Jest połączenie kolejowe Wrocław-Świdnica!
-
teodozjusz
- wędrowiec
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
teodozjusz pisze:Miałem zaszczyt wracać szynobusem ze Świdnicy z Sylwestra. Podróż trwała 1h 12min przy czym na odcinku do Jaworzyny można zbierać grzyby... Cena promocyjna dotyczy tylko kierunku Świdnica - Wrocław gdzie zapłacimy za bilet w jedną stronę 5 zł, a za powrotny 8 (do wykorzystania w ciągu 6 dni).
A ile kosztuje bilet powrotny Wrocław-Świdnica?
-
teodozjusz
- wędrowiec
hm0 pisze:teodozjusz pisze:Miałem zaszczyt wracać szynobusem ze Świdnicy z Sylwestra. Podróż trwała 1h 12min przy czym na odcinku do Jaworzyny można zbierać grzyby... Cena promocyjna dotyczy tylko kierunku Świdnica - Wrocław gdzie zapłacimy za bilet w jedną stronę 5 zł, a za powrotny 8 (do wykorzystania w ciągu 6 dni).
A ile kosztuje bilet powrotny Wrocław-Świdnica?
O to nie zapytałem, ale zapewne wg standardowego cennika.
Dziś dołączyłem do niewielkiego, lecz szacownego grona forumowiczów, którzy przejechali się szynonusem ze stacji Świdnica Miasto do stacji Wrocław Główny. Kupiłem sobie bilet tam i powrót, więc do soboty muszę zawitać ponownie do Schweidnitz, żeby mi 3 złocisze nie przepadły
Potwierdzam opinię teodozjusza - między Świdnicą a Jaworzyną Śląską wyprzedzały nas ślimaki, natomiast potem było już tylko lepiej
Ze stacji początkowej wyjechaliśmy z 7-minutowym opóźnieniem, lecz na peron w Breslau-Hauptbahnhof zajechaliśmy 2 minuty przed czasem
Wziąłem sobie z pociągu ulotkę z rozpiską połączeń. Na pewno jest to ciekawa alternatywa przy powrocie ze Świdnicy do Wrocławia.
Potwierdzam opinię teodozjusza - między Świdnicą a Jaworzyną Śląską wyprzedzały nas ślimaki, natomiast potem było już tylko lepiej
Wróć do „Sekcja Industrialno-Kolejowa”