Nie do końca chodziło mi o takie trasy.
Jeśli bardzo Wam zależy, żeby nie przekraczać ~20 km i zobaczyć jak najwięcej - korzystajcie z wyciągów. Moje sugestie na Twojej mapce:
1.
Trasa 1, na końcu zjazd do Pecu wyciągiem Hnědý vrch (18,6 km).
2. Wjazd wyciągiem na Čertovą horę,
trasa 2 (21,4 km).
3.
Trasa 3 (16,9 km).
Oczywiście to tylko propozycje.
Jeśli byliście już na Szrenicy, to ja bym darował sobie tę górę, a zamiast trasy 2 odbył
trasę 4 (21,2 km; wjazd wyciągiem na Medvědín skraca dystans o ok. 5 km). Jeśli nie, równie dobrze możecie zejść ze Szrenicy do Szklarskiej Poręby i wrócić do Harrachova pociągiem.
Polecałbym jeszcze
trasę 5 (15,1 km, trasa skraca się w wypadku wjazdu kolejką linową z Janskich Lázni na Černą horę; powrót z Pecu pod Sněžkou do Svobody n. Úpou autobusem - bardzo dobra komunikacja).
Trasy nr 3, 4 i 5 oraz na Śnieżkę (wjazd wyciągiem/wejście przez Růžohorky, powrót przez Obří důl) to takie czeskokarkonoskie "must see" (przynajmniej dla tych, którym nie sprawia dyskomfortu wędrowanie w tłumie)
Polecam też trochę lepszą i bardziej aktualną
mapę do planowania wycieczek. Pod przyciskiem "Změnit mapu" trzeba kliknąć na "Turistička", zaznaczenie opcji "Fotografie" spowoduje wyświetlenie zdjęć, które pozwolą lepiej zorientować się w walorach turystycznych poszczególnych tras.