Niestety, próba przejścia skończyła się... nie udało się. Po 16 godzinach marszu, przejściu około 65 kilometrów przyszedł kolejny kryzys i tym razem pękłem na dobre. Serce chciało iść ale reszta odmawiała...
Później napiszę jakąś relacje i wrzucę kilka zdjęć
Legnica - Śnieżka - Legnica
"Wartość sprawy nie tkwi w szansach jej zwycięstwa, ale w niej samej" (Adam Michnik)
"Droga jest celem"
Ogromny szacunek dla Ciebie, maciejowy, za podjęcie tego wyzwania! Trzymałem kciuki. Czasem tak bywa, że się nie uda... Przerabiałem to, robiąc ze znajomymi w czerwcu 2010 r. pierwszą próbę przejścia trasy Wielka Sowa-Śnieżka (non-stop). "Zatonęliśmy u wejścia do portu", już w Karkonoszach
Myślę, że to niepowodzenie tylko zmobilizuje Cię do dalszej walki
Ja w X 2010 r. doszedłem z WS na Ś podczas drugiej próby 
"Droga jest celem"
Ogromny szacunek dla Ciebie, maciejowy, za podjęcie tego wyzwania! Trzymałem kciuki. Czasem tak bywa, że się nie uda... Przerabiałem to, robiąc ze znajomymi w czerwcu 2010 r. pierwszą próbę przejścia trasy Wielka Sowa-Śnieżka (non-stop). "Zatonęliśmy u wejścia do portu", już w Karkonoszach
Myślę, że to niepowodzenie tylko zmobilizuje Cię do dalszej walki
Re: Legnica - Śnieżka - Legnica
maciejowy pisze:PRZYBLIŻONA TRASA:
Legnica - Kościelec - Warmątowice Sienkiewiczowskie - Bielowice - Słup - Chroślice - Bogaczów - Pomocne - Muchów - Lipa - Radzimowice - Mysłów - Kaczorów - Janowice Wielkie - ruiny zamku Bolczów - Rozdroże pod Jońską Górą - Strużnica - Przełęcz pod Średnicą - Kowary - Przełęcz Okraj - Skalny Stół - Sowia Przełęcz - Śnieżka
cezaryol pisze:Interesujący pomysł. Jak to wychodzi w kilometrach?
6 czerwca jechałem rowerem niemal identyczną trasą na Przełęcz Okraj. Z Lipy pojechałem bezpośrednio do Mysłowa (nie jechałem przez Radzimowice) - a z Janowic Wielkich do Trzcińska i Karpnik (bez zamku Bolczów).
Jeśli chodzi o dystans - wyszło dokładnie 80, 89 km. O ile dobrze pamiętam z dawnych jazd - na Śnieżkę z przełęczy Okraj jest prawie 7 km - przez Małą Upę i schr. Jelenka, dalej grzbietem.
Tak więc Twoja trasa w dwie strony wynosiłaby dobrze ponad 170 km. Całkiem sporo.
Gdzie dokładnie skończyłeś? Wychodzi mi, że już gdzieś za zamkiem Bolczów, prawda?
Pozdrawiam
...nie ma szans bez ryzyka, życia bez napięć a drogi bez niebezpieczeństw...
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”