VIII ZIMOWY ZLOT FORUM "SUDETY IT"- miejsce.

Coś się gdzieś dzieje ciekawego? Jeżeli wiesz o jakiejś imprezie, sam ją organizujesz albo chciałbyś zorganizować - daj znać!

Gdzie robimy VIII zimowy zlot frum AD 2012 ?

Czas głosowania minął 28-12-2011 02:09

Schronisko PTTK Andrzejówka (Góry Kamienne/ Wałbrzyskie)
1
4%
Chatka Myśliwska (zwana też Domkiem pod Śnieżnikiem)
1
4%
Chata pod Lipą w Raczycach PTTK Jawor (Góry Kaczawskie) Ta wersja wymaga przedpłaty.
3
11%
Schronisko PTSM ZŁotoryja (Góry Kaczawskie)
10
37%
Agroturystyka w Marczowie (Pogórze Kaczawskie/ Izerskie)
3
11%
Inne
9
33%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Michał
Moderator

Postautor: Michał » 09-01-2012 00:43

iron52 pisze:Czy jest jakią termin nadsyłania zgłoszeń ? u mnie sprawa sie wyjaśni chyba pod koniec stycznia bo to sesja i może się coś nie ułożyc ;(

Buba1 pisze: Byc moze pojedzie kilka osob z forum bunkrowca. Na razie chec wyjazdu zadeklarowaly 3 osoby

Na dzień dzisiejszy mamy zarezerwowane 12 miejsc. Ale sądzę , że ta liczba ulegnie zwiększeniu :D Jestem umówiony z panią z PTSM, że pod koniec stycznia zadzwonię, i podam konkretną liczbę. Oczywiście zakładam zapas ok. 20% więcej na niezdecydowanych, tak więc, jak wspomniałem, zapraszamy również niezarezerwowanych. Ale lepiej dopisywać się do listy, żeby potem nie wyszedł jakiś pasztet z brakiem miejsc. Oczywiście apeluję o zdrowy rozsądek, jak ma ktoś wpisać się na listę, "bo może przyjadę, zobaczę jaki będę miał humor", to szkoda, żeby zawracał gitarę :wink:
Pozdrawiam.
Moja definicja raju: Smažený sýr s hranolkami a tatarskou omáčkou popijany Radegastem.

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 09-01-2012 09:14

Michał pisze:
franek pisze:
17.02 we Wrocławiu jest koncert Armii, na który od dawna czekałem, więc na zlot ruszę po koncercie.
Jeśli ktoś będzie chętny mogę podrzucić, jadę sam.

Pozdrawiam

To chyba w środku nocy przyjedziesz?

ja pewnie tez w srodku nocy przyjade jak bede miec druga zmiane do 22 :roll:
"ujrzalam kiedys o swicie dwie drogi, wybralam ta mniej uczeszczana - cala reszta jest wynikiem tego, ze ja wybralam.. "

na wiecznych wagarach od zycia...

gar
stary wyga

Postautor: gar » 10-01-2012 19:51

Skoro Michał napisał, że na listę mają zapisać się Ci, którzy oceniają swoje szanse na przyjazd na co najmniej 70 % to w zaistniałej sytuacji widzę to mniej więcej tak:
1. Michał- organizator,
2. eco,
3. olo,
4. buba,
5. toperz,
6. Gosia Michała,
7. Iza z Krakowa,
8. franek z Namysłowa,
9. gar
10. Konrad (prawie 6-letni syn gara)
11 ...
Wszystko co piękne jest przemija, wszystko co piękne jest zostaje ...

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 11-01-2012 10:32

z forum bunkrowca na chwile obecna 4-5 osob zadeklarowalo chec przybycia
"ujrzalam kiedys o swicie dwie drogi, wybralam ta mniej uczeszczana - cala reszta jest wynikiem tego, ze ja wybralam.. "

Awatar użytkownika
wirek
stary wyga

Postautor: wirek » 11-01-2012 17:16

Ja poczekam na numer 13. Jak mi znowu coś wypadnie, to już będę wiedział dlaczego :?

