PKP

Technika w Sudetach - zabytkowa jak i całkiem współczesna, ale przede wszystkim kolejowa
gar
stary wyga

Postautor: gar » 12-12-2012 20:32

Michał pisze: Racibórz- Kędzierzyn: przedwczoraj ET22 z Cargo + 1 wagon Kolei Czeskich, :lol: W środku sardynki, nie wszyscy się zabrali. Wczoraj odwołane, jeździła KKA. Dzisiaj wracają na stare śmiecie i przejmują linię Przewozy Regionalne

Problem polega na tym że PR-y jeszcze nie wracają. To tylko pobożne życzenia (lub kłamstwa) władz KŚ i marszałka woj. śląskiego.
Wszystko co piękne jest przemija, wszystko co piękne jest zostaje ...

gar
stary wyga

Postautor: gar » 13-12-2012 20:01

Prezes KŚ już zakończył swoją działalność w spółce (dymisja)
Wiceprezes KS jak wyżej (dymisja)
Marszałek zakończył zasiadanie na stołku (dymisja)
Ładnie - zobaczymy co dalej. Podobno CBA już czeka pod drzwiami ...
Wszystko co piękne jest przemija, wszystko co piękne jest zostaje ...

buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 13-12-2012 21:44

Moje przygody z biletem regio piątka, czyli proby przebycia pociagiem odcinka o dlugosci okolo 10 km (jedna stacja):

Juz z zakupem byl problem bo nie chcieli mi go w jednej z kas sprzedac, babka twierdzila ze nie nalezy sie na pociagi IR tylko na regio. Na szczescie w innym miescie udalo sie takowy nabyc.

Poniedzialek
W pociagu nie udaje mi sie znalezc konduktora aby podbil bilet. Mam spore podejrzenia ze akurat jak go szukalam to siedzial w kiblu. Jade na gape.

Wtorek
Konduktorzy odmawiaja podbicia biletu za darmo. Twierdza ze za podbicie nalezy sie oplata taka jak za wypisanie biletu w pociagu. Odmawiam uiszczenia tej oplaty. Konduktorzy nie podbijaja biletu. Twierdzą ze jade bez waznego biletu i musza mnie wysadzic z pociagu na najblizszej stacji. A mnie w to graj bo wlasnie tam chce wysiasc.

Sroda
W wyniku ponadgodzinnego opoznienia poprzedniego pociagu nie udaje mi sie zalapac na przesiadke

Czwartek
Sympatyczni konduktorzy podbijaja mi bilet bez szemrania, zapraszaja do swojego przedzialu, pokazuja kabine maszynisty , czestuja żurkiem i zapraszaja na impreze wieczorem.

Poki co - czwartek a ja mam jedna pieczatke. Ten bilet regio-piatka to rzeczywiscie niezla promocja i oplacalna sprawa :lol: :lol:
Szkoda ze najprzyjemniejszy przejazd okazal sie najdrozszy :lol: :lol:
Ciekawe co bedzie dalej ;)