Ulubione polskie góry polskich łazików

W temacie wędrowania po innych górach, a także nie-górach
teodozjusz
wędrowiec

Ulubione polskie góry polskich łazików

Postautor: teodozjusz » 10-10-2013 16:32

Miałem mały problem ze sformułowaniem tematu, ale juz wyjaśniam. Pałętam się po róznych polskich górkach i zauważyłem, że wśród ludzi, którzy bardzo dużo chodzą po górach, ci pochodzący z Beskidów i okolic często nigdy nie byli w Sudetach choć świetnie znają wszelakie Beskidy właśnie i przynajmniej bywali w Tatrach oraz często inne zagramaniczne góry. Sudeccy włoczędzy natomiast znacznie częściej wyjeżdżaja w inne regiony. Wrocławian na przykład spotykam w górach wszędzie, a Krakusa w Sudetach upolować to już wyższa szkoła jazdy :wink: Tak sie zastanawiałem czy to mnie sie tak trafia czy macie podobne doswiadczenia i z czego to ewentualnie wynika. Mamy tu tez zdaje sie paru sudetolubnych z Beskidów :D

Dolnoślązak
bardzo stary wyga

Postautor: Dolnoślązak » 10-10-2013 20:00

Cóż, ja jestem akurat sudeckim włóczęgą i lubuję się właśnie w Sudetach 8) Nie, żebym innymi gardził, ale... co swojskie to swojskie. W nich czuję się jak w domu :wink:

Awatar użytkownika
Michał
Moderator

Re: Ulubione polskie góry polskich łazików

Postautor: Michał » 10-10-2013 22:47

teodozjusz pisze:Zauważyłem, że wśród ludzi, którzy bardzo dużo chodzą po górach, ci pochodzący z Beskidów i okolic często nigdy nie byli w Sudetach

Generalnie Sudety są wręcz pogardzane, gros turystów uważa, że poza Karkonoszami to nie ma nic ciekawego :(
Na pocieszenie powiem Ci, że są też ludkowie, którzy lubią Beskidy i Sudety, natomiast nie tolerują Tatr :lol:

cezaryol
bardzo stary wyga

Postautor: cezaryol »