GSS wg Mariomara
Jak będę miał kasę i zdrowie, to się piszę na kolejny wyjazd.
Termin 26-27 maja (sob-niedz) pasuje mi.
Zatem wstępnie się piszę na Luz i Jested!
Ile orientacyjnie trzeba liczyć kaski na nocleg + przejazdy autkiem (z Wrocławia?)
Pozdrawiam!
Hoffi
Termin 26-27 maja (sob-niedz) pasuje mi.
Zatem wstępnie się piszę na Luz i Jested!
Ile orientacyjnie trzeba liczyć kaski na nocleg + przejazdy autkiem (z Wrocławia?)
Pozdrawiam!
Hoffi
"Życie jest jak pudełko czekoladek...Nigdy nie wiesz, co Ci się przytrafi..." (Forrest Gump)
Nocleg na ostatnim wyjeździe kosztował 270/330 KC (bez śniadania/ze śniadaniem). Co do samochodu, to zrobiliśmy ponad 500 km, więc koszt wyniósł prawie 170 zł (na "łebka" wyszło dużo, bo jechały tylko dwa łebki
).
Myślę, że teraz trasa będzie trochę krótsza, a i łebków więcej.
Co do noclegu, to istnieje jeszcze jedna możliwość - karimata + śpiwór. Noce coraz cieplejsze, a doznania - bez porównania
. W każdym razie temat do przedyskutowania.
Myślę, że teraz trasa będzie trochę krótsza, a i łebków więcej.
Co do noclegu, to istnieje jeszcze jedna możliwość - karimata + śpiwór. Noce coraz cieplejsze, a doznania - bez porównania
a czy ja bym się ewentualnie zmieściła jeszcze w tymże samochodzie coby być jednym z rzeczonych "łebków":> bo jak wiecie, teraz jestem podwójnie motywowana-raz zdobyciem Luz i Jestedu a dwa to ten ranking
no chyba, że to typowo męska wyprawa...:>
"podróżowanie - nawlekanie koralików geografii na nitkę życia" A. Stasiuk
www.picasaweb.google.pl/nataliataja2
www.picasaweb.google.pl/NataliaTaja
www.picasaweb.google.pl/tifataja
www.trekearth.com/members/nanax86
Licząc, że z Wrocławia w autku pojadą 4 osoby, a dystans wyniesie mniej, tj. np. 400 km, ile wyjdzie na łebka?
Wybacz apollo pytania, ale wiesz, kalkuluję jak mogę - a chcę pojechać! Muszę jeszcze doliczyć do tego pociąg P-ń - Wrocław i z powrotem.
Pozdro!
Hoffi
Wybacz apollo pytania, ale wiesz, kalkuluję jak mogę - a chcę pojechać! Muszę jeszcze doliczyć do tego pociąg P-ń - Wrocław i z powrotem.
Pozdro!
Hoffi
"Życie jest jak pudełko czekoladek...Nigdy nie wiesz, co Ci się przytrafi..." (Forrest Gump)
Mariomar wstępnie jedzie, także - też wstępnie - trzymajcie miejsce w aucie dla Kierownika.
Coś Apollo zaniżyłeś koszta: nocleg kosztował 300-360 Kc, a przejazd wyszedł 184 zł na "łepka".
Wyliczyłem w domku, że w trzech ramionach Głównego Grzbietu Sudetów (tak, tak, Karpaty moga pochwalic się tylko jednym ramieniem Głównego Grzbietu Karpackiego) znajduje się 48 dominant 100, 200 i 300 m, czylili szczytów godnych zdobycia. Na ostatniej wyprawie zaliczylismy 8 pierwszych dominant (4 na Pogórzu Łużyckim i 4 w Górach Łużyckich), więc pozostało 40 dominant. Apollo sprawnie wyliczył, że 40:8=5 weekendów. Jednakże nie zawsze uda nam się załoic 8 dominant w ciągu weekendu - będzie i tak, że wdrapiemy się raptem na 2, maks. 3. A więc dalej nasza wyprawa rozciąga się na 2 lata.
