Temat do usuniecia

Gdzie spać? Za ile? Co można polecić, a co raczej nie.
Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 19-02-2008 15:29

gar pisze:...Zazwyczaj zwrócenie uwagi w krótkich zdecydowanych (acz kulturalnych słowach) wystarcza.

Oby to się zawsze tak kończyło, czego Tobie i wszystkim forumowiczom życze, a najlepiej aby górską ciszę przerywało li tylko i wyłącznie górskie granie i bajanie. :wink:
Należy przestrzegać przepisów BHP...zwłaszcza na kolei.

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 19-02-2008 15:33

a ja mam bardzo mieszane odczucia odnosnie tego tematu... nie popieram klimatow dresowych typu dicho z magnetofonu na full, wrzaski dla wrzasku i chlanie komu wiecej sie zmiesci (i czasem przestaje sie miescic ;) spotykalam takie ekipy w gorach i faktycznie ani sie przylaczyc do imprezy ani ignorowac... faktycznie wkurzaja mnie takie typy czy za dnia czy noca.. zwlaszcza jak zobacze wygolone lby i piszczace panienki na obcasach...

ale z drugiej strony bylam wiele razy w gorach po tej "drugiej stronie". Typu przychodzimy do chatki , wyciagamy gitare , spiewamy, ogolnie jest fajny klimat a tu o 20 przychodzi jakas ekipa i twierdzi ze mamy sie zamknac bo oni chca spac bo przeszli dluga trase... a co mnie to ze oni nie potrafia zaplanowac trasy na wlasne mozliwosci i potem leca na pysk.. chatka czy schronisko to chyba nie miejsce gdzie sie przychodzi, sciaga buty i "paciorek, siusiu i spac".. w gorach istnieje tez jakies zycie towarzysko- kulturalno-rozrywkowe a nie tylko obledne bieganie przed siebie.. ja po przejsciu 20km w ciagu dnia tez bym leciala na pysk, wiec chodze 10km.. i czasem tez jestem zmeczona bo mam taki dzien ale nie wpadlabym na to zeby jak mi sie spac zachce o 23 zeby isc uciszac ekipe ktora sie dobrze bawi w chatce,czy pisac donosy czy myslec o wezwaniu policji!!! woze ze soba stopery w gory i to pomaga... czesto pomaga tez wziac karimate i sie wyniesc na korytarz, do lazienki, piwnicy , szopy na drewno czy latem do lasu..

albo tym bardziej mnie zalewa jak mi ktos gdzies mowi ze sa napoje ktorych pic nie mozna! no kurcze, jeszcze brakuje zeby mi mowili z czym moge kanapke zrobic...

a ze ludzie nie maja umiaru w piciu to fakt.. ;) kiedys w chacie pod snieznikiem ekipa byla w takim stanie ze wylezli na stryszek a potem wszyscy po kolei z niego spadali bezwladnie bo juz nie wiedzieli w jakim swiecie byli ;) czlowiek spi i tu takie "ŁUP"!!!! czasem towarzyszylo mu "ała" a czasem nawet juz nie ;) ale widac goscie zaprawieni bo rankiem wszyscy na wlasnych nogach opuscili obiekt ;) ale przynajmniej zesmy sie z wieczora za darmo dobrego spirytusu napili!! pozdrowienia dla ekipy z wrzesni!!! ;)
"ujrzałam kiedys o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną.. cała reszta jest wynikiem , że ją wybrałam"

http://picasaweb.google.pl/topeerz (biedronka.buba, osiolek.widmo)
http://www.biedronka-buba.fotosik.pl

azja
wędrowiec
Postautor: azja » 19-02-2008 16:36

I tu sie zgadzam z Bubą jak i Garem!
Wszystko jest dla ludzi :wink:
a najlepiej aby górską ciszę przerywało li tylko i wyłącznie górskie granie i bajanie.

Jak to mówił Śwp.Zbychu Fastnacht-Wyłączyć mi ten magnetofon bo jak nie to go sam wyp......e
sytuacja z pewnego sylwestra w jadalni schroniska na śnieżniku

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 19-02-2008 18:15

azja pisze:-Wyłączyć mi ten magnetofon bo jak nie to go sam wyp......e
sytuacja z pewnego sylwestra w jadalni schroniska na śnieżniku

o swiete slowa!!!!!!!!!! :D

ten nie dumal o policji i donosach!! zarąbisty facet!!!!
"ujrzałam kiedys o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną.. cała reszta jest wynikiem , że ją wybrałam"

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 19-02-2008 18:20

buba pisze:ten nie dumal o policji i donosach!! zarąbisty facet!!!!

Nie dumał, bo był swego czasu kierownikiem w/w schroniska. I jako człowieka gór wyraźnie bulwersował go taki motłoch w jego górskim schronisku.

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 19-02-2008 18:43

wykazywal dobre podejscie do magnetofonow :)

Gość

...

Postautor: Gość » 19-02-2008 22:45

...
Ostatnio zmieniony 09-09-2008 11:52 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.

gar
stary wyga

Postautor: gar » 19-02-2008 23:51

580 - Żeleźniak (Góry Żelazne)
Rafal pisze:Tak na marginesie, czy na prawdę sądzicie, że ktoś kto kilkadziesiąt km wiezie alkohol, sprzęt audio, jedzenie i grupę kolegów, aby wreszcie zacząć imprezę... po kulturalnym zwróceniu uwagi przez innego turystę przerwie imprezę i grzecznie pójdzie spać? ciekawe.

