Ślęża nieznana czyli śladami ZGV...
- rafal.zwdh
- tramp
Tu macie info http://tvsleza.blogspot.com/2014/04/nie ... niony.html. Oby remont nie zakończył się demontażem...
Polub swoją pracę, nawet gdyby była mało znacząca i odpoczywaj przy niej.
Chcesz dożyć emerytury lub renty, z pracy przychodź wypoczęty!
Chcesz dożyć emerytury lub renty, z pracy przychodź wypoczęty!
Artur74 pisze:Tu macie info http://tvsleza.blogspot.com/2014/04/nie ... niony.html. Oby remont nie zakończył się demontażem...
Demontażem raczej się nie zakończy ale pewnie będzie się długo ciągnął. Tym czasem kasa za wstęp na wieżę kościółka będzie płynęła szerokim strumieniem.
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Lepiej jest milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."
"Lepiej jest milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."
A mi się najbardziej "podoba" to, że mimo tego, że nie ma jeszcze oficjalnego stanowiska instytucji, pod której opieką znajduje się wieża już teraz wszem i wobec trąbi się aby sprawę oddać na policję lub nawet do prokuratury
Pieśni lamentacyjne i gardłowanie kompletnie nie mają sensu bo para idzie w gwizdek! Dziwi mnie jednak, że aż tak późno wieża została wyłączona z użytkowania zważywszy na fatalny stan schodków i barierek, kruszący się i odpadający beton. Wieża została zamknięta ze względu na zagrożenie życia i zdrowia, jeden jedyny niefortunny wypadek na tym obiekcie a punkt widokowy byłby zamknięty na wieki wieków. Szloch i zgrzytanie zębów na samą myśl o tym, że katolicki kołtun miałby wyłączność na czerpanie horrendalnych zysków z wejścia na taras widokowy nie daje mi zasnąć.
Być może w trakcie remontu wieży pojawi się następna hipoteza nt. kolejnych podziemnych ślężańskich korytarzy, lub bursztynowej komnaty?
Ciekawe co na to wszystko Pan Wersalka?
"Imponujące" jest również to jak w pięknym i nowoczesnym stylu jakiś siłacz lub grupa manualnie uzdolnionych zdołała zdewastować właściwie całą drogę krzyżową z Przełęczy Tąpadła na Ślężę. Piękna snycerska robota dosłownie poszła w drzazgi.
Być może w trakcie remontu wieży pojawi się następna hipoteza nt. kolejnych podziemnych ślężańskich korytarzy, lub bursztynowej komnaty?
Ciekawe co na to wszystko Pan Wersalka?
"Imponujące" jest również to jak w pięknym i nowoczesnym stylu jakiś siłacz lub grupa manualnie uzdolnionych zdołała zdewastować właściwie całą drogę krzyżową z Przełęczy Tąpadła na Ślężę. Piękna snycerska robota dosłownie poszła w drzazgi.
voi-vod pisze:Kto chce oddawać sprawę do prokuratury? I po co?
Jerzy, poczytaj komentarze - http://zobten.blogspot.com/2014/04/wiez ... slezy.html Uśmiałem się setnie!
Napisałem maila do nadleśnictwa z pytaniem o powody zamknięcia i ewentualne dalsze plany dotyczące wieży. Ciekawe odpiszą czy oleją?
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
hm0 pisze:Prawdziwy siłacz zgiąłby krzyż na Chełmcu.
Zamknięcie wieży niewątpliwie odczują negatywnie okoliczni dentyści.
Prawdziwy odważniak i siłacz olałby z góry na dół katolickie świętości i w Mekkce rozwaliłby Hadżar, zostawiając po sobie imię i nazwisko, adres i nr telefonu, jestem pewien, że wyznawcy "tolerancyjnego" Islamu w najlepszym wypadku przepuścili by mu łapki przez maszynkę do mielenia mięsa a do ust miałby włożony poczęstunek w postaci odbezpieczonego granatu. Katolicki kołtun i ciemnogród za takiego półgłówka będzie się modlić i nie dziwię się, że tym którzy zdewastowali Drogę Krzyżową nic nie grozi i czują się bezkarni.
Słowianie na Ślęży ze swoimi bożkami nie byli tu pierwsi więc nie widzę powodu aby drzeć koty o drewniany rzeźbiony słup, którego jak się ostatnio okazało geneza okazuje się być mistyfikacją!
- rafal.zwdh
- tramp
"Prawdziwy odważniak" HEHEHEHEHE.... żałosne trochę te wasze żarciki
http://www.cheops.org.pl/viewtopic.php? ... 680#p19388
http://www.cheops.org.pl/viewtopic.php? ... 680#p19388
-
Dolnoślązak
- bardzo stary wyga
karolsawiak pisze:Kolejne tabliczki :
http://zobten.blogspot.com/2014/05/slez ... o-dla.html
W wolnych chwilach wyprawa za dwoma kolejnymi tabliczkami , na odkopanie czeka namierzony silnik od samolotu i pewna studzienka, co tylko pozornie jest studzienką....
Fajnie sa takie miejsca gdzie mozna cos odkryc samemu a nie tylko isc do odmalowanej i odnowionej tablicy za znakami sciezki dydaktycznej i kiczowatymi tablicami przyslaniajacymi normalny swiat.
I chyba dobrze ze ukrywacie spowrotem te tablice- po co odbierac innym radosc z ich znajdowania. Chcialabym tez kiedys podniesc tak kamien a z drugiej strony- niespodzianka!
Zycze powodzenia w kolejnych akcjach i eksploracjach z pogranicza rzeczywistosci
"ujrzalam kiedys o swicie dwie drogi, wybralam ta mniej uczeszczana - cala reszta jest wynikiem tego, ze ja wybralam.. "
na wiecznych wagarach od zycia...
na wiecznych wagarach od zycia...
rafal.zwdh pisze:"Prawdziwy odważniak" HEHEHEHEHE.... żałosne trochę te wasze żarciki.
Tylko to nie jest żart a poważna propozycja. Skoro na świecie są tacy cwaniacy, którzy potrafią publicznie podrzeć Pismo Święte niech w takim razie wykażą się inwencją i publicznie spalą Koran lub Talmud, zawsze się zastanawiałem ile takiemu delikwentowi zostanie godzin/dni życia.
Przy drodze Piotra Włosta na Bialskim Rozdrożu trwają jakieś przymiarki do ustawienia przewróconego kamiennego obelisku na jego dawnym właściwym miejscu. Na razie widać, że obelisk został przyciągnięty przy pomocy ciężkiego sprzętu koło piedestału. Czekamy na dalsze efekty prac. Na moje wychodzi, że autorami tego przedsięwzięcia jest leśnictwo zawiadujące tą częścią lasu.