Następna chatka - Słoneczna

Hoffi pisze:Lechu, czy mógłbyś mi wytłumaczyć jak to jest z dojściem obecnie do owych chatek? Jasne jest dla mnie, że PLAN nie powinien zamieszczać ich dokładnych namiarów na swych mapach, ale leżą one głównie na terenie KPN-u, a zatem zgodnie z regulaminem zbaczanie z wyznaczonych szklaków jest zabronione. Ponieważ nie prowadzą do chatek znakowane szlaki (i dobrze!), można się do nich dostać nie łamiąc regulaminu parku?

buba pisze:a ja znam przynajmniej 2 chatki sudeckie ktore sa otwarte , nikt ich nie barykaduje, nie pilnuje i nie ogranicza do nich dostepu.. a AKT jest super, ale to troche inna bajka bo to chatka z obsluga, chatkowym itp. Bardzo popieram remonty i opieke nad chatkami, sama chetnie moge sie dolaczyc do takiej akcji- ale jak ktos barykaduje chate coby byla tylko dla zamknietego kregu ludzi- to mnie krew zalewa.. dla mnie jest to zaprzeczeniem gorskiej atmosfery, tutystycznego klimatu... coz , moze chatka stoi, ale przestaje istniec, bo zblakany wedrowiec moze zamarznac na jej progu, podczas gdy "wlasciciele" siedza w fotelach w miescie i ciesza sie z posiadania kluczy...
Hoffi pisze:Lechu, czy mógłbyś mi wytłumaczyć jak to jest z dojściem obecnie do owych chatek? Jasne jest dla mnie, że PLAN nie powinien zamieszczać ich dokładnych namiarów na swych mapach, ale leżą one głównie na terenie KPN-u, a zatem zgodnie z regulaminem zbaczanie z wyznaczonych szklaków jest zabronione. Ponieważ nie prowadzą do chatek znakowane szlaki (i dobrze!), można się do nich dostać nie łamiąc regulaminu parku?
Tak mnie to ciekawi po prostu...
MH
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”