Awatar użytkownika
Michał
Moderator

Postautor: Michał » 17-01-2012 02:10

Trochę to trwało, ale wreszcie jest :-D
PROGRAM ZLOTU.
Piątek 17 luty.
(O ile wogóle ktoś w piątek przyjedzie). Wycieczka samochodami na Ostrzycę Proboszczowicką i okolice.
godz. 17- Witamy w schronisku PTSM w Złotoryi. Schronisko jest przy, (mylącej), ulicy Kolejowej 2, de facto w centrum miasta, na zachód od rynku, przy zespole szkół, mały budynek z muru pruskiego. Uwaga! Przed 17 godz. nikogo nie będzie.
wieczorem robimy jakieś zakupy na rano, na śniadanie i fondue (nieopodal jest Biedronka)
Sobota 18 luty.
godz. 8.00 Pobudka, oficjalne rozpoczęcie zlotu.
do godz. 9. 30 kolektywne śniadanie zrobione wspólnymi siłami.
9.30 wyjeżdżamy busem.
10.00. Świerzawa. Zwiedzanie zabytkowego dawnego romańskiego kościoła św. Jana Chrzciciela i Katarzyny Aleksandryjskiej z XIII w. - obecnie świeckie muzeum.
10.30 Jedziemy busem do Wielisławia Złotoryjskiego. Buszowanie po Jaskini Wielisławskiej i Organów Wielisławskich. Do jaskini wskazane latarki. W miarę wolnego czasu możemy poszperać po sztolniach na zachodnim zboczu Wielisławki.
12.00 Zbieramy się, i schodzimy do Wielisławia na busa.
Odjazd o godz. 12.15
12.30-13.15 Przerwa w Świerzawie. Tutaj będzie możliwość nawiedzenia sklepu :lol:
13.15 Odjazd do Wojcieszowa.
13.40. Wysiadamy w Wojcieszowie pod Górą Miłek. Wycieczka do rezerwatu przyrody Góra Miłek z jego atrakcjami.
16.30 Pomału wracamy do Wojcieszowa, gdzie mamy o g. 17.30 busa do Złotoryi.
ok. 18.00 Złotoryja. Czas wolny. Polecam rynek i starówkę do zwiedzenia (czytaj: szukamy jakiejś klimatycznej knajpki).
ok. 21.00 Sporządzamy w schronisku zlotowe fondue- potrawa, która zrobiła furorę na sylwestrowej imprezie u mnie, konkurencja dla pulpy.
Niedziela 19 luty.
Zakończenie zlotu, coś zaimprowizujemy na poczekaniu, podejrzewam, że nienasycona część uczestników z powrotem pojedzie sznupać po sztolniach i jaskiniach.
Uwagi.
- o ile piątek i niedziela są lajtowe, to w sobotę jest napięty program, i proszę o dyscyplinę czasową. Jesteśmy powiązani z busem i przewodnikiem, który specjalnie dla nas przyjdzie, otworzy i oprowadzi po kościele w Świerzawie. Ale trenowaliśmy w Koźlu Porcie, i bardzo fajnie się udało.
- wejście do Jaskinii Wielisławskiej i ewentualnych sztolni na własną odpowiedzialność. Nie byłem tam, nie wiem jak jest z bezpieczeństwem.
- koniecznie weźcie latarki! Z Góry Miłek możemy wracać po ciemku.
- Na Górze Miłek i Górze Połom NIE MA możliwości wejścia do jaskiń i sztolni Aven. Te jaskinie znajdują się na terenie czynnych zakładów górniczych, z ochroniarzami i ich pieskami.
- opłaty na miejscu:
22 zł schronisko PTSM (zniżki dla uczniów i nauczycieli) + 5 zł opcjonalnie pościel (lub koniecznie własny śpiwór, ostatnio mnie sprawdzali)
22 zł bus (przyjmijmy, że młody Gar jedzie za połowę) ,przy ilości 20 osób
3 zł zwiedzanie kościoła w Świerzawie.
- najważniejsze. Jak zauważyliście, w programie często pojawia się pojęcie bus. Otóż, ponieważ szkoda czasu na dochodzenie pieszo z Złotoryi w góry, a nie każdy z nas przyjedzie samochodem, (lub przyjedzie, ale w sobotę nie będzie chciał go prowadzić ;-) ), a będzie nas zbyt dużo , i możemy nie zmieścić się do planowego PKS/ busa liniowego, udało mi się załatwić na sobotę busa ze Świerzawy na 20 osób, który specjalnie dla nas obsłuży naszą imprezę. :D Dajmy zarobić na zlocie miejscowej społeczności, to są miejsca pracy.
- program jest stosunkowo lajtowy, ponieważ wszystkie media straszą, że jednak będzie zima tej zimy. ;-)
Zapraszam, proszę dopisywać się do listy. Dobrze by było, jakby do końca stycznia zamknąć listę, tym bardziej, że jeśli okaże się, że będzie nas więcej niż 20 osób, to trzeba będzie zamówić dodatkowego busa. Michał.
Ostatnio zmieniony 18-01-2012 01:09 przez Michał, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ariel Ciechański
obieżyświat

