Radunia

Planujesz wypad? Byłeś gdzieś i masz ochotę podzielić się wrażeniami z innymi - zrób to koniecznie! Zdjęcia mile widziane!
Awatar użytkownika
wirek
stary wyga

Postautor: wirek » 23-06-2009 11:51

Wieża była typowo triangulacyjna, nie widokowa. Stała jak pamiętam w tym miejscu, gdzie teraz szlak wchodzi na grzbiet. Nie jestem pewien czy to było na Raduni, ale chyba jakiś czas sterczały jeszcze z ziemi dwa pokrzywione stalowe płaskowniki

tomaszll
obieżyświat

Postautor: tomaszll » 23-06-2009 13:07

Mam jakieś dziwne wrażenie że szlaki typu:

a) Jordanów Śląski- Radunia- Ślęża-Sobótka,
b) Gogołów-Wzgórza Kiełczyńskie-Kiełczyn-Przełęcz Tąpadła-Ślęża-Sobótka,
c) Strzelce Świdnickie-Biała-Ślęża

są bardzo słabo znane forumowiczom. Zachęcam szczególnie osoby mieszkające w pobliżu na przykład we Wrocławiu do bardzo dokładnej penetracji Masywu Ślęży

Awatar użytkownika
voi-vod
obieżyświat

Postautor: voi-vod » 23-06-2009 14:39

rafhak pisze:Zrobiłaś mi apetyt na Masyw. :D
Na Radunii byłem dobrych kilka lat temu :) Czy jest jeszcze na szczycie drewniania wieża?
Czy mokasyny są jeszcze w sprzedaży?

Wiezy nie ma od dobrych kilku lat :lol:
Będzie z 10 :roll:

tomaszll pisze:Mam jakieś dziwne wrażenie że szlaki typu:

a) Jordanów Śląski- Radunia- Ślęża-Sobótka,
b) Gogołów-Wzgórza Kiełczyńskie-Kiełczyn-Przełęcz Tąpadła-Ślęża-Sobótka,
c) Strzelce Świdnickie-Biała-Ślęża

są bardzo słabo znane forumowiczom. Zachęcam szczególnie osoby mieszkające w pobliżu na przykład we Wrocławiu do bardzo dokładnej penetracji Masywu Ślęży

Złe wrażenie. Znam te szlaki a na Ślęży jestem średnio raz w miesiącu
wirek pisze:Wieża była typowo triangulacyjna, nie widokowa. Stała jak pamiętam w tym miejscu, gdzie teraz szlak wchodzi na grzbiet. Nie jestem pewien czy to było na Raduni, ale chyba jakiś czas sterczały jeszcze z ziemi dwa pokrzywione stalowe płaskowniki

Miała platformę na którą dało się wejść a stała na wzniesieniu nad polanką z widokiem na Góry Sowie a płaskowniki sterczą na szczycie.
Przy okazji Raduni mam pytanie. Wie ktoś coś na temat sztolni nad Tapadłami? Co tam wydobywano i kiedy?