Ciekawe odkrycia w Rudawach Janowickich

Gdzie jechać? Jak dojść? Co zobaczyć? O turystyce w Sudetach.
Awatar użytkownika
Hazmburk
stary wyga

Postautor: Hazmburk » 12-01-2014 22:22

Dolnoślązaku, a widziałeś tunel-okno skalne poniżej urwiska, przez który da radę przejść, nie schylając się, dorosła osoba? Nie widzę zdjęcia tego obiektu. Według mnie to jest najefektowniejsza i najoryginalniejsza część Czartowca. No i pozostało Ci jeszcze do spenetrowania trzecie miejsce - dwuwierzchołkowe, bezimienne wzgórze po drugiej stronie doliny Gruszkówki (gdzie też bywała lokalizowana Diabelska Ambona). Szkoda, że nie zrobiłeś tego za jednym zamachem, będziesz musiał jechać jeszcze raz ;)

Dolnoślązak pisze:Cały myk polega na tym, że ścieżka która odbiega od zaznaczonej na mapie drogi jest zagrodzona bramą :evil:

Nic się tam nie zmieniło... Relacja przypomniała mi, że jak gdzieś tak 10 lat temu wracałem tamtędy na rowerze z Czartowca (też wówczas poszukiwałem Diabelskiej Ambony), to też miałem problem ze sforsowaniem bramy i ogrodzenia przed samym Bukowcem...

Niestety wyjazd weekendowy o czym wspominał już Hazmburk jest sporo droższy od tego w tygodniu za sprawą weekendowych stawek JG Tour

To nie w weekendy stawki są wyższe, tylko w tygodniu jest promocja :wink:

Awatar użytkownika
Hazmburk
stary wyga

Postautor: Hazmburk » 12-01-2014 23:42

Porschelstein (Pörscholstein?) na mapce okolic Wojkowa:
http://imageshack.com/a/img34/1395/kz4a.jpg

Ambona (Kanzel) nad Jedlicą koło Opactwa. Ale czy Diabelska?

Obrazek

Dolnoślązak
bardzo stary wyga

Postautor: Dolnoślązak » 13-01-2014 08:43

Akurat co do tego Bukowca to mam najbardziej mieszane uczucia - fajnie to może tam było póki "unia" się za to nie wzięła. Jakoś wszystko takie za bardzo sterylne, wypięknione wyeksponowane i na wyrost - ponumerowali nawet drzewa :shock: O wiele lepszy klimat jest na "zapuszczonym" Czartowcu :wink: