Niestety, nie.JP pisze:Lech pisze:To może teraz ja: Co to za obiekt i gdzie się znajduje?
Tak sobie strzelę - ruiny zamku Nowy Dwór na Podgórzu w Wałbrzychu
? ? ? ZAGADKA ? ? ?
Baniak idealnie choć to fota testowa była czy uda mi sie wkleić.Ten starszy pan to najważniejszy człowiek od tego prądziku.70 coś wiosen a śmiga po górach jak młody ,szacunek wielki ja w jego wieku terz bym tak chciał. Zobaczcie ten lin polecam strona jest rewelka nawet moje 7 letnie dziecko wysmiało tą fote ze schroniskiem na śnieżniku. http://sudetyewa.webpark.pl/page3.html#
- Lech
- bardzo stary wyga
Z tego co słyszałem, to ta turbinka wodna dużo lepiej się sprawuje od turbin wiatrowych, jakie kiedyś tam działały i stale się psuły. Prądzik, raczej dość kiepski, dawały turbinki napędzane śmigłami zamontowanymi na słupach widocznych na tej archiwalnej już fotografii z końca lat 80-tych, przedstawiającej grupę uczestników prowadzonego przeze mnie obozu wędrownego.azja pisze:Baniak idealnie choć to fota testowa była czy uda mi sie wkleić.Ten starszy pan to najważniejszy człowiek od tego prądziku.

- Lech
- bardzo stary wyga
Spóźniłem się z odpowiedzią, bo mam inne zajęcie, a konkretnie siedzę w domu u córki i zajmuję sie 8-miesięcznym wnukiem, który teraz uciął sobie drzemkę i mogłem się dorwać do komputera. Ale i tak Poznań znów jest do przodu w rozwiązywaniu zagadek. Chyba prawie każdy, kto pobył trochę w sezonowej bazie namiotowej Oddziału Międzyuczelnianego PTTK z Poznania w Nowej Morawie, i miał okazję złazić okolice Bolesławowa i Stronia Śl., to widział też tą małą jaskinię (jamę), zupełnie inną niż typowe jaskinie krasowe.Rafał Łoziński pisze:Zgadza się. Strzał w dziesiątkę. Byłeś tam?

Rafał Łoziński pisze:Zgadza się. Strzał w dziesiątkę. Byłeś tam?
Nie, mam to jeszcze przed sobą. Ale jaskiń we wschodnich Sudetach jest niewiele, dlatego tą podpowiedzią bardzo ułatwiłeś rozwiązanie.
Jeżeli czegoś nie przeoczyłem, to nadal nie jest rozwiązana zagadka Lecha z 21 X - obrazek z kościołem.
- Lech
- bardzo stary wyga
Na tym zdjęciu utrwaliłem widok kościoła p.w. św. Mikołaja obok ruin zamku w Świnach. W wątku o tym kościele => http://forum.sudety.it/viewtopic.php?t=999 zwróciłem właśnie uwagę na brak jego fotografii.Andrzej pisze:Jeżeli czegoś nie przeoczyłem, to nadal nie jest rozwiązana zagadka Lecha z 21 X - obrazek z kościołem.

Wróć do „Turystyka - pieszo i ogólnie”