Coś Apollo zaniżyłeś koszta: nocleg kosztował 300-360 Kc, a przejazd wyszedł 184 zł na "łepka".
Wyliczyłem w domku, że w trzech ramionach Głównego Grzbietu Sudetów (tak, tak, Karpaty moga pochwalic się tylko jednym ramieniem Głównego Grzbietu Karpackiego) znajduje się 48 dominant 100, 200 i 300 m, czylili szczytów godnych zdobycia. Na ostatniej wyprawie zaliczylismy 8 pierwszych dominant (4 na Pogórzu Łużyckim i 4 w Górach Łużyckich), więc pozostało 40 dominant. Apollo sprawnie wyliczył, że 40:8=5 weekendów. Jednakże nie zawsze uda nam się załoic 8 dominant w ciągu weekendu - będzie i tak, że wdrapiemy się raptem na 2, maks. 3. A więc dalej nasza wyprawa rozciąga się na 2 lata.
spoko wodza, najwyżej jakoś inaczej sobie będziemy radzić (pociągowo, PKSowo, samolotowo, konno, statnkowo, łodziowo czy co tam jeszcze;-) )
tylko wolałabym wiedzieć wcześniej na co mam się nastawiać i czy sprawdzac pociągi
tylko wolałabym wiedzieć wcześniej na co mam się nastawiać i czy sprawdzac pociągi
No, kochani - plan rysuje się dość klarownie:
musimy zdobyć tym razem 5 szczytów:
Luz - Hvozd - Jested - Cerna Hora - Jizera
Wszystko to po to, żeby na czerwcowy wyjazd rozważyć możliwość liniowego zdobycia GGSu po "naszej" stronie. Myślę, że warto taką propozycję rozważyć, bo łatwiej byłoby z dojazdem (Szklarska albo Świeradów byłaby dobrym początkiem) i odjazdem (Karpacz? Kowary?). A trzeci wyjazd - to zdobycie Smrka - i dalej Wysokiej Kopy, Przełęczy Szklarskiej, następnie zielonym szlakiem przez Mumlawski Wierch na Szrenicę!!!
Taja, Hoffi - co Wy na to? Wszak czerwiec to sesja, ale może zapodacie jakiś dogodny dla Was termin?
Może udałoby się zebrać całą zainteresowaną ekipę w jednym miejscu i czasie - Mariomar, Wlkp, Hoffi, Taja - a może jeszcze by kto do nas dołączył? Zaliczylibyśmy nieformalny zjazd forum !
musimy zdobyć tym razem 5 szczytów:
Luz - Hvozd - Jested - Cerna Hora - Jizera
Wszystko to po to, żeby na czerwcowy wyjazd rozważyć możliwość liniowego zdobycia GGSu po "naszej" stronie. Myślę, że warto taką propozycję rozważyć, bo łatwiej byłoby z dojazdem (Szklarska albo Świeradów byłaby dobrym początkiem) i odjazdem (Karpacz? Kowary?). A trzeci wyjazd - to zdobycie Smrka - i dalej Wysokiej Kopy, Przełęczy Szklarskiej, następnie zielonym szlakiem przez Mumlawski Wierch na Szrenicę!!!
Taja, Hoffi - co Wy na to? Wszak czerwiec to sesja, ale może zapodacie jakiś dogodny dla Was termin?
Może udałoby się zebrać całą zainteresowaną ekipę w jednym miejscu i czasie - Mariomar, Wlkp, Hoffi, Taja - a może jeszcze by kto do nas dołączył? Zaliczylibyśmy nieformalny zjazd forum !
oooj ja obawiam się, że w czerwcu może być ciężko-mam 8 egzaminów w tej sesji a zaliczeń tyleża samo o ile nie więcej...więc ja niestety nie mogę nic obiecać, choć bardzo bym chciała pojechać..ale się chciało dwa kierunki to się ma..buu