PKP
Ja wiem, ja wiem, co to jest zlot, psze pana!
to taki temat zastępczy na forum, jak się nie ma innych tematów!
wtedy się planuje zlot!
Koncepcja oczywiście do rozważenia, gdy tylko średniodobowa temperatura przekroczy 15 st.C
Trzeba tylko uwzględnić odległość Karpacz - Świdnica + nasze możliwości w zakresie mobilności...
to taki temat zastępczy na forum, jak się nie ma innych tematów!
Koncepcja oczywiście do rozważenia, gdy tylko średniodobowa temperatura przekroczy 15 st.C
PRzeczytałem na stronach PKP następującą informację:
"69 mln 670 tys. złotych kosztowała, zakończona właśnie, modernizacja 81 wagonów pasażerskich „PKP Przewozy Regionalne”.
i dalej:
"PKP Przewozy Regionalne” po raz pierwszy w historii polskiej kolei pozyskała środki na modernizację taboru z Unii Europejskiej."
1. wychodzi mi średnio ponad 860 tys. / wagon.
2. szkoda, że środki pozyskano PIERWSZY RAZ dopiero teraz, skoro w UE jesteśmy już 3 lata, że o środkach przedakcesyjnych nie wspomnę.
"69 mln 670 tys. złotych kosztowała, zakończona właśnie, modernizacja 81 wagonów pasażerskich „PKP Przewozy Regionalne”.
i dalej:
"PKP Przewozy Regionalne” po raz pierwszy w historii polskiej kolei pozyskała środki na modernizację taboru z Unii Europejskiej."
1. wychodzi mi średnio ponad 860 tys. / wagon.
2. szkoda, że środki pozyskano PIERWSZY RAZ dopiero teraz, skoro w UE jesteśmy już 3 lata, że o środkach przedakcesyjnych nie wspomnę.