Jeśli nie spróbujesz to się nie przekonasz i będziesz narzekał, że nic się nie da zrobić. Poza tym ja nie kazałbym im kończyć imprezy i iść spać tylko się uciszyć - a siedzieć to mogą i do rana.

Rafal pisze:Napisałem tego posta, aby dowiedzieć się czy takie zachowania w schroniskach ptsm to też już norma czy miałem po prostu pecha

Po prostu miałeś pecha. Zdarza mi się sypiać w PTSM-ach i zazwyczaj spotkanie w nich innych osób poza sezonem to spore osiągnięcie, więc i sznasa na trafienie takiej ekipy jest znikoma.

Rafal pisze:Niepokoi mnie to, że może dojść do sytuacji, w której do pustych schronisk zjeżdżać się będą grupy ludzi z zamiarem zrobienia imprezy korzystając z tego, że można tanio zabawić się.

Jeśli będą jeździli do PUSTEGO schroniska to nie widzę powodu do niepokoju - dzięki temu to schronisko będzie miało szansę przetrwania.
Wszystko co piękne jest przemija, wszystko co piękne jest zostaje ...

azja
wędrowiec
Postautor: azja » 20-02-2008 01:16

Satan pisze:
buba pisze:ten nie dumal o policji i donosach!! zarąbisty facet!!!!

Nie dumał, bo był swego czasu kierownikiem w/w schroniska. I jako człowieka gór wyraźnie bulwersował go taki motłoch w jego górskim schronisku.

Kierownik nie kierownik ale zawsze podziwiałem tego faceta za jedno jak podniósł głos wszyscy stawali na baczność nawet nikt nie próbował protestować.I tak powinno być !

azja
wędrowiec
Postautor: azja » 20-02-2008 01:30

witam
z takim zachowaniem jak tamtej nocy się nie spotkałem jeszcze nigdy, a po górach wędruję już od ponad 15 lat (no oczywiście nie włączając w to imprez sylwestrowych, które mają moją dużą tolerancję)

Rafał zdarzają sie niestety (Tutyści,Stonka i Taborety)ale trzeba jakoś reagować.Jeśli bedziemy pozwalać na takie akcje będzie jeszcze gorzej.
Swego czasu w Bialskiej Jarmilce młodzierz z Gierałtowa potrafiła nawet dać po głowie turyście który tam nocował.Jak zacząłem tam pracować to sie uspokoiło do czasu oczywiście mojego wyjazdu bo właściciele sobie znów na to pozwalali.Jeździmy teraz z dzieckiem i jak myślisz pokazać mu że ma być bierny w takim przypadku schować uszka po sobie albo niech weźmie przykład bo przecierz tak można.Chyba coś tu nie halo

Awatar użytkownika
Satan
bardzo stary wyga

Postautor: Satan » 20-02-2008 10:30

Rafal pisze:...Niepokoi mnie to, że może dojść do sytuacji, w której do pustych schronisk zjeżdżać się będą grupy ludzi z zamiarem zrobienia imprezy korzystając z tego, że można tanio zabawić się. Z drugiej jednak strony, czy można zmienić tę tendencję? Tutaj przychodzi mi na myśl chatka cyborga...

Rafał

Co masz na myśli pisząc o "Cyborgu"? Czyżby tam tez bywało nietęgo?
Jest w lekkim szoku, bo w tej Chatce zawsze było megakulturalnie. I to było fajne!

Gość

...

Postautor: Gość » 20-02-2008 14:12

...
Ostatnio zmieniony 09-09-2008 11:53 przez Gość, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
buba
obieżyświat

Postautor: buba » 24-02-2008 20:07

chcialam powiedziec ze w schronisku pod sleza trafilam wczoraj na bardzo podobna sytuacje jak opisal rafal- przejechala ekipa ze wscieklym magnetofenem i mi naprawde nie przeszkadza ze oni sie bawia, spiewaja i wrzeszcza tylko czemu musza puszczac cos od czego mi menazka spada z palnika i wszystko podskakuje na stole (nie mowiac jaki to ma wplyw na kondycje psychiczna ;)
prosby o sciszenie nie bardzo skutkowaly, bo sciszali na 2 minuty a potem wszystko wracalo do punktu wyjscia.. ale na szczescie udalo mi sie przypadkiem znalezc rewelacyjny sposob- moj tata jako maniak telewizora oczywiscie musial wlaczyc to pudlo co stalo w pokoju i sie w nie wpatrywac...i no i nagle trafil na program gdzie grali jakas muzyke operowa wystarczylo tylko zrobic glosniej i glosniej i.... za jakies 5 min. imprezowicze zza sciany zaczeli sie dobijac, obiecywac poprawe i blagac zebym to wylaczyla... ale ze chyba jakas dosyc zlosliwa ze mnie bestia to uleglam ich prosba dopiero po dluzszym czasie jak mi przyniesli butelke wodki na "zalagodzenie konfliktu" ;)

wniosek taki ze do niepewnych schronisk trzeba zabierac magnetofon i kasete z jakims koncertem skrzypkowym i efekt murowany :D

gar
stary wyga

Postautor: gar » 24-02-2008 20:36

606 - Kościelna Góra (Góry Bystrzyckie)

Buba z Ciebie to jest sprytna bestia. Rewelacyjny sposób i jeszcze flaszka załatwiona. Panowie taka Kobieta to skarb :!:
Wszystko co piękne jest przemija, wszystko co piękne jest zostaje ...

Awatar użytkownika
kamil756
wędrowiec

Postautor: kamil756 » 24-02-2008 21:26

oj jak to mowia "polak potrafi" :D super, super respekt :)
"O jak dobrze nam zdobywać Góry";]

Wróć do „Noclegi”