@ Hazmburk - to co wyprawiasz twierdząc jak to ubrany jest nagi król czyli jak to Bolesławiec leży w Sudetach jest o wiele ciekawsze i w dodatku może rozśmieszyć kogoś, kto dobrze zna te okolice. Czytając komentarz na forum SKPS nasuwa się następujący wniosek: Otóż ma tu miejsce zbiorowa paranoja grupy ludzi, którzy dali sobie coś takiego wmówić, bo jakiś geograf przyłączył do Sudetów ledwie pagórkowate tereny o wiele bardziej pasujące swym charakterem do Niziny Śląsko-Łużyckiej, to tak musi być i basta.
PS. A te echa dyskusji na SKPS to ich czasami nie zainspirowałeś prowokatorze, o ile sam nie jesteś ich autorem?
Znowu o przewodnikach (deregulacja)
Lech pisze:@Hazmburk - nie bądź śmieszny. Autor jest nieznany. Występuje pod jakimś anonimowym nickiem (żadnych innych danych) czyli obaj jesteście siebie warci, o ile nie jest to ta sama osoba, która tu występuje jako Hazmburk
No, przecież podał swoje imię, nazwisko, link do własnego bloga, adres e-mailowy do kontaktu znajdziesz na prawo od artykułu. Znowu czegoś nie doczytałeś, Lechu...
Więc kto tu jest śmieszny?
- Lech
- bardzo stary wyga
Ty i ten autor w jednym jesteście śmieszni. Dane te pojawiły się dopiero jak ja zwróciłem uwagę. Wcześniej nic takiego nie było...Hazmburk pisze: kto tu jest śmieszny?
Poza tym autor to niezły manipulant. Ta fotografia ma oddziaływać na wyobraźnię czytelników sugerując podobieństwo z "Sudetami" okolic Boleslawca.
A ja tu wrzucam kilka fotek z widokiem okolicznych "gór" z zamku na niewielkim pagórze o nazwie Grodziec, położonego spory kawał drogi w głębi Sudetów na południe od Boleslawca.
No i wyszła na zdjęciach prawda, że "król jest nagi"
Na marginesie dodam, że widoki z wieży na Wieżycy na Kaszubach czy z wieży na Osowej Górze koło Poznania są bardziej "górskie", choć to tylko na niżu.
Ostatnio zmieniony 10-12-2013 19:36 przez Lech, łącznie zmieniany 1 raz.

Nie wiem, kiedy pojawiły się te dane i nie wnikam w to. Faktem jest, że kontakt na stronie SKPS podany jest od dawna, na bloga autora też łatwo trafić, a tam z kolei są podane jego personalia. Tak czy siak, kontakt miałeś i masz podany jak na dłoni, trzeba tylko chcieć.
Co do fotografii, to jeśli już wklejasz czyjeś zdjęcie, prawo autorskie nakazywałoby podać jego autora, a w dobrym tonie jest poprosić wcześniej autora o zgodę. Zdaje się, już miałeś, Lechu, wcześniej jakieś zatargi związane z prawami autorskimi na innym forum, czyż nie? Szkoda, że niczego Cię one nie nauczyły...
Jeśli chodzi o resztę, to mało logiczne jest to, co piszesz. Piszesz, że Grodziec to pa-gór (co sugerowałoby, zgodnie z Twoją teorią, że nie leży w Sudetach), następnie twierdzisz, że Grodziec położony jest "spory kawał drogi w głębi Sudetów [podkreślenie moje] na południe od Bolesławca" i wklejasz zdjęcia mające udowadniać, że tereny pomiędzy Grodźcem a Górami Kaczawskimi to jednak nie góry. Zdecyduj się, o co Ci chodzi...
Co do fotografii, to jeśli już wklejasz czyjeś zdjęcie, prawo autorskie nakazywałoby podać jego autora, a w dobrym tonie jest poprosić wcześniej autora o zgodę. Zdaje się, już miałeś, Lechu, wcześniej jakieś zatargi związane z prawami autorskimi na innym forum, czyż nie? Szkoda, że niczego Cię one nie nauczyły...
Jeśli chodzi o resztę, to mało logiczne jest to, co piszesz. Piszesz, że Grodziec to pa-gór (co sugerowałoby, zgodnie z Twoją teorią, że nie leży w Sudetach), następnie twierdzisz, że Grodziec położony jest "spory kawał drogi w głębi Sudetów [podkreślenie moje] na południe od Bolesławca" i wklejasz zdjęcia mające udowadniać, że tereny pomiędzy Grodźcem a Górami Kaczawskimi to jednak nie góry. Zdecyduj się, o co Ci chodzi...
- Lech
- bardzo stary wyga
@Hazmburk - skup się trochę. Wyraźnie informuję, że to zdjęcie rzeczonego autora. Pozostałe zdjęcia są moje. Korzystam z prawa do obrony swojego zdania, skoro autor swój artykuł na stronie SKPS zamieścił z zamiarem ośmieszenia mojej osoby. Porównanie tego zdjęcia z moimi pozwala zauważyć jego manipulację. Ty pewnie tego nie widzisz, bo wyznajesz własną "prawdę".
A w głębi Sudetów napisałem z ironią, co też masz problem zauważyć.
A w głębi Sudetów napisałem z ironią, co też masz problem zauważyć.

