Korona Wielkopolski
- Lech
- bardzo stary wyga
Korona Wielkopolski
Miłośnicy gór i pagórków Jan Sobański i Sławomir Skudzawski opracowali wykaz punktów do Korony Wielkopolski. Koronę tworzą najwyżej położone wzniesienia (góry) w poszczególnych powiatach znajdujących się na terenie województwa wielkopolskiego. Można się z tym wykazem zapoznać na prowadzonej przeze mnie stronie internetowej => Korona Wielkopolski

Re: Korona Wielkopolski
Lech pisze: Można się z tym wykazem zapoznać na prowadzonej przeze mnie stronie internetowej => Korona Wielkopolski
Lech a jaką stronę internetową chodzi, bo chętnie bym ją obejrzał, a po kliknięciu na powyższy link otwiera mi się tylko tabelka ze wszystkimi wzgórzami, zaś na resztę strony nie można stamtąd trafić.
- Lech
- bardzo stary wyga
Schodzisz kursorem do samego dołu i klikasz na hiperłącze => "Strona główna".wlkp pisze:chętnie bym ją obejrzał, a po kliknięciu na powyższy link otwiera mi się tylko tabelka ze wszystkimi wzgórzami, zaś na resztę strony nie można stamtąd trafić.

Satan pisze:Przerost formy nad treścią.
Zupełnie się nie zgadzam z takim podejściem. Chociaż do wszystkich tych pagórków nazwy góry można używać tylko w cudzysłowie, to jednak mają w sobie jakiś tam urok i prawie każdy jest inny i jeśli nawet tak się zdarzy, że wylądujemy na polu pszenżyta, jak miało to miejsce w przypadku najwyższego wzgórza powiatu nowotomyskiego, to i tak jest zabawnie.
Zaś dojechanie do każdego wzgórza rowerem to jest już wyzwanie i to nie na jeden sezon.
Wczoraj wybrałem się na trasę rowerową, której celem było zdobycie najwyższych wzgórz powiatów: szamotulskiego, międzychodzkiego i nowotomyskiego. Przy okazji dołączyłem do rajdu pieszego ludzi z mojej miejscowości na trasie Kamionna -Mniszki. Wykręciłem 105km i było ogólnie fajnie
Oto fotorlacja
http://picasaweb.google.com/kacstan/Koronawlkp1
wlkp pisze:Satan pisze:Przerost formy nad treścią.
Zupełnie się nie zgadzam z takim podejściem. Chociaż do wszystkich tych pagórków nazwy góry można używać tylko w cudzysłowie, to jednak mają w sobie jakiś tam urok i prawie każdy jest inny i jeśli nawet tak się zdarzy, że wylądujemy na polu pszenżyta, jak miało to miejsce w przypadku najwyższego wzgórza powiatu nowotomyskiego, to i tak jest zabawnie.
Po tym co zobaczyłem na fotkach muszę się ukorzyć i zwrócić honor!!
Choć z przekąsem muszę tutaj dodać, że jak już Wielkopolanie uporają się ze swoją Koroną, to zapraszam na Pomorze, czekają "góry" o wysokościach >200mnpm, a nawet >300mnpm
Piękny ten http://picasaweb.google.com/kacstan/Kor ... 4371584290 pałac!
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.
- Raubritter
- bardzo stary wyga
wlkp, czekamy na zimę ze śniegiem i łoimy w pełnym rynsztunku co nie?
mam nadzieję, że to nadal aktualne, jeśli chodzi o najwyższe góry Poznania? 
"podróżowanie - nawlekanie koralików geografii na nitkę życia" A. Stasiuk
www.picasaweb.google.pl/nataliataja2
www.picasaweb.google.pl/NataliaTaja
www.picasaweb.google.pl/tifataja
www.trekearth.com/members/nanax86
www.picasaweb.google.pl/nataliataja2
www.picasaweb.google.pl/NataliaTaja
www.picasaweb.google.pl/tifataja
www.trekearth.com/members/nanax86
- Lech
- bardzo stary wyga
Ja w drodze powrotnej z Beskidów zaliczyłem jeden z punktów Korony Wielkopolski. Oto widok na pasmo, w którym znajduje się ten szczyt. Kto odgadnie co przedstawia ten widok?Taja pisze:wlkp, czekamy na zimę ze śniegiem i łoimy w pełnym rynsztunku co nie? :) mam nadzieję, że to nadal aktualne, jeśli chodzi o najwyższe góry Poznania? ;)

Taja pisze:wlkp, czekamy na zimę ze śniegiem i łoimy w pełnym rynsztunku co nie?mam nadzieję, że to nadal aktualne, jeśli chodzi o najwyższe góry Poznania?
Zimowe zdobywanie Korony Poznania jak najbardziej aktualne.
Nie wiem tylko kiedy do Poznania zawita taka prawdziwa zima z grubą pokrywa śnieżną i temperaturą rzędu -20 stopni