Co do tras Mario, to spoko - wchodziliśmy już na szczyt bez żadnych szlaków i nic nie robiliśmy sobie z granicy międzypaństwowej.
GSS wg Mariomara
Cześć Niktu. A jednak zagościłeś u nas na forum.
No to mnie Niktu (Andrzejek) podsumował:
i jeszcze:
Myślę, że aż tak strasznie się ze mną nie wędruje.
Jest zatem szansa, że Niktu z nami pojedzie (to dopiero SKPTSZ: Szalony Koleś w Pozytywnym Tego Słowa Znaczeniu
)
No to mnie Niktu (Andrzejek) podsumował:
znowu nowe ofiary nie do konca swiadome co je czeka, sa wyciagniete na szlaki
i jeszcze:
PS. strzezcie sie SM i CTM (Skrotow Maria i Ciekawych Tras Maria), zwlaszcza gdy ich istnienie jest potwierdzone tylko na niemieckich przedwojennych mapach - szczegolnie zimowa pora - sa spore szanse na BNP (Bardzo Niezapomniane Przezycia =)
Myślę, że aż tak strasznie się ze mną nie wędruje.
Jest zatem szansa, że Niktu z nami pojedzie (to dopiero SKPTSZ: Szalony Koleś w Pozytywnym Tego Słowa Znaczeniu
Czyżby niebieska mapka wyd. ROSY (Rohlik a syn)? Bo jesli tak, to jest to mapa bardzo spokrewniona z zielonymi mapami KCT. Jej wadą jest to, iż nie obejmuje głównego masywu Gór Izerskich, a jedynie jego pd. część, między miejscowościami Liberec i Jablonec na zach., a Korenov i Tanvald na wsch. Brak na niej zatem szczytów np. Jizery, Cernej hory, Cernego vrchu, Smreka, Smedavskiej hory, Holubnika, itp.
Zastanawiam się jeszcze, czy jechać przez Lwówek - Świeradów - Liberec (troszkę dłużej, ale mniej kręta droga), czy przez Bolków, Szklarską, Korenov (mocno kręta droga, ale bardzo atrakcyjna). Ja bym wolał chyba tą drugą.
Pamiętajcie, żeby oprócz jedzonka, wziąć z domu także korony, bo ich po drodze, ze względu na wczesne godziny, możemy nie kupić.
Pamiętajcie, żeby oprócz jedzonka, wziąć z domu także korony, bo ich po drodze, ze względu na wczesne godziny, możemy nie kupić.
Zdaje się, że ktoś nam depcze po piętach:
http://www.nisaops.cz/pl.php
Ciekawy jest jeden fragment, czemu ma służyć ow Szlak Grzbietowy (Grzebieniowy), czyli zach. odcinek naszego GGS:
No to jutro będziemy się destynować na 3. etapie przejścia GGS.
http://www.nisaops.cz/pl.php
Ciekawy jest jeden fragment, czemu ma służyć ow Szlak Grzbietowy (Grzebieniowy), czyli zach. odcinek naszego GGS:
Produkt turystyczny Nowa Grzebieniówka, o którym są te stronice, jest przygotowywanym międzynarodowym projektem turystycznym, celem którego jest wytworzenie z tej pięknej okolicy przygranicznej atrakcyjnej destynacji dla osób kochających turystykę.
No to jutro będziemy się destynować na 3. etapie przejścia GGS.