maju br. powstała nowa atrakcja Ziemi Ząbkowickiej "Ścieżka edukacyjna po Przedgórzu Sudeckim". Jest to inicjatywa Studenckiego Koła Przewodników Sudeckichprzy Oddziale PTTK PoliSzlak prowadzi z Gór Sowich na obszar Przedgórza Sudeckiego - Wzgórz Niemczańsko - Strzelińskich i wiedzie przez urozmaicony krajobrazowo teren przecinając kolejne pasma Wzgórz Bielawskich, Gumińskich, Szklarskich i Dobrzenickich. Biegnie skrajem Wysoczyzny Ziębickickiej i kończy sie w Obniżeniu Ząbkowickim. Liczący 45,8 km szlak znakowany jest kolorem czarnym. W kilku miejscach wyznakowane są krótkie szlaki dojściowe prowadzące do interesujących miejsc leżących w pobliżu trasy. Na 17 tablicach informacyjnych prezentowane są najciekawsze obiekty przyrodnicze, zabytki i historia mijanych miejscowościtechniki Wrocławskiej oraz Lokalnej Organziacji Turystycznej Ziemi Ząbkowickiej. więcej informacji: http://www.zabkowice-powiat.pl/portal/prezentacja/
www.skps.wroclaw.pl
Nowy szlak - Ścieżka edukacyjna po Przedgórzu Sudeckim
-
Marcin_SKPS
- łazik
-
Marcin_SKPS
- łazik
Re: Nowy szlak - Ścieżka edukacyjna po Przedgórzu Sudeckim
generalnie to na narty jak znalazł... kawałków asfaltowych jes niewiele a jak są to bardzo krótkie... z resztą z tego co widziałem to na najnowszych mapkach"Planu" jest on już naniesiony (czarny szlak) - przynajmniej jako projektowany
- Lech
- bardzo stary wyga
Jeżeli ten ktoś jest w SKPS od niedawna, to nie można go obciążać winą za niecne działania poprzedników. Choć powinien dowiedzieć się co nie co o niektórych skandalach wywołanych przez działaczy SKPS, jak choćby opisanym tu => http://www.ksp.lanet.wroc.net/kto.htmmariomar pisze:Oj, zastanawia mnie jedno - na forum jest nasz kochany Lechu i ktoś z SKPS - czy to nie grozi wybuchem?
Ostatnio zmieniony 14-06-2007 10:31 przez Lech, łącznie zmieniany 1 raz.

No wreszcie padły słowa pojednania. LECHU, GRATULACJE. Ja też uważam, że to dobry pomysł taka wymiana swoich linków. Bo przecież kluby, stowarzyszenia, organizacje, działające na rzecz Sudetów, powinny się wspierać, polecać i działać razem. Może by tak pomysł pojednania zgłosić na stronie SKPS? Bo przecież różnica poglądów nie musi jeszcze powodować napiętej sytuacji między SKPS a KS. Można inaczej myśleć, a współpracować za sobą. Lechu, trzymamy kciuki za pojednanie. To dobry gest. 
-
Marcin_SKPS
- łazik
Re: Nowy szlak - Ścieżka edukacyjna po Przedgórzu Sudeckim
Nie interesują mnie spory między SKPS-em a "kochanym Lechem". Polityka, jak to mawiał ś.p. Kaczmarski, mi wisi dorodnym kalafiorem. Przedstawiłem na forum istotną informacje miejącą na celu rozwój turystyki na Ziemii Ząbkowickiej... Więc na koniec pozdrawiam wszystkich bez względu na to czy są z SKPS-u czy też nie.
www.skps.wroclaw.pl
www.skps.wroclaw.pl
Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”