Nowy Waliszów - Śnieżnik - Międzygórze

Planujesz wypad? Byłeś gdzieś i masz ochotę podzielić się wrażeniami z innymi - zrób to koniecznie! Zdjęcia mile widziane!
Awatar użytkownika
ecowarrior
stary wyga

Postautor: ecowarrior » 17-07-2009 09:27

tomaszll pisze:Zdjęcie z Czech jest o.k.

No oczywiście, że Ok, bo to Czesi chodzą po górach z skrzynką piwa.
Aż się boję wyobrazić Twoją reakcję i kolejne komentarze jeśli by to zdjęcie dotyczyło polskich turystów i było wykonane w polskich Sudetach...

tomaszll
obieżyświat

Postautor: tomaszll » 17-07-2009 09:46

ecowarrior pisze:
tomaszll pisze:Zdjęcie z Czech jest o.k.

No oczywiście, że Ok, bo to Czesi chodzą po górach z skrzynką piwa.
Aż się boję wyobrazić Twoją reakcję i kolejne komentarze jeśli by to zdjęcie dotyczyło polskich turystów i było wykonane w polskich Sudetach...

Mylisz się, nie byłoby żadnych komentarzy.

Inna sprawa, że nie ma możliwości zrobienia takiego zdjęcia w Polsce. W Polsce nikt by nie niósł na plecach skrzynki piwa ale zapakował plecak różnych alkoholi. Taka grupa szła by ubrana jak na dyskotekę, może nawet z plecakami z zewnętrznym stelażem. A po drodze rzucili by jeszcze kilka przekleństw.

W sumie to gdyby takie obrazki jak na zdjęciu z Czech były w Polsce zamiast mojego opisu powyżej to byłby naprawdę duży skok cywilizacyjny.

Awatar użytkownika
WILK70
podróżnik

Re: Nowy Waliszów - Śnieżnik - Międzygórze

Postautor: WILK70 » 17-07-2009 10:04

franek pisze:Nowym Waliszowie. Przez Skowronią Górę, Sienną, Kletno dotarliśmy do chatki pod Śnieżnikiem.

Kiedyś podobną trasę zrobiłem tylko w odwrotnym kierunku, tzn. Szliśmy ze Śnieżnika do chatki w Leju a następnie przez Kletno do Stronia Śląskiego. W Siennej za to spędzam od lat każde święta Wielkanocne, uwielbiam te tereny, czuje się tak jak w domu :D Góry Bystrzyckie, Masyw Śnieżnika czy Góry Bialskie to jedna z moich ulubionych część Sudetów, chyba nawet dla mnie to najlepsza część Sudetów po Polskiej stronie. :) Ostatnio przelazłem po Masywie i Bystrzyckich zmierzając ze Śnieżnika na Śnieżkę i od Szczytu do Samych Dusznik, Trasa jest rewelacyjna. Dawno tamtędy nie łaziłem i nareszcie na nowo mogłem odkryć te tereny. Chyba z całej trasy najładniej było właśnie tam. Teraz planuje jakiś wypad w Bialskie ,żeby tam odświeżyć szlaki :)