KS c/a SKPS - runda I

Wszystko co niezwiązane z górami i turystyką
Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 12-12-2007 14:53

Wędrowniczek pisze:A kol redaktora mimo ciekawych artykułów powinno sie zapytać o posiadanie zezwolenia na zejscie ze szlaków na terenie KPN
A kierownika kursu SKPS na państwowe uprawnienia przewodnickie powinno się zapytać o posiadanie zezwolenia na przełażenie na prowadzonych przez niego wyjazdach kusowych w chamski sposób przez płoty z drutami kolczastymi i inne ogrodzenia, o brak szacunku dla cudzej pracy i własności oraz o niektóre zachowania grupy kursantów typowe dla wandali. Niektóre fotografie z ostatniej galerii kursowej z Rudaw Janowickich każą bowiem poddać w wątpliwość, że to co tam się odbywało było całkowicie legalne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wędrowniczek
podróżnik

Postautor: Wędrowniczek » 13-12-2007 01:12

Skoro chcesz pytać kierownika to pytaj, ja nim nie jestem.

Jak już o chamskości piszesz Lechu to jak słyszałem dopuściłeś sie kradzieży

A tak a propo legalności to tak sie zastanawiam czy przebywanie na terenie parku narodowego poza szlakiem bez zezwolenia z parku jest legalne

bo z tego co mi wiadomo to nie, najczęściej takie zachowanie jest brakiem szacunku dla przyrody oraz zachowaniem typowym dla wandali
Ostatnio zmieniony 20-12-2007 18:43 przez Wędrowniczek, łącznie zmieniany 2 razy.
SKPS z nami w Sudety
http://skps.wroclaw.pl
"Twój umysł pod czaszką już stężał jak nie rozlany w porę beton w betoniarce?" LR

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 13-12-2007 09:07

Wędrowniczek pisze:A tak a propo legalności to tak sie zastanawiam czy przebywanie na terenie parku narodowego poza szlakiem bez zezwolenia z parku jest legalne.
Pomijając fakt, że wstawiłeś zdjęcie w swoim poście bez zgody jego autora, to palnąłeś gafę! Widać, że na przewodnika górskiego się nie nadajesz, bo mieszkasz za daleko od gór, nie znasz gór i nawet nie wiesz, że droga do Chatki "Smogorniak" nie prowadzi przez tereny KPN, sam obiekt leży jedynie na granicy Parku, a nie na obszarze chronionym.
Obrazek