Postautor: Ariel Ciechański » 17-01-2012 09:25

Michał, jesteś Wielki. Program interesujący, ale u mnie wciąż nic nie wiadomo :-(

gar
stary wyga

Postautor: gar » 17-01-2012 10:19

Program fajny - jestem za.
W piątek do PTSM-u ktoś zjedzie, czyli gar z "młodym garem".
Co do wycieczki jeśli będzie więcej ciut więcej niż 20 osób to wymieniona wyżej dwójka zrezygnuje z wycieczki.
Jeśli nie będzie nas 20 to pojedziemy z Wami, ale ze względu na młodego gara nasza dwójka raczej nie będzie realizowała całego Michałowego planu, tylko wybrane punkty.
P.S PTSM otwierają dopiero o 18 ? Wydawało mi się, że w PTSM-ach przyjmują od 17, ale mogę się mylić albo tak mają w Złotoryi.
Wszystko co piękne jest przemija, wszystko co piękne jest zostaje ...

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 17-01-2012 18:39

Michał pisze:12.30-13.15 Przerwa w Świerzawie. Tutaj będzie możliwość nawiedzenia sklepu Laughing.

i knajpy "bajka"?? na skalaka? :D

Awatar użytkownika
wirek
stary wyga

Postautor: wirek » 17-01-2012 20:41

Tak przy okazji, Buba znasz? http://www.youtube.com/watch?v=kJo5HQx4 ... re=related to się przygotuj. Może pośpiewamy na zlocie :P bo mnie zauroczyło

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 17-01-2012 21:07

wirek pisze:Tak przy okazji, Buba znasz? http://www.youtube.com/watch?v=kJo5HQx4 ... re=related to się przygotuj. Może pośpiewamy na zlocie :P bo mnie zauroczyło

mi nie trzeba dwa razy takich rzeczy powtarzac! znam bardzo dobrze ta piosenke, w duzej czesci na pamiec tzn tekst ;) bo melodie to ja zawsze mam wlasna, niestety ;)
Znalam ta piosenke w wydaniu mojego ulubionego zespolu Lube
http://www.youtube.com/watch?v=GlrFEL0ZTMM
Polecam uwadze takze inne piosenki tego zespolu :D

a tu tekst:

Конь

Выйду ночью в поле с конём,
Ночкой тёмной тихо пойдём.
Мы пойдём с конём по полю вдвоём,
Мы пойдём с конём по полю вдвоём.

Ночью в поле звёзд благодать...
В поле никого не видать.
Только мы с конём по полю идём,
Только мы с конём по полю идём.

Сяду я верхом на коня,
Ты неси по полю меня.
По бескрайнему полю моему,
По бескрайнему полю моему.

Дай-ка я разок посмотрю -
Где рождает поле зарю.
Аль брусничный цвет, алый да рассвет,
Али есть то место, али его нет.

Полюшко моё, родники,
Дальних деревень огоньки,
Золотая рожь да кудрявый лён -
Я влюблён в тебя, Россия, влюблён.

Будет добрым год-хлебород,
Было всяко, всяко пройдёт.
Пой, златая рожь, пой кудрявый лён,
Пой о том, как я в Россию влюблён!
Пой, златая рожь, пой кудрявый лён...

Мы идем с конем по полю вдвоем...

Awatar użytkownika
wirek
stary wyga

Postautor: wirek » 17-01-2012 21:27

Tekst już od paru dni wisi w pracy, w domu, przed kompem, wszędzie. Tak mnie kiedyś wciągnęła tylko Loitumaa, ale tam oczywiście nawet nie myślałem żeby się tekstu uczyć :P

franek
podróżnik

Postautor: franek » 17-01-2012 21:42

Michale, plan zlotu rewelacyjny!
Tylko pozazdrościć talentów organizacyjnych, niema co masz zadatki na kaowca :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=u3Qn2fDJTmE

Awatar użytkownika
Michał
Moderator

Postautor: Michał » 18-01-2012 00:35

gar pisze:P.S PTSM otwierają dopiero o 18 ? Wydawało mi się, że w PTSM-ach przyjmują od 17, ale mogę się mylić albo tak mają w Złotoryi.

PTSM jest otwarty od 17, pomyliłem się, poprawiłem w programie :D
Gar, macie pewne miejsce w busie, w końcu zapisałeś się na liście jako jeden z pierwszych. Będziemy się martwić z nadwyżką ponad 20 luda.

Awatar użytkownika
Michał
Moderator

Postautor: Michał » 18-01-2012 00:39

buba1 pisze:
Michał pisze:12.30-13.15 Przerwa w Świerzawie. Tutaj będzie możliwość nawiedzenia sklepu Laughing.

i knajpy "bajka"?? na skalaka? :D

Jak zmieścimy się w 45 minut to tak. Akurat na jeden szybki kufelek ;-) Nie chcę przeciągać, żeby na Miłka nie wchodzić zbyt późno.

Wróć do „Imprezy”