jak znikaja szałasy :(

W temacie wędrowania po innych górach, a także nie-górach
buba1
bardzo stary wyga

Postautor: buba1 » 18-02-2009 22:46

Gryf pisze:[

Bez przesady, jak sama słusznie zauważyłaś to tylko trzy deski a poza tym zwróć uwagę na pozostałe fotki gdzie widnieją jeszcze inne schrony. Poza tym jeśli to naprawdę jest problem to ta chatka czeka na Ciebie aby ją naprawić. Poza tym jak błędnie zauważyłaś chatka nie jest w dobrym stanie co widać po tęgich dziurach w chatce. vide inne fotki z tej strony.

.

czyli postapili wlasciwie, nalezy im sie pochwala i wszyscy ktorzy obrzucili ich blotem powinni przeprosic?? bo to takie normalne ze ogniska robimy z fragmentow schronienia .. w sudeckich wiatach np.jeszcze mozna porąbac stoly i ławy.. a jak ktos wyrazi oburzenie na zniszczone stoły to mu mozna powiedziec "to sobie napraw jak ci sie nie podoba"

jednego mi wyjatkowo zal- ze jak tamci debile robili ognisko , ze nie przyszedl wlasciciel bacowek (dobrze jakby mial widly).. ciekawe jakby mu tlumaczyli ze "to tylko trzy deski", "a pana szopa i tak byla w zlym stanie", "a ja jestem czlowiek demolka i tak lubie" , "a i tak w dachu sa dziury", "a ma pan przeciez wiecej bacowek"
. Mam rowniez nadzieje ze nastepny turysta ktory tam zanocuje nie dostanie widlami "dla zasady" i za winy poprzednikow...

Awatar użytkownika
wirek
stary wyga

Postautor: wirek » 19-02-2009 10:13

To jest takie typowe nieszanowanie "niczyjego". Jak deptanie upraw w okresie wegetacji, niszczenie szaty naciekowej w sztolniach i jaskiniach. A potem tak jak mówisz, profilaktycznie widły.

Awatar użytkownika
mzak
podróżnik

Postautor: mzak » 19-02-2009 10:35

Nie zawsze zgadzam się z wypowiedziami Buby, ale tym razem ma ona rację
w górach i poza nimi mam kieruję się taka zasadą , którą wpojono mi dawno temu
zostaw miejsce do którego przyszedłeś co najmniej w tak dobrym stanie w jakim je zastałeś (zawsze możesz posprzątać po innych)

Na Kalenicy w Górach Sowich jest wiata, jakiś czas temu był tam stół i dwie ławy, ławy ktoś wyniósł na zewnątrz, pewnie było ciepło, lecz zapomniał je schować z powrotem, ktoś inny stwierdził, że skoro są na zewnątrz to właściwie są niepotrzebne i złamał podstawę (tylko jedną druga została), następny widząc uszkodzony przedmiot użył go do rozpalenia ogniska, i tak ławy zniknęły
ostatnio zauważyłem, że z tylnej ściany ktoś próbował oderwać deskę (tylko kawałek, wszystkie inne zostały)

każda z tych osób nie uczyniła wielkich szkód,
ale ław nie ma i w wiacie wieje

pozdrawiam

tomaszll
obieżyświat