Z cyklu: Rada Pradziada.
Z cyklu: Rada Pradziada.

A journey of a thousand miles begins with a single step.
Do not fear going forward slowly; fear only to stand still.
You've got to be original, because if you're like someone else, what do they need you for?
You've got to be original, because if you're like someone else, what do they need you for?
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
Dolnoślązak pisze:Mądra rada dlatego też wczoraj nie wypiłem ani grama. Jest ktoś taki jeszcze?
No i... cisza jak makiem...
A journey of a thousand miles begins with a single step.
-
teodozjusz
- wędrowiec
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
-
teodozjusz
- wędrowiec
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
teodozjusz pisze:Dolnoślązak pisze:A ja nie-abstynentem ortodoksyjnymPo prostu sylwester traktuję jak zwykły dzień, bo i co tu świętować, zmianę daty?
Tym bardziej, że z tymi datami to rzecz dyskusyjnaJa to w pełni rozumiem, bo czasami to trochę z przekory "bojkotowałem" Sylwka
Cieszę się, że choć jeden mnie rozumie
A wracając do sylwestra, zawsze zastanawiałem się co w tym dniu miałoby być tak niezwykłego, bo jeśli powód do świętowania mam to i za kołnierz również nie wylewam
Dolnoślązak pisze:[
A wracając do sylwestra, zawsze zastanawiałem się co w tym dniu miałoby być tak niezwykłego, bo jeśli powód do świętowania mam to i za kołnierz również nie wylewam
Wedlug mnie "niezwyklosc" sylwestra polega na tym ze zaraz po nim nastepuje dodatkowy dzien wolny. A kazdy wolny dzien od pracy jest dla mnie powodem do radosci i swietowania (w ktorego ramach mozna wyjechac na wycieczke albo spotkac sie ze znajomymi)
"ujrzalam kiedys o swicie dwie drogi, wybralam ta mniej uczeszczana - cala reszta jest wynikiem tego, ze ja wybralam.. "
na wiecznych wagarach od zycia...
na wiecznych wagarach od zycia...
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
Widzisz, jak ktoś pracuje pn-pt to może i rzeczywiście tak do tego podchodzi, ja takie "wolne" w swoim systemie pracy to mam po każdej zmianie
A przecież nie każde wolne aż tak "celebrujemy"
Ze swojej strony widzę to tak, że jeden z drugim mają radochę, że mogą odpalić petardę np. w tramwaju
Że o ogólnym upojeniu i ilości rozbitych butelek wokół nie wspomnę - po takim "święcie" trza podwójnie uważać jadąc rowerem
Dla mnie jednak to będzie zwykły dzień jak każdy inny, tyle, że nieco głośniejszy. Innymi słowy - wielkie halo o nic.
Ze swojej strony widzę to tak, że jeden z drugim mają radochę, że mogą odpalić petardę np. w tramwaju
Re: Z cyklu: Rada Pradziada.
1976 pisze:
Czy to jakiś przedwojenny kalendarz skautowski? Bo widać na drugiej stronie alfabet Morse'a i kilka innych systemów przekazywania informacji.