? ? ? ZAGADKA ? ? ?
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
No właśnie mam problem z pamięcią po wypadku ale kojarzę sobie coś tylko nazwy nie pamiętam ale widzę że dobry kierunek złapałem bo temat Idzików mnie troszkę rozbawił jak nikt do tej pory zanim mapę znajde nie odpowie to napiszę.Baniaczku kierunki Ci się popsuły ale Ty będziesz wiedział co tam jest sorka pamięć już nie ta Pozdrowionka
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
Przyznam, że trochę się to pogmatwało. Borówkową zbyt pochopnie uznałem, nie sprawdziwszy na mapie. Borówkowa to to nie jest. Jedyne co się dotąd zgadza to pierwszy wpis o Kotlinie Kłodzkiej, bo istotnie miejscowość ta w niej leży, jednak jak cały czas podkreślam nie ten kierunek by nie powiedzieć od d... strony
Dla jeszcze większego ułatwienia - proszę to powiązać z poprzednią zagadką z kapliczką i krzyżem w lesie...
Dla jeszcze większego ułatwienia - proszę to powiązać z poprzednią zagadką z kapliczką i krzyżem w lesie...
Drogowskaz wygląda na wykonany z piaskowca, więc zapewne Góry Stołowe albo północna część Gór Bystrzyckich. Jagendorf, Jegerdorf? Nie kojarzę takiej miejscowości w tym rejonie. Może Jagdhaus? Mi to wygląda na widok ze Skały Józefa lub od kaplicy św. Anny nad Batorowem - w dole Ocieszów, Dłużynka, po lewej centrum Szczytnej. W głębi północna część Gór Bystrzyckich z Wolarzem, Wójtowską Równią, na horyzoncie po lewej Trójmorski Wierch i Puchacz.
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”