http://www.parafiasulistrowice.pl/wydar ... r-na-slezy
chyba sie wybiore...
sylwester na ślęży
- Raubritter
- bardzo stary wyga
Nuta pisze:Nawet już tam "czarni" odstawiać będą kolejny cyrk?
No ale cóż...interes musi się kręcić. I zapewne trzódka przybędzie tłumnie.
A ktoś każe Ci tam iść razem z owymi "czarnymi" - bo nie rozumiem co Cię boli.
Gdyby sylwestra organizowali tam jacyś neopoganie to było by już lepiej? A jakby sylwestra organizowali tam ateiści i sprzedawali kiełbaski, grochówkę i śpiewali ateistyczne pieśni, było by lepiej?
Bardzo mnie to ciekawi.
Góry powinny być dla każdego niezależnie od tego, czy jest sylwester, wakacje, zima czy wiosna. A jak ktoś kręci przy tym interes, to też jego sprawa.
Opatrz jeno – rzekł Szarlej, zatrzymując się. – Kościół, karczma, bordel, a w środku między nimi kupa gówna. Oto parabola ludzkiego żywota.
-
teodozjusz
- wędrowiec
Nuta pisze:Nawet już tam "czarni" odstawiać będą kolejny cyrk?
No ale cóż...interes musi się kręcić. I zapewne trzódka przybędzie tłumnie.
Ja tam na przykład do trzódki nie należę. Jestem raczej czarna owcą... Po prostu nie mam akurat ochoty na balety, jestem tez w pracy do 17 i mozliwośc zajrzenia do koscioła na Ślęży i posiedzenia przy ognisku jest dla mnie ciekawą alternatywą dla nasiadówki.
Przy okazji, nie wiem czemu, ale umiescilem info w złym dziale...
teodozjusz pisze:Ja tam na przykład do trzódki nie należę. Jestem raczej czarna owcą... Po prostu nie mam akurat ochoty na balety, jestem tez w pracy do 17 i mozliwośc zajrzenia do koscioła na Ślęży i posiedzenia przy ognisku jest dla mnie ciekawą alternatywą dla nasiadówki
Bez urazy. Pisząc to nie miałem akurat Ciebie na myśli.
Raubritter- jak Cię to tak ciekawi to odpowiem na Twoje pytania. TAK... byłoby lepiej. A dlatego, że nie widać już chyba dzisiaj ani jednego wystąpienia, przemowy, odczytu lub imprezy, gdzie nie pałętali by się "czarni" i nie zbierali "co łaska". Niektóre przykłady sięgają absurdu rodem z Monty Pythona.
Ale jasne...dzisiaj to przecież norma, także kto myśli inaczej niech ucieka bo a nóż moherowe bojówki przyszykują stos.
- Lech
- bardzo stary wyga
Wedle mnie niech to się nazywa nawet "cyrkiem", ale ważna jest szansa, że zabytkowym kościołem na szczycie Ślęży ktoś się zainteresuje, bo niszczeje w zastraszającym tempie.Nuta pisze:Nawet już tam "czarni" odstawiać będą kolejny cyrk?
PS. Decyzją J.E. Ks. Arcybiskupa Mariana Gołębiewskiego Metropolity Wrocławskiego, kościół Nawiedzenia N.M. P. na Górze Ślęży dekretem z dnia 27 września 2012 r. został przekazany pod opiekę Rzymsko-Katolickiej Parafii Najświętszego Serca Pana Jezusa w Sulistrowicach, jako kościół pomocniczy > http://www.parafiasulistrowice.pl/wydar ... ela-zwykla