Urlop w Sudetach

Gdzie jechać? Jak dojść? Co zobaczyć? O turystyce w Sudetach.
Awatar użytkownika
Syrioosh
wędrowiec

Postautor: Syrioosh » 01-06-2009 09:46

Ja proponowałbym założyć bazę noclegowo-wypadową w Kłodzku (tylko teraz zastanawiam się gdzie w Kłodzku jest odpowiednie miejsce na założenie takiej bazy?)
Z Kłodzka mamy świetne miejsce do wyjazdów na jednodniowe wycieczki górskie w kilka pasm Sudetów.
Z samego Kłodzka możemy wyjść w Góry Bardzkie dojść do Barda i wrócić pociągiem, autobusem lub busem do Kłodzka.
Szynobusem możemy dojechać i wrócić w tym samym dniu w Góry Sowie lub Góry Kamienne.
Z Kłodzka jest bardzo dobry dojazd w Góry Złote, Masyw Śnieżnika, Bystrzyckie, Góry Orlickie, Góry Stołowe, Góry Bialskie.

Wybór jest duży :)
Na wysoką wchodzę górę, na najwyższy idę szczyt...

Góry, górki i pagórki

http://picasaweb.google.pl/Syrioosh

Awatar użytkownika
olo23333
obieżyświat

Postautor: olo23333 » 01-06-2009 10:20

Syrioosh pisze:Ja proponowałbym założyć bazę noclegowo-wypadową w Kłodzku .....

Też tak myślę - okolice Kłodzka to dobra baza wypadowa w wiele pasm sudeckich.
Ja jakbym miał wolne 2 tygodnie to z 4-5 dni poświęciłbym na wypad w Izery i Karkonosze, reszte czasu spędziłbym w pasmach wokół Kotliny.
Z Kłodzka jak mówi Syrioosh jest bardzo dobre połączenie praktycznie w każdą stronę.

Awatar użytkownika
rafhak
obieżyświat

Postautor: rafhak » 01-06-2009 10:58

Syrioosh pisze:
Z samego Kłodzka możemy wyjść w Góry Bardzkie dojść do Barda i wrócić pociągiem, autobusem lub busem do Kłodzka.

Proponowałbym odwrotnie. Najpierw do Barda, a potem przez Kalwarię, Ostrą Górę i Kłodzką Górę do Kłodzka. Jest chyba mniej męcząca :wink: . Z obowiązkową herbatą lub kawą w byłym schronisku "Kukułka" :D. Z przepiękną panoramą na prawie całą ziemię kłodzką.