań.

Postautor: grzesievip3 » 22-04-2011 21:59

rufuskwz pisze:Witam, jutro wybieram się z kumplami w Sowie, dla mnie teren nieznany, dlatego prosze o kilka wskazówek. Gdzie spać ( w ktorym schronisku), gdzie można autko zostawić ? Jedziemy na dwie noc, i głównym celem jest Riese i Srebrna Góra.

Pozdrawiam

Polecam schronisko Orzeł. Z tego względu że blisko do Riese i na Wielką Sowę.Jeśli zwiedzać kompleks Riese to polecam jeszcze kompleks Osówka w Głuszycy,
http://www.osowka.pl/
i warto zajrzeć jeszcze do muzeum kopalni węgla kamiennego w Nowej Rudzie.
http://www.kopalnia-muzeum.pl

Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”