Potrzebuję sobie nabyć drogą kupna buty trekingowe na warunki zimowe, w szczególności lód, mokry śnieg, lód pokryty śniegiem, lub lód pokryty wodą. Czyli to, co w tej chwili mamy za oknem, czym uszczęśliwia nas od kilka lat polski klimat, i z powodu czego już raz wylądowałem na oddziale ortopedii.
Buty mają być do spokojnych wędrówek (bez wspinaczki itp ekstremów) , wyłącznie na zimę, ze szczególnym naciskiem na antypoślizgowość, Gore Tex, cena circa about 600 zł.
Znalazłem coś takiego:
Buty zimowe Salomon NYTRO GTX Gore-Tex
http://woliniusz.pl/pl/p/Buty-zimowe-SA ... 108616/340
Jest to coś godnego uwagi, macie jakieś doświadczenia z tymi butami? Kiedyś Salomon nie cieszył się najlepszą opinią odnośnie trwałości, ale to było dawno i może się coś zmieniło do tej pory.
Ewentualnie inne propozycje?
Za sensowne odpowiedzi z góry dziękuję.
Buty zimowe (lód) Salomon NYTRO GTX - opinie
- Zły Marcin
- obieżyświat
"W bucie zastosowano genialne podeszwy Salomona o nazwie CONTAGRIP w wersji WINTER dającą nadzwyczajną przyczepność na śliskim podłożu"
A to co za licho? pierwsze słyszę o takich GENIALNYCH podeszwach, no nie wiem...
Sam Salomonów nigdy nie użytkowałem, ale wśród (chyba dwójki) znajomych opinie bez szału, jedna osoba nie zadowolona, druga zadowolona umiarkowanie - ale z modeli letnich.
A to co za licho? pierwsze słyszę o takich GENIALNYCH podeszwach, no nie wiem...
Sam Salomonów nigdy nie użytkowałem, ale wśród (chyba dwójki) znajomych opinie bez szału, jedna osoba nie zadowolona, druga zadowolona umiarkowanie - ale z modeli letnich.
Mam buty Salomona (te drogie. Należy bowiem rozdzielić Salomony na drogie i te produkowane dla sieci turystycznych) i to są najlepsze wysokie buty jakie miałem... tylko, że contagrip na mokrej skale jest jak slick
Dla porównania produkowana przez continentala podeszwa adidasów terrexów jest jak kolec