Lech pisze:O! Widzę, że Panowie są związani TWA i każdy gotów poprzeć największą bzdurę, jaką któryś z nich napisze.
Oczywiście Lechu, ale to tylko czubek góry lodowej. Istnieje ogólnoforumowy spisek wymierzony w Ciebie. Dobrze, że o tym nie wiesz
Ciekawe jak dlugo poczekamy na poparcie tej kolejnej bzdury? Bo wskazania linka do internetowego poradnika foto, prowadzonego przez kogoś, kto nie jest drastycznie słaby, to raczej już się nie doczekamy. Tak samo nie doczekamy się konkretnego uzasadnienia absurdalnej propozycji Humana fotografowania wschodzącego Księżyca z detalami przy celowo wydłużonym czasie naświetlania dobre 70 sekund, z filtrami Hoya ND400 albo neutralnym szarym w systemie Cokin 85P i zamkniętą przysłoną do F22.Leuthen pisze:Istnieje ogólnoforumowy spisek wymierzony w Ciebie.

Mój aparat takiej funkcji nie ma, ale jak wiem od doświadczonych kolegów fotografów, zdecydowanie lepiej uzyskać to przez złożenie kilku zdjęć w komputerze. Próbowałem tego ze zdjęciami chmur szybko przesuwających się po niebie i efekt był calkiem niezły. Tyle, że Księżyc też jest w ruchu, a tu chodzi o coś dokladnie odwrotnego, aby ten ruch na zdjęciu nie był widoczny. Może osobno sfotografować Księżyc i osobno krajobraz i złożyć z tego jedno zdjęcie ale nie przez ich łączenie, a nalożenie fragmentu zdjęcia z Księżycem na zdjęcie z nocnym krajobrazem? Tyle, że to już będzie zaawansowana obróbka graficzna.ukasz pisze:Ustawiamy w aparacie funkcje łączenia kilku zdjęć o różnej ekspozycji i eksperymentujemy.

Nie pisałem o czymś takim, tylko bez popisywania się angielszczyzną napisałem, że nie ma możliwości takiej obróbki i łączenia zdjęć w moim aparacie.Human pisze: 600d ma bracketing
Czyli trafiłem w dziesiątkę, że linka do takiej strony mi nie podasz bo skoro o takiej stronie nie wiesz, to zapewne nie istnieje.Human pisze:Naprawdę uważasz, że ktoś ktoza jednodniowy kurs bierze od 300 do 500 złotych i trudno się na taki kurs w ogóle dostać będzie pisać jakieś darmowe tutki?.
Strzeliłeś pudło. Poniżej masz przykład takiej składanki (ostatnie zdjęcie to finał).Human pisze:Lech nie będzie niczego składał.

To jest moja piewsza tego typu próbna składanka z dwóch zdjęć sprzed ponad 8 laty, zrobionych jednym z tańszych kompaktów 4mpx. Wiedziałem, że się do tego przyczepisz i wcale się nie pomyliłem.Human pisze:Weź to zdjęcie schowaj. Ja Cię proszę. Popatrz na te chmury i poziom szumu... Moja komórka mniej szumi.
Niepotrzebnie się ekscytujesz tym co ja wiem a czego nie wiem i wpadasz w samouwielbienie nad swoją ogromną wiedzą. Nie wiem po co to robisz, bo w końcu nie Twoja to sprawa co ja mogę wiedzieć.Human pisze:Pewnie kto to był Robert Cappa, czy jest Alexi Lubomirski też nie wiesz.

Lech pisze:Nie dziwię się skoro nawet własnego błędu w wyrazie "patrzeć" nie widzisz.Human pisze:Czego? Paczę to zdjęcie w pełnej rozdzielczości i szumu żadnego nie widzę