Zatem dyskutuj z autorem, a nie ze mną. Przecież to nie moje zdjęcie ani nie mój artykuł. Dane kontaktowe znasz, więc co za problem? Chyba masz na tyle odwagi, żeby napisać bezpośrednio do autora, skoro - jak twierdzisz - ośmieszył Twoją osobę? W drugą stronę też nie jest trudniej, tj. autor tak samo może zarejestrować/zalogować się na tym forum i tu kontynuować dyskusję (bo widać, że też chciałby coś dodać w tym temacie). Ja w zasadzie wszystko, co miałem do powiedzenia na ten temat, już powiedziałem...
- Lech
- bardzo stary wyga
@Hazmburk - jak się wcielisz w rolę autora swoich bezcennych w jego mniemaniu przemyśleń na temat wątku upadłego komina, to i tak przyjdzie mi kopać się z koniem. Chyba, że zdobędziesz się na odwagę i zaczniesz rozmawiać na właściwym poziomie podając swoje dane, a nie ukrywając się w cieniu anonimowości. Być może autor tekstu ze strony SKPS jest konkretnie rozpoznawalny w swoim gronie po pseudonimie, o czym przed chwilą dopisał. Ty (tu) - nie.

Moje dane nie mają tu nic do rzeczy. W końcu dyskutuje się na argumenty, a nie nazwiska, prawda? W nikogo też nie zamierzam się wcielać. Tak więc powtarzam: nie do mnie te zarzuty. Nie czuję się na siłach tłumaczyć, dlaczego akurat takie zdjęcie, o co chodzi w artykule i jaki zamiar przyświecał autorowi przy publikacji tekstu. To jest moja ostateczna odpowiedź.
- Lech
- bardzo stary wyga
@Hazmburk - dyskusja na rzekome argumenty z anonimem to jak kopanie się z koniem. Zamiast konkretów są intrygi, inspirowanie szyderczych artykułów na innych stronach internetowych, prowokowanie jałowych dyskusji i wiele innych niepoważnych zachowań anonimowego prowokatora. Tymczasem problem jest taki, że uznanie terenów Przedgórza Sudeckiego jak i sporej części obszaru położonego w rejonie Bolesławca w kierunku Nowogrodźca, Jędrzychowic do Zgorzelca z jego okolicami za część Sudetów jest po prostu nieporozumieniem. A ci którzy dali sobie wmówić, że tak jest, że tak ma być i basta, nie mają odwagi spojrzeć na ten teren własnym spojrzeniem i nazwać to co widać po imieniu.
Ostatnio zmieniony 10-12-2013 20:57 przez Lech, łącznie zmieniany 1 raz.

- Pudelek
- bardzo stary wyga
ale z prv inni nie będą mieli zabawy!
"Szanowny Prezydencie. Błogosławione łono, które Ciebie nosiło i piersi, które ssałeś."
https://picasaweb.google.com/110344506389073663651
http://hanyswpodrozach.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/110344506389073663651
http://hanyswpodrozach.blogspot.com/
- Raubritter
- bardzo stary wyga