Doradźcie mi, proszę...

Gdzie jechać? Jak dojść? Co zobaczyć? O turystyce w Sudetach.
gar
stary wyga

Postautor: gar » 01-02-2006 21:12

Lechu !
Zadałem 5 pytań, dostałem odpowiedź na jedno (o tym za chwilę). A pozostałe, jak zwykle, pominąłeś.
Czy to oznacza, że nie masz na nie odpowiedzi. Jeśli tak jest to cała Twoja misterna koncepcja się sypie.
A co do tej jednej odpowiedzi którą udzieliłeś:
- póki artykuł POT-u idzie po Twojej myśli to jest cacy, jeśli nie to jest be
Zwróć się do prawnika, który wytłumaczy Ci, że to nie wyrwany z kontekstu fragment artykułu, ale furtka dla wprowadzenia reglamentacji przewodnickiej (szczególnie słowa o rzetelnej informacji).
Pozdrawiam
J.P

Awatar użytkownika
Lech
bardzo stary wyga

Postautor: Lech » 01-02-2006 22:19

gar pisze:Zadałem 5 pytań, dostałem odpowiedź na jedno (o tym za chwilę). A pozostałe, jak zwykle, pominąłeś.

Nie. Na pozostałe pytania znajdziesz dziesiątki odpowiedzi zarówno na tymże Forum Sudety.it, jak i w tekstach źródłowych, do których podałem stosowne linki, oraz na stronie Klubu Sudeckiego z Poznania, do której adres internetowy jest widoczny jak wół po każdym moim podpisem.

gar pisze:Czy to oznacza, że nie masz na nie odpowiedzi.

Nie. To znaczy, że nie umiesz uważnie czytać.

gar pisze:Zwróć się do prawnika, który wytłumaczy Ci

że wyrwany z kontekstu fragment artykułu nie jest konkluzją, a tylko wskazówką, gdzie są zawarte stosowne normy prawne i orzeczenia (patrz odnośniki na końcu artykułu) nakazujące wzajemne honorowanie zawodów, w tym zawodu przewodnika-pilota wycieczek na zasadzie wzajemności przez państwa członkowskie UE oraz wprowadzające ograniczenie obowiązku wynajmowania miejscowego przewodnika do określonego typu obiektów zamkniętych.
Ostatnio zmieniony 01-02-2006 22:44 przez Lech, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Apollo
Moderator

Postautor